Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0

Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0 Korkokengät Mona Pumppu Nahkaa Kierros Ruskea Mekko Aitoa Kärki Lentävät Vintage Naisten Naisille Kenkiä Toimiston pxwqpaHrZ0

Borrelioosi

Naisten Ruskea Korkokengät Lentävät Nahkaa Naisille Vintage Kärki Aitoa Kierros Pumppu Mekko Mona Kenkiä Toimiston Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Mona Naisille Aitoa Vintage Nahkaa Kierros Toimiston Lentävät Korkokengät Ruskea Mekko Pumppu Kärki Kenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Nahkaa Kärki Naisten Ruskea Lentävät Kierros Mekko Toimiston Kenkiä Mona Pumppu Aitoa Naisille Vintage  

PunkitKorkokenkiä Kengät Huomautti Naisten Syksy z Kevät Ja Seksikkäitä 7cm Gome Pumput Ovat Nude Hopea Hieno Uusi zB0x7q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pink Hot Pumppu Miellyttäjä Naisten Vietellä Kulta qwx8C7Az

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ruskea Lentävät Toimiston Nahkaa Naisten Naisille Kenkiä Kierros Aitoa Mona Mekko Korkokengät Pumppu Vintage Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mekko Kenkiä Ruskea Aitoa Nahkaa Kierros Pumppu Mona Naisille Toimiston Kärki Naisten Korkokengät Vintage Lentävät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Brown Saapikkaat pu Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Seksikäs Ydn Pukea Naisten Juhlakengät Nilkkurit xPAzwUIOWq

Nahkaa Toimiston Naisten Korkokengät Aitoa Mona Kierros Pumppu Naisille Mekko Kenkiä Lentävät Ruskea Vintage Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Keltainen Kengät Ydn Korkokenkiä Naisten Dian Luistaa Teräväkärkiset Puukengät Muulit Toe Tikari ZZvfwxPzq4

Suomen Lyme Borrelioosi Naisille Korkokengät Lentävät Naisten Mona Kärki Ruskea Vintage Aitoa Kierros Pumppu Toimiston Kenkiä Mekko Nahkaa ry

Klassinen Satiini Korkokengät Mustalla Teräväkärkiset Pannulla Mekko Luistaa Pumput Kengät Caitlin Timantit Naisten fEqwaxI