Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI

Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI

Borrelioosi

Nilkkurit Lyhyt Alustan Leoaprd Saapikkaat Mokka Naisten Vetoketjun Korkokengät Merumote Kengät Faux Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Merumote Saapikkaat Naisten Korkokengät Vetoketjun Alustan Nilkkurit Faux Mokka Lyhyt Leoaprd Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mokka Lyhyt Kengät Leoaprd Saapikkaat Vetoketjun Korkokengät Faux Merumote Naisten Alustan Nilkkurit  

PunkitTikari Pumput Häät Musta Morsiamen Terävä Cm Matala Korkokengät Sandaalit Kantapään Kengät Suuhun Seksikäs Morsiusneito 10 Crystal Pu Naisten qOPYq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Korkokenkiä Avokkaat Platform Sitoa Strapsankle Saappaat Kitzenwomen SZqd4w4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saapikkaat Korkokengät Kengät Faux Naisten Merumote Leoaprd Lyhyt Mokka Alustan Vetoketjun Nilkkurit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Faux Kengät Korkokengät Vetoketjun Nilkkurit Saapikkaat Mokka Lyhyt Naisten Alustan Leoaprd Merumote Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Koko Mekko Perus Teräväkärkiset Pumput 15 Kengät Korkokengät Naiset Fsj 5 Meitä Puolueen Luistaa 4 gzOqxFqn

Lyhyt Merumote Naisten Kengät Alustan Faux Saapikkaat Vetoketjun Leoaprd Nilkkurit Mokka Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pikolinos Kiila Korkokenkiä Naisten Kivi 0922 W3l Bali Kameli Sandaalit adxwUp

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Vetoketjun Kengät Saapikkaat Mokka Leoaprd Nilkkurit Merumote Alustan Faux Korkokengät Lyhyt ry

Naisten Avoimet Sandaalit Aiweiyi Kesäkengät Niitit Nilkkalenkki Korkokenkiä Peep Kultaa Toe Sq5wd