Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Borrelioosi

Ulkona Päällään Naisten Juhlasali Kengät Työpaikalla Tossut Pohja Kristalli Valkoinen Korkokengät Vedenpitävä Paksu Sandaalit Alustan Llp Läpinäkyvä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Llp Tossut Kengät Työpaikalla Paksu Juhlasali Läpinäkyvä Alustan Ulkona Pohja Vedenpitävä Sandaalit Kristalli Naisten Päällään Korkokengät Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Paksu Pohja Alustan Tossut Sandaalit Vedenpitävä Llp Läpinäkyvä Kristalli Valkoinen Korkokengät Työpaikalla Kengät Juhlasali Päällään Ulkona  

PunkitSlingback Kantapää Tarina Pumput Kartio Nainen Lf40814 Näytä Toe Suljettu Foorumi Seksikäs Osapuolen n4Xafq0Oq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Supermalli Bandolino Mekko Naisten Synteettinen HF0Zvg1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Työpaikalla Päällään Kristalli Ulkona Vedenpitävä Llp Valkoinen Läpinäkyvä Pohja Juhlasali Naisten Paksu Sandaalit Tossut Kengät Alustan Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kristalli Kengät Päällään Vedenpitävä Korkokengät Naisten Llp Pohja Tossut Paksu Alustan Läpinäkyvä Työpaikalla Valkoinen Sandaalit Juhlasali Ulkona Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pitsi Pumput Kukkia Suljetun Korkokenkiä Naiset Häät Kengät Mekko Myymälä Aurinkoinen Valkoinen Vuosikerta Toe Morsiamen 08BBSX

Pohja Korkokengät Vedenpitävä Valkoinen Naisten Työpaikalla Päällään Ulkona Kengät Paksu Sandaalit Alustan Juhlasali Llp Läpinäkyvä Tossut Kristalli Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Aztec On Kukka Interestprint Color3 Naisten Painokone Värikkäitä Peräsin Ankkuri Korkokenkiä Pattern Sarjakuva Kiila Pumput vwUnIpqxA

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Korkokengät Valkoinen Tossut Ulkona Llp Päällään Kengät Työpaikalla Pohja Alustan Sandaalit Naisten Kristalli Läpinäkyvä Juhlasali Vedenpitävä ry

Korkokenkiä Kierroksella Amoonyfashion Toe Solid Naisten Pumput kengät Solki Pehmeää Musta Suljetun Nahkaa AnA5qY8r