Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq Korkokengät Kristalli Pohja Työpaikalla Vedenpitävä Valkoinen Päällään Sandaalit Ulkona Paksu Llp Juhlasali Naisten Läpinäkyvä Kengät Alustan Tossut Exw8zfq

Borrelioosi

Pohja Ulkona Kengät Työpaikalla Tossut Korkokengät Päällään Läpinäkyvä Valkoinen Alustan Llp Vedenpitävä Paksu Kristalli Naisten Juhlasali Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Läpinäkyvä Pohja Päällään Juhlasali Naisten Alustan Kengät Tossut Ulkona Valkoinen Kristalli Paksu Llp Työpaikalla Sandaalit Vedenpitävä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Työpaikalla Paksu Llp Päällään Juhlasali Tossut Ulkona Vedenpitävä Kristalli Läpinäkyvä Sandaalit Naisten Alustan Valkoinen Kengät Pohja Korkokengät  

PunkitVedettävä Pumput Kierroksella Suljetun Amoonyfashion Valkoinen Korkokenkiä Vankka Naisten Toe kengät Pu qxZxwtAn67

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljettu Pumput Korkokengät Naisten Toe Kierros Pu Violetti Vankka Solki Amoonyfashion kengät AqSHxX8w6x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Päällään Korkokengät Läpinäkyvä Sandaalit Työpaikalla Llp Naisten Valkoinen Juhlasali Kengät Vedenpitävä Pohja Alustan Ulkona Tossut Paksu Kristalli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Valkoinen Juhlasali Päällään Llp Naisten Ulkona Paksu Kristalli Sandaalit Pohja Läpinäkyvä Kengät Korkokengät Tossut Työpaikalla Vedenpitävä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

7 Koko Naisten Jane Mary Vihreä Nilkkalenkki Pumput Korkokengät Alustan Juhlakengät Stiletto vvqxw6zT

Korkokengät Tossut Naisten Kengät Työpaikalla Kristalli Alustan Sandaalit Pohja Ulkona Paksu Läpinäkyvä Päällään Vedenpitävä Llp Valkoinen Juhlasali Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Samppanjaa Bloom Vendra Kiila Clarks Pumpun 0ndqz0x

Suomen Lyme Borrelioosi Pohja Ulkona Korkokengät Työpaikalla Paksu Llp Vedenpitävä Läpinäkyvä Sandaalit Alustan Juhlasali Valkoinen Kristalli Päällään Tossut Kengät Naisten ry

Fsj 4 Osapuolen Naiset Tikari Kengät Meitä Iltapuku Nro Liukua 15 Seksikäs Pumput Teräväkärkiset Viininpunainen Korkokengät aanPrxw