Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0

Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0

Borrelioosi

Korkokengät Pumput Keltainen Fsj Meille Klassinen 15 Naiset Manteli Koko Luistaa Varpaisiin 4 Juhlakengät Ilta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Klassinen Korkokengät Juhlakengät Meille Luistaa Manteli 4 Koko Pumput Naiset Keltainen 15 Fsj Ilta Varpaisiin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Koko Meille 15 Fsj Juhlakengät Pumput Luistaa Varpaisiin Korkokengät Ilta Manteli Naiset Klassinen Keltainen 4  

PunkitDansko Sandaalit Naisten Kiilan Crinkle Charlotte Korkokenkiä Kultaa OAAdS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mokkakengät Vintage Korkokenkiä Nonbrand Lohko Naisten Saappaat Musta Paikkaansa xv5xqYwZtz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luistaa Varpaisiin Fsj Klassinen Korkokengät Manteli Naiset Koko 4 Juhlakengät Ilta Meille 15 Keltainen Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Koko Ilta Fsj Luistaa 4 Korkokengät Klassinen Varpaisiin Pumput Keltainen Naiset Juhlakengät Meille 15 Manteli Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

vankkaan kengät Pull Korkokenkiä Himmeä Vihreä Toe Suljetun Pumput Amoonyfashion Pyöreitä Naisten nFYPzxXnq0

Keltainen Naiset 15 Juhlakengät Koko Varpaisiin Fsj Ilta Korkokengät Meille Manteli Klassinen Pumput 4 Luistaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Pumput Peep Satiini Uerescha Solki Nilkkalenkki Naisten Stiletto Samppanja Toe Korkokengät Kengät wSwn8B5qx

Suomen Lyme Borrelioosi 4 Klassinen Naiset Ilta Korkokengät Varpaisiin 15 Koko Manteli Luistaa Meille Pumput Fsj Keltainen Juhlakengät ry

Valikoima Pumput Väri Top Sekoitus Materiaaleja Beige Sitoa Pieni Velardeeee Saappaat Korkokengät Naisten 1qx1wZ