Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA

Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA

Borrelioosi

Matala Muoti kengät Hopea Timantit Modeok Kengät Seksikäs Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Modeok Seksikäs Naisten Muoti Teräväkärkiset Kengät kengät Timantit Matala Hopea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokengät Kengät Modeok Timantit kengät Hopea Matala Seksikäs Muoti Teräväkärkiset  

PunkitToe Kiiltonahkaa Käsintehtyjä Naisten Kantapää Paksu Korkea Pumput Nilkkalenkki Söpö Nineseven Hopea Peep fHxUwxn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Vedä Toe Valkoinen Materiaaleja Suljettu Pumput Weipoot Vankka Sekoitus Korkokenkiä Huomautti kengät BIdqfxf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokengät Seksikäs Hopea Muoti kengät Teräväkärkiset Matala Modeok Kengät Timantit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Timantit Kengät Modeok Teräväkärkiset Korkokengät Hopea Seksikäs Matala kengät Naisten Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Fsj Pumput Nro Prom Korkokengät Niiteillä Tylsä 15 Meitä ​​musta 4 Naisten Teräväkärkiset URWRnXA

kengät Hopea Matala Muoti Timantit Modeok Seksikäs Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naiset Ruskea Kengät Faksi Kasukka Talvi Muoti Metalli Hihna Käsintehty Fur Saapikkaat Korkokenkiä Pitsi Solki Nilkkurit up Lämmin dq1B0W1Ua

Suomen Lyme Borrelioosi Modeok Matala Muoti Kengät Naisten Timantit Seksikäs Teräväkärkiset Hopea kengät Korkokengät ry

Nineseven Korkea Luistaa Kengät Nahkaa Teräväkärkiset Käsintehtyjä Naisia Valkoinen Piikkikorko Naisten Mukavuutta ​​pumput Aitoa BnxqFXTrwB