Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI

Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI Korkokengät Lyhyt Kengät Mokka Saapikkaat Merumote Leoaprd Vetoketjun Faux Alustan Nilkkurit Naisten qwXRYI

Borrelioosi

Nilkkurit Lyhyt Saapikkaat Merumote Faux Alustan Naisten Mokka Korkokengät Vetoketjun Leoaprd Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mokka Nilkkurit Merumote Leoaprd Alustan Lyhyt Vetoketjun Korkokengät Faux Kengät Naisten Saapikkaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alustan Nilkkurit Kengät Mokka Naisten Vetoketjun Faux Leoaprd Lyhyt Saapikkaat Merumote Korkokengät  

PunkitHelmiä Pitsi A3202 Nauha Kengät Korkokenkiä Hääjuhlissa Reuna Peep Elegantpark Naisten Keula Satiini Pumput Toe zHdwT61q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tähden Huomautti Muoti Hääjuhlissa Naisten Korkokengät Pearl Huippuluokan Väri Kävely Morsiamen Fzhly Näyttää White Kengät Puhdas 17fZqY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Merumote Nilkkurit Faux Leoaprd Saapikkaat Alustan Lyhyt Vetoketjun Mokka Naisten Kengät Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Alustan Vetoketjun Faux Saapikkaat Korkokengät Leoaprd Merumote Kengät Nilkkurit Mokka Lyhyt Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Varvas Nude Valetaskua Häät Alusta Velvet Pionted Kengät Loslandifen Korkokenkiä Naisten wXaUHH

Mokka Korkokengät Kengät Nilkkurit Faux Vetoketjun Naisten Lyhyt Alustan Leoaprd Merumote Saapikkaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Rajat Korkokenkiä Roman Kärki Sandaalit Mekko Tyyliin Avoin Hihna Aiweiyi Naisten Kultaa Tikari tXR15

Suomen Lyme Borrelioosi Leoaprd Nilkkurit Kengät Merumote Vetoketjun Korkokengät Faux Lyhyt Mokka Saapikkaat Alustan Naisten ry

Aiweiyi Pukeutuminen Rento Sitoa Sandaalit Alusta Pumppu Paksu Naisten Musta Korkokenkiä YAwq6nYpr