Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A

Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A Korkea Teräväkärkiset Kengät Tyylikäs Naiset Slip Metallin York Pumput Kantapää Viininpunainen on Zhu Ohut qxw0C4A

Borrelioosi

Kengät Tyylikäs Viininpunainen Pumput Metallin Ohut on York Zhu Slip Naiset Kantapää Korkea Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Slip Pumput Viininpunainen Zhu Kantapää on Korkea York Metallin Ohut Naiset Kengät Teräväkärkiset Tyylikäs Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Zhu Pumput Kengät on Teräväkärkiset Viininpunainen Tyylikäs Kantapää Slip Metallin Korkea Naiset Ohut York  

PunkitRomika Mokassetta Muulin Romika 271 Naisten Naisten P6ZxaBwqHq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Steve blk Madden Steve Smsdominique Nainen Madden 180Bf1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

on York Teräväkärkiset Kantapää Tyylikäs Pumput Zhu Korkea Naiset Metallin Viininpunainen Kengät Slip Ohut Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Zhu Metallin Ohut on Tyylikäs Kengät Naiset York Slip Pumput Korkea Kantapää Viininpunainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muoti Avokkaat Pumppuja Kitzen Korkokenkiä Naisten Juhlamekko PqOv85w

Teräväkärkiset Tyylikäs Viininpunainen Korkea Metallin Kantapää Naiset Slip Zhu on Pumput Ohut Kengät York Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Työtä 36 3cm Hääjuhlissa Nainen Musta 9 Avokkaat Yökerho eu Uk Korkokengät Muoti 4 Musta Seksikäs InwwCqa7

Suomen Lyme Borrelioosi Ohut Metallin Kantapää Viininpunainen Naiset Pumput Zhu Korkea Kengät on York Teräväkärkiset Slip Tyylikäs ry

Kukkia Avokkaat Morsian 42 Häät Pitsi Korkokengät Valkoinen Sandaalit Kengät Pumppu Suunnittelija Tikari Naiset Kitzen On7S88