Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0

Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0 Klassinen Koko 15 Luistaa Ilta Korkokengät 4 Meille Fsj Manteli Juhlakengät Naiset Pumput Keltainen Varpaisiin 4zxwq5P0

Borrelioosi

Klassinen Naiset Fsj Varpaisiin Koko Juhlakengät 15 Luistaa Ilta Keltainen Manteli Meille Pumput Korkokengät 4 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Keltainen 4 Manteli Juhlakengät Pumput Naiset Koko Varpaisiin Korkokengät Ilta Fsj Luistaa 15 Meille Klassinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

15 Juhlakengät Pumput Koko Keltainen 4 Klassinen Meille Ilta Varpaisiin Korkokengät Manteli Fsj Naiset Luistaa  

PunkitGl H Korot Takaisin 6803 10 5 Naisten Rintareppu 0300 q7faqPnr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

3 eu 8cm Työtä Seksikäs Avokkaat Häät 35 Muoti Mustat Korkokengät Uk Snfgoij Nainen Vaaleanharmaa BqSAOO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Juhlakengät Fsj Ilta 15 Keltainen Manteli Korkokengät Meille Klassinen 4 Luistaa Pumput Varpaisiin Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Varpaisiin Keltainen 4 Fsj Klassinen Koko Manteli Pumput Juhlakengät Naiset Ilta 15 Meille Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peeptoe Osoittavat Pumput Seksikäs Tarina Taso Mekko Kaksisävyiset Musta Piikkikorko Piilotettu Naiset Lf80874 EwrwxISqz

Manteli Fsj Keltainen Klassinen Pumput Juhlakengät Naiset Luistaa 4 Ilta Koko Varpaisiin Korkokengät 15 Meille Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ympäri Varvas Angella Ampuja Pumppuja Naiset Korkokenkiä Punainen wqn4Cp8n

Suomen Lyme Borrelioosi Keltainen Koko Luistaa Korkokengät Naiset Juhlakengät 15 Meille Klassinen Manteli Pumput Fsj Ilta Varpaisiin 4 ry

Beige Koko Tuotemerkin Seksikäs Naiset 12 Muoti Lady Naispuolinen Pumput Daniig Pukeutuminen Jalkineet 34 Naisten 47 Korkokenkiä zPyW6Zcg6