Korkokengät Xiuwu Glitering Pumput Mustat Naisten Iltamat xqTRwaq

Korkokengät Xiuwu Glitering Pumput Mustat Naisten Iltamat xqTRwaq Korkokengät Xiuwu Glitering Pumput Mustat Naisten Iltamat xqTRwaq Korkokengät Xiuwu Glitering Pumput Mustat Naisten Iltamat xqTRwaq Korkokengät Xiuwu Glitering Pumput Mustat Naisten Iltamat xqTRwaq

Borrelioosi

Pumput Korkokengät Glitering Iltamat Mustat Naisten Xiuwu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mustat Pumput Glitering Korkokengät Naisten Iltamat Xiuwu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Mustat Pumput Glitering Naisten Iltamat Xiuwu  

PunkitKäärme Sandaalit Suu Auki Toe Puolue Juhla Kesän Korkokengät Muoti Flgel Korkokenkiä Chunse Sandaalit Kala Naisten Tpq1v1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkka Korkokenkiä Strappy Ontto Juhla Koko Sandaalit Mnii Stiletto Muoti Hihnat Puolueen Kesällä Naisten wtBqxUHRU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mustat Naisten Iltamat Glitering Xiuwu Pumput Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Glitering Iltamat Pumput Xiuwu Korkokengät Mustat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Materiaali Amoonyfashion Pumput Naisten Korkokenkiä kengät Kierroksella Suljetun Toe Vedettävä Pehmeä Kultaa ErEw8fq

Iltamat Pumput Mustat Xiuwu Korkokengät Naisten Glitering Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sammitop Korkea Patentti Pumput Juhlakengät Kantapäät Viininpunainen Varvas Pyöreä Paksu Naisten Toimistossa Kantapää Lohko rqwI4r

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Korkokengät Naisten Iltamat Glitering Mustat Xiuwu ry

Iltamat Pumput Leopard Naisten Tikari Juhlakengät Kmeioo Patenttia Kengät Pumppujen Teräväkärkiset Luistaa Klassinen Korkokengät xBqYPR65