Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W

Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W Korkokengät Piikkikorko Pompula Kengät Naisille Pullistaa Mokka Teräväkärkiset Punainen Sandaalit Häät Slingback Pumput Kmeioo Iltamat Bwxa4qn6W

Borrelioosi

Mokka Punainen Kengät Pompula Sandaalit Pumput Pullistaa Kmeioo Korkokengät Teräväkärkiset Piikkikorko Häät Naisille Slingback Iltamat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pompula Teräväkärkiset Pullistaa Sandaalit Mokka Slingback Korkokengät Kengät Piikkikorko Naisille Häät Kmeioo Punainen Iltamat Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Slingback Punainen Pumput Kmeioo Teräväkärkiset Kengät Mokka Häät Iltamat Piikkikorko Naisille Pullistaa Korkokengät Pompula Sandaalit  

PunkitPiilossa keskisuuret Huone Rf Tikattu Ratsastussaappaat Vasikka Muodin Leveä Naisen Ja Polvi Korkea Taskussa 1CSSHzYn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

2 Ted Toe Suljetun Korkokengät Savio Naisten Baker FApw7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Slingback Pumput Mokka Teräväkärkiset Korkokengät Pompula Kengät Punainen Piikkikorko Naisille Häät Pullistaa Iltamat Kmeioo Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pullistaa Slingback Piikkikorko Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Naisille Mokka Häät Sandaalit Pompula Punainen Iltamat Kmeioo Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Aiweiyi Kiilat Turkis Saapikkaat Lämpimän Musta Nilkkurit Korkokengät Parven Soljet gOBrWxqO

Mokka Kengät Punainen Pompula Pullistaa Naisille Sandaalit Teräväkärkiset Häät Slingback Korkokengät Kmeioo Pumput Iltamat Piikkikorko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Cybling Tikari Keinonahka Hääjuhlissa Käärme Korkokengät Juhlakengät Kengät Aprikoosi Suljettu Teräväkärkiset Pumput Naisten rwX1rx6A

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Teräväkärkiset Slingback Punainen Piikkikorko Korkokengät Pullistaa Häät Mokka Sandaalit Naisille Pompula Kengät Iltamat Kmeioo ry

Kengät Suuhun Häät Juhla Naisten Yökerho Kannan 7cm Morsiusneito Matala Iltamat Korkeus Musta Hul Korkokengät 5UTnWRzcqq