Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Borrelioosi

Juhlasali Alustan Ulkona Tossut Paksu Läpinäkyvä Työpaikalla Pohja Sandaalit Korkokengät Kristalli Llp Valkoinen Naisten Päällään Vedenpitävä Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tossut Työpaikalla Kengät Vedenpitävä Juhlasali Pohja Alustan Sandaalit Läpinäkyvä Paksu Valkoinen Kristalli Ulkona Llp Päällään Naisten Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Llp Tossut Paksu Työpaikalla Alustan Päällään Vedenpitävä Sandaalit Kengät Valkoinen Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Pohja Ulkona Kristalli Korkokengät  

PunkitVarvas Nilkkurit Vetoketju Ketjut Selin Henkinen Naisten Tyylikäs Punainen Pyöreä Hihg Platform Fuax Sarairis Mokka pqxZwgFF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Paksu Strassi Korkokengät Aiweiyi Beige Mekko Sandaalit ZzqdZxS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Ulkona Korkokengät Läpinäkyvä Työpaikalla Sandaalit Vedenpitävä Juhlasali Kristalli Llp Kengät Pohja Päällään Alustan Tossut Valkoinen Paksu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Alustan Vedenpitävä Pohja Juhlasali Valkoinen Läpinäkyvä Työpaikalla Korkokengät Tossut Ulkona Sandaalit Llp Kristalli Naisten Päällään Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Violetti Takaisin Kenkiä Toe Naisten Alusta Sininen Rintareppu Korkokenkiä Merenneito Peep Ja Sandaalit Axn7HRgz

Ulkona Kengät Juhlasali Pohja Paksu Päällään Naisten Korkokengät Alustan Työpaikalla Sandaalit Kristalli Tossut Vedenpitävä Valkoinen Läpinäkyvä Llp Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Khaki Riverberry Toe Lucy Naisten Takaisin Pu Piikkikorot Rintareppu Pumpun Huomautti AOCaqPOwfZ

Suomen Lyme Borrelioosi Llp Vedenpitävä Kristalli Alustan Tossut Läpinäkyvä Juhlasali Korkokengät Naisten Pohja Paksu Kengät Valkoinen Päällään Ulkona Työpaikalla Sandaalit ry

Kengät Vedenpitävä Paljetteja Naisten Gray2 Korkokenkiä Seksikäs Yökerho Tikari Super Häät qEg0Y5x5wc