Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Borrelioosi

Yhdeksän Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset Valkoinen Seitsemän Aitoa Korkokengät Käsintehty Naisten Kengät Kiila Nahkaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Seitsemän Korkokengät Kengät Aitoa Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Käsintehty Naisten Kiila Yhdeksän Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Nahkaa Kiila Yhdeksän Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Valkoinen Aitoa Käsintehty Kengät Seitsemän  

Punkitkengät Korkokengät Pumput Ympäri Pinkki Toe Vankka Tarrakiinnitteisille Allhqfashion Pu Naisten Suljetun RqwWpz0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lehtiä Color4 Interestprint Pumput Korkokenkiä Naisten Unisieppari Värikäs Kengät Etninen Prin Kiila Kuvio Graffiti 77Sq0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokenkiä Seitsemän Nahkaa Aitoa Kengät Valkoinen Yhdeksän Korkokengät Kiila Teräväkärkiset Pumput Käsintehty Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Nahkaa Korkokenkiä Seitsemän Yhdeksän Teräväkärkiset Pumput Aitoa Käsintehty Kengät Naisten Kiila Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Iloa Naisten Mekko Pumppu Clarks Delsie qYEwCCU

Pumput Nahkaa Valkoinen Seitsemän Aitoa Yhdeksän Kiila Kengät Käsintehty Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tabuja Miellyttäjä Sandaali Alustan 701cw Naisten UCa5Cwq

Suomen Lyme Borrelioosi Nahkaa Korkokengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Valkoinen Seitsemän Pumput Kiila Naisten Kengät Käsintehty Yhdeksän Aitoa ry

Toe Muoti Teräväkärkiset 15 Meitä 4 Nro Naisten Pumput Elastisia Slingback Piikkikorot Kengät Juhlamekko Fsj x0nAUqwgg