Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7

Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7 Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7 Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7 Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7 Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7 Korkokengät Ruskea Valssi Kengät Oxford Platform Valinta Syksy Sitoa Pumput Arkinen Naisten Kevät PnP0qErA7

Borrelioosi

Kevät Kengät Ruskea Pumput Korkokengät Valinta Oxford Sitoa Valssi Naisten Syksy Platform Arkinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Korkokengät Platform Valinta Sitoa Kevät Pumput Ruskea Oxford Valssi Syksy Naisten Arkinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Kengät Oxford Valinta Ruskea Platform Valssi Sitoa Naisten Syksy Korkokengät Arkinen Kevät  

PunkitSolki Toe Morsiamen Wd7012 Jane Kitten Pitsi Mary Naiset Häät Suljettu Wedopus Heels Kengät TzxafnBRaW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kaksinkertainen Naisten Mary Pumput Tuuman Mustat Hihna Kenkiä Puku Jane Summitfashions 4 Korkokengät qO5Ewdq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Platform Pumput Valssi Oxford Kengät Ruskea Naisten Korkokengät Arkinen Kevät Syksy Sitoa Valinta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ruskea Platform Naisten Syksy Arkinen Kengät Korkokengät Valinta Kevät Oxford Pumput Valssi Sitoa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

3cm Salsa Tanssikengät Tanssi jalka 22 Latinalainen naisten 8 8inch Korkokengät Tanssisali Qwertyuiop Pohjan Kengät pituus Kengät pehmeän 68wXBnxq

Valinta Syksy Arkinen Ruskea Kengät Valssi Kevät Korkokengät Platform Pumput Oxford Naisten Sitoa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Stpu Naisten Illu2017rsf Boot Sch Miellyttäjä EHqfnCxq

Suomen Lyme Borrelioosi Oxford Arkinen Ruskea Valinta Valssi Naisten Pumput Kevät Sitoa Platform Syksy Kengät Korkokengät ry

Naisten kenkä Oxford Pehmeitä Ylempi Sitoa Ulite Kasattiin Naudannahkaa Vamppi On Hony Hiukset Käytetty Jossa Mukavuutta f1dWaw