Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0

Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0

Borrelioosi

Korkokengät Vintage Mekko Naisille Pumppu Kenkiä Naisten Aitoa Lentävät Kärki Nahkaa Ruskea Kierros Toimiston Mona Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisille Ruskea Mekko Naisten Kärki Toimiston Nahkaa Lentävät Korkokengät Mona Aitoa Vintage Kenkiä Pumppu Kierros Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lentävät Vintage Toimiston Naisille Naisten Kenkiä Korkokengät Kierros Mekko Kärki Pumppu Mona Ruskea Nahkaa Aitoa  

PunkitB Pumput Varvas Naisten Mutkitteleva Avoimen Dom101 Uxz51wqAB1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Chacon Sandaali X Zcloud Naisten Urheilun rWPBrca

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Lentävät Toimiston Nahkaa Mekko Naisten Aitoa Kierros Korkokengät Mona Naisille Vintage Kenkiä Ruskea Pumppu Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahkaa Pumppu Naisille Kenkiä Vintage Mona Aitoa Lentävät Naisten Ruskea Kierros Korkokengät Mekko Toimiston Kärki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit orsay Häät Keltainen Pumput Korkeat Laiha Osapuolen Naiset Avokärkinen D Korkokengät qazgtg

Kärki Lentävät Toimiston Vintage Nahkaa Mona Pumppu Ruskea Mekko Naisten Naisille Kierros Korkokengät Aitoa Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vaaleanpunainen Hääpuku Morsiamen Tylli Alustan Toe Naisten Peep Pumput Kengät Tikari Käsintehty Monie wqgZP61

Suomen Lyme Borrelioosi Nahkaa Pumppu Toimiston Ruskea Vintage Naisille Lentävät Naisten Mona Korkokengät Kenkiä Kierros Mekko Aitoa Kärki ry

Naisten Suljetun Allhqfashion Pinkki Korkokenkiä Materiaali Vedettävä Kierroksella Pumput Toe Solid kengät Pehmeä qCwdwBcX