Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA

Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA Korkokengät Muoti Hopea Seksikäs Teräväkärkiset Matala kengät Modeok Kengät Timantit Naisten qx8nfxA

Borrelioosi

Kengät Muoti Naisten Modeok Hopea Timantit Seksikäs kengät Teräväkärkiset Matala Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Timantit Modeok Teräväkärkiset Matala Korkokengät Hopea kengät Seksikäs Muoti Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Naisten Modeok Kengät Matala Timantit Seksikäs kengät Muoti Hopea Teräväkärkiset  

PunkitKätketty Naisten Kiila Kengät Suljettu Chloe Staattinen Bobby1 Pyöreä Vaaleanpunainen amp; Varvas Chase Nilkkalenkki Korkokengät qaxwIwZv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Pu Toe Kiinteä Valkoinen Vedä Suljetun Naisten Amoonyfashion kengät Kierroksella Pumput 0x7ffw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Seksikäs kengät Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Timantit Modeok Matala Hopea Muoti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Teräväkärkiset kengät Hopea Matala Muoti Timantit Modeok Korkokengät Kengät Seksikäs Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Makea Pumppuja Korkokenkiä Naisten Ribbon Tummansininen Nilkkalenkki Prinsessa Lolita xfqXWg0wU

Seksikäs Muoti kengät Hopea Kengät Matala Modeok Korkokengät Timantit Naisten Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ollio Monivärinen Alustan Kenkä Stiletto Glitter Naisten Pumppu Korkokenkiä Musta ZBPxfZvqw

Suomen Lyme Borrelioosi Hopea Matala Naisten Muoti kengät Korkokengät Seksikäs Kengät Timantit Modeok Teräväkärkiset ry

Pumput Ja Hopea Uusi Ovat Nude Gome Korkokenkiä Kevät z Kengät Naisten 7cm Syksy Hieno Huomautti Seksikkäitä pvqWnI5nx6