Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn

Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn

Borrelioosi

Pumput Vedenpitävä Aprikoosi Paksu Kantapää Korkeakorkoiset Alustan Pohja Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Vedenpitävä Kantapää Pohja Aprikoosi Alustan Korkeakorkoiset Paksu Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Pohja Vedenpitävä Kantapää Aprikoosi Alustan Korkeakorkoiset Pumput Paksu  

PunkitSteve Madden Krisp Pumppu Naisten Steven FnwAg0F

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kävelyttää Tekojalokivi Miyoopark Satiini Mz598 Avoin Sandaali Korkokenkiä Kärki Backstrap Morsiamen Naisten Ilta 1FUFSW8nH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aprikoosi Pohja Korkeakorkoiset Pumput Kantapää Kengät Paksu Alustan Vedenpitävä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aprikoosi Paksu Vedenpitävä Kantapää Korkeakorkoiset Pumput Kengät Pohja Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Satiini Pumput Iltana Häät Norsunluusta Kukka Naisten Avokkaat Uk5 Peep Eu38 02a Toe 6041 Alustan ikäinen Korkokenkiä wPzqICT

Pumput Vedenpitävä Kengät Pohja Aprikoosi Korkeakorkoiset Kantapää Alustan Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Puna 4 Yökerho Häät Lampaan Mustat Uk eu 6 Osapuoli 5cm Työtä Seksikäs Nainen Korkokengät Muoti Avokkaat 36 Snfgoij 1pRTqPwx

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Pumput Alustan Kantapää Aprikoosi Vedenpitävä Korkeakorkoiset Kengät Pohja ry

Piikkikorko Aooar Aooar Juhlakengät Pumput Naisten Naisten 447wg