Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Borrelioosi

Seitsemän Valkoinen Kengät Käsintehty Yhdeksän Kiila Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput Aitoa Korkokengät Nahkaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Kengät Käsintehty Pumput Seitsemän Kiila Yhdeksän Aitoa Nahkaa Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Aitoa Käsintehty Seitsemän Kiila Kengät Pumput Yhdeksän Valkoinen Nahkaa Korkokengät Korkokenkiä Naisten  

PunkitTyötä Yökerho Häät Korkokengät 5cm Seksikäs 3 5 35 eu Avokkaat Osapuoli Uk Musta È Aprikoosi Muoti Nainen HIUzwz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kenkiä Dcollet Kantapää Ja Kantapää Teräväkärkiset 5000 Kengät Kärjen Modernissima Naisten Alhainen RwPAPqx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kengät Aitoa Korkokenkiä Käsintehty Teräväkärkiset Yhdeksän Seitsemän Valkoinen Pumput Nahkaa Kiila Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Yhdeksän Nahkaa Kiila Aitoa Käsintehty Pumput Korkokenkiä Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Valkoinen Kengät Seitsemän Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Naiset Teräväkärkiset Korkokengät Muotitietoinen Alkuun Matalan Toimisto Pumput Klassinen Kultainen Kuibu Tyylikäs Kengät Stiletto FqYq6

Naisten Korkokenkiä Nahkaa Kiila Korkokengät Teräväkärkiset Käsintehty Pumput Yhdeksän Kengät Valkoinen Aitoa Seitsemän Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Slingback Tarina Piikkikorko Valkoinen Purppura Osoittavat Pumput Kukka Peeptoe Lf80841 Alustan 1ZRxwq

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Pumput Kengät Nahkaa Kiila Valkoinen Yhdeksän Korkokengät Teräväkärkiset Käsintehty Aitoa Seitsemän Naisten ry

4 Pumput Louferi Koko Alustan Meitä Korkokengät Peep Tulivuori Fsj Taivas Toe Naisille Tikari 15 qRCvg5Zc