Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W

Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W

Borrelioosi

Pumput Teräväkärkiset Häät Sandaalit Kmeioo Piikkikorko Iltamat Naisille Mokka Pullistaa Pompula Punainen Korkokengät Slingback Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Piikkikorko Iltamat Sandaalit Pullistaa Naisille Kengät Teräväkärkiset Kmeioo Korkokengät Häät Pumput Slingback Pompula Mokka Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisille Kengät Iltamat Teräväkärkiset Sandaalit Punainen Pompula Mokka Pullistaa Pumput Häät Korkokengät Slingback Piikkikorko Kmeioo  

PunkitSaappaat Pumpata Kukkia Retro Iltamat Naisten Korkokengät Tikari Solki Tuomioistuin Muoti Kengät Toe Peep Kaitzen Eu39 qAPw1Cp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Kaakaota Korkokengät Chocolaticas Muotoilu Mary Naisten 1970 Jane qZSU0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Kengät Punainen Naisille Kmeioo Mokka Häät Pullistaa Piikkikorko Slingback Iltamat Pompula Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kmeioo Sandaalit Pompula Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Punainen Naisille Häät Mokka Pullistaa Pumput Iltamat Slingback Piikkikorko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Yökerho Avokkaat 12cm Seksikäs Punainen 39 10cm Nainen 6 Häät Korkokengät Muoti Musta Puolue Korkeus Työtä Naisten 5 Uk eu HxYx7wq5IA

Mokka Kmeioo Piikkikorko Pullistaa Korkokengät Kengät Pompula Pumput Iltamat Punainen Sandaalit Häät Naisille Slingback Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Matala Alustan X Ja Qin Kengät Varvas Korkokengät Naisten Stiletto Kierros Suuhun AqgP8fnP0x

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Piikkikorko Slingback Mokka Pompula Pumput Kmeioo Teräväkärkiset Sandaalit Pullistaa Naisille Korkokengät Kengät Iltamat Punainen ry

Sandaali Naisten 09 Miellyttäjä Dolly Alustalla nRIxCq