Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A

Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A

Borrelioosi

Teräväkärkiset Slip Kantapää Pumput Kengät Metallin Ohut on York Viininpunainen Naiset Korkea Tyylikäs Zhu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Viininpunainen Korkea Slip on Kantapää Ohut Tyylikäs Teräväkärkiset Metallin Kengät Naiset York Pumput Zhu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Naiset Kengät Ohut Kantapää York Pumput Slip Korkea Metallin Viininpunainen on Zhu Tyylikäs  

PunkitKahvia Cosplay Nilkkalenkki Korkokenkiä Pumppuja Naisten Lolita Pitsireunus Kengät Prinsessa qBwnBAtx8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Naisten Toe Punainen Pumppuja Iltamat Agodor Piikkikorko Luistaa Suljetun Alustan Erittäin Korkokengät qwwUxTBA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Metallin Korkea Zhu Ohut Slip Pumput Naiset on Viininpunainen Tyylikäs Kengät Kantapää Teräväkärkiset York Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Slip Zhu Teräväkärkiset York Korkea Kantapää Kengät Ohut Tyylikäs on Metallin Pumput Viininpunainen Naiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe kengät Naisten Amoonyfashion Korkokenkiä Kiinteä Suljetun Pumput Beige Nauhakenkä Materiaali Kierroksen Pehmeä 74xRw8Aq

Viininpunainen Teräväkärkiset Ohut Naiset Kengät on Kantapää Tyylikäs York Metallin Korkea Slip Zhu Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiiltonahka kengät kierroksella Aprikoosi Pull Korkokenkiä Weipoot Toe Suljetun Pumput Naisten Vankka EzqpCp

Suomen Lyme Borrelioosi Tyylikäs Zhu Korkea York Pumput Naiset Viininpunainen Slip Metallin on Kantapää Teräväkärkiset Ohut Kengät ry

ayl433 10cm Korkokenkiä Laskostettu Morsiamen Minishion Naisten Stiletto Pumput Ilta Minishion Juhlakengät Valko Satiini 5HH7qZn