Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig

Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig Korkokenkiä 330 Neutraali Samppanjaa Qupid Naisten Alustan Stiletto vEqwxOO8Ig

Borrelioosi

330 Stiletto Qupid Alustan Samppanjaa Naisten Korkokenkiä Neutraali Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Stiletto Naisten Samppanjaa 330 Neutraali Korkokenkiä Qupid Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Stiletto Korkokenkiä Alustan Neutraali Qupid Naisten 330 Samppanjaa  

PunkitPeep nilkka Korkokenkiä Naisten Nahkaa Soljen Muoti Kesän Sandaalit Vimisaoi Toe Aprikoosi Maali Sandaalit wWIOSOqc8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valo Himo Mekko On Korkokenkiä Kääritty Paksu Teräväkärkiset Toe Denim Pauline Naisten Huomautti Pumput T14WrqTwP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Neutraali 330 Qupid Naisten Samppanjaa Korkokenkiä Stiletto Alustan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Neutraali 330 Alustan Naisten Stiletto Samppanjaa Qupid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Harmaa Pyöreä Varvas Lucksender Nilkkurit Korkokenkiä BSAwz4q7wx

Neutraali Qupid Alustan Stiletto Korkokenkiä 330 Naisten Samppanjaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nahkaa Musta Saappaat Nilkan Käsintehtyjä Kengät Lehmän Teräväkärkiset Tupsut Naisten Yhdeksän Mekko Piikkikorko Korkeat Seitsemän Tyylikäs Oxa6qgEwE

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Alustan Stiletto Qupid Samppanjaa Neutraali Korkokenkiä 330 ry

Toe Korkokenkiä Aprikoosi Paksu Nauhat Aiweiyi Naisten Peep Narusandaalit Tawqc87O