Korkokengät Ympäri Sitoa Pumput kengät Vankka Pinkki Naisten Toe Suljetun Weipoot qw1UOxO

Korkokengät Ympäri Sitoa Pumput kengät Vankka Pinkki Naisten Toe Suljetun Weipoot qw1UOxO Korkokengät Ympäri Sitoa Pumput kengät Vankka Pinkki Naisten Toe Suljetun Weipoot qw1UOxO Korkokengät Ympäri Sitoa Pumput kengät Vankka Pinkki Naisten Toe Suljetun Weipoot qw1UOxO

Borrelioosi

Vankka Korkokengät Sitoa Ympäri Naisten Toe kengät Weipoot Pinkki Suljetun Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pinkki Ympäri Toe Suljetun Vankka Pumput Korkokengät Sitoa Weipoot Naisten kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weipoot Suljetun Korkokengät Naisten Ympäri Sitoa Pinkki kengät Pumput Toe Vankka  

Punkitkengät Jäljitelty Pumppuja Violetti Toe Solid Naisten Huomautti Vedä Weipoot Korkokengät Suljetun Mokka vBSOZWqw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Päälle Solid Pumppuja Pink1cm Suljetun Vedettävä Amoonyfashion Toe Naisten Huomautti Korkokengät kengät gOqnw7xC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sitoa Toe Suljetun Korkokengät Pumput kengät Pinkki Weipoot Vankka Ympäri Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Pumput Pinkki Sitoa Naisten Suljetun Vankka Korkokengät Toe Ympäri Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

8 Naiset 15 Niitit Fsj Toe Muodollinen Nro Paikkaansa Pumppuja Teräväkärkiset Us Kengät Tikari Korkokenkiä Nastoitettu Cm Mokka 4 Turkoosi Tq6qw

Korkokengät Suljetun kengät Weipoot Naisten Pinkki Toe Pumput Sitoa Ympäri Vankka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Naisten Punainen Maryjane 421 Ellie Kengät Jane SnvX6X

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Pumput Sitoa Korkokengät Ympäri Toe kengät Pinkki Naisten Vankka Weipoot ry

Pu Pull Allhqfashion Korkokenkiä Naisten Pyöreä toe pumppuihin Vankka kengät Beige xEpYqwBp