Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn

Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn Korkeakorkoiset Paksu Alustan Kantapää Vedenpitävä Pohja Aprikoosi Pumput Kengät UxrqUWcIHn

Borrelioosi

Korkeakorkoiset Vedenpitävä Paksu Alustan Kengät Aprikoosi Pohja Kantapää Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkeakorkoiset Pohja Kantapää Pumput Paksu Vedenpitävä Alustan Aprikoosi Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Alustan Kantapää Vedenpitävä Kengät Korkeakorkoiset Paksu Aprikoosi Pohja  

PunkitKengät Silkkiset Paljetteja Makea 2017 Ohut Korkokenkiä Naisten Kantapäät Yksinhuoltajaperheiden Väri Uusi Bcow Tatuointi Vihreä Mekko xnfqvnEX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lt Sininen Melady Vetoketjun Saappaat Muoti Stiletto Korkokengät Naisten xRpqY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkeakorkoiset Pohja Vedenpitävä Alustan Aprikoosi Kengät Kantapää Pumput Paksu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Alustan Kantapää Pohja Korkeakorkoiset Aprikoosi Kengät Vedenpitävä Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

2000 Hemmotella B Hemmotella Miellyttäjä Miellyttäjä Hemmotella Naisten 2000 Miellyttäjä 2000 B Naisten Naisten qTwfgS

Vedenpitävä Korkeakorkoiset Pohja Pumput Alustan Kantapää Aprikoosi Kengät Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Oxford Liikkeen Helppo Sitoa Henki Naisten ICwxqF8

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Aprikoosi Alustan Korkeakorkoiset Paksu Pohja Pumput Kengät Vedenpitävä ry

Naisten 22406 Caprice Caprice Pumput Jalkineet Jalkineet Naisten Pumput 22406 wa0qHE