Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X Korkokengät Kengät Käsintehty Kiila Yhdeksän Nahkaa Valkoinen Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Aitoa Seitsemän Naisten wZqxCFZ6X

Borrelioosi

Kiila Yhdeksän Valkoinen Käsintehty Aitoa Korkokengät Naisten Pumput Nahkaa Teräväkärkiset Kengät Seitsemän Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Aitoa Kiila Korkokengät Valkoinen Yhdeksän Naisten Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Käsintehty Nahkaa Seitsemän Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Valkoinen Nahkaa Pumput Aitoa Käsintehty Naisten Seitsemän Kiila Korkokenkiä Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset  

PunkitVarvas Korkokengät Mekko Tikari Kengät Naisten Pumput Valkoinen Huomautti Samsay 5twqWSHnO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Rongzhi Kengät Korkokenkiä Osapuoli Teräväkärkiset Naisten Hopea Luistaa Stiletto Plus Juhlapuvut Pumput 5rq7zaxwSr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Naisten Kiila Aitoa Teräväkärkiset Korkokenkiä Käsintehty Nahkaa Pumput Valkoinen Korkokengät Seitsemän Yhdeksän Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Yhdeksän Pumput Nahkaa Valkoinen Seitsemän Kiila Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Aitoa Naisten Käsintehty Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Tuomioistuin Naisten Manteli Verocara Avokkaat Aitoa Koriste Mekko Kenkiä Toe Ornamentti Nahkaa Z5wdxB

Teräväkärkiset Valkoinen Korkokengät Käsintehty Kiila Kengät Aitoa Naisten Yhdeksän Seitsemän Nahkaa Korkokenkiä Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

B Boot Del4000 Miellyttäjä Naisten M PTXqT

Suomen Lyme Borrelioosi Aitoa Kiila Valkoinen Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kengät Korkokenkiä Seitsemän Yhdeksän Käsintehty Pumput Nahkaa ry

Piikkikorko Kesä Kevät Kengät Mukavuutta Puolueen Korkokengät Uusi Naisten Musta Muodin Valkoinen Gaolixia Toimistoon Sandaalit qYUHSC