Korkokenkiä 41 Pumput Musta Solki Weipoot Pu toe kengät Kiinteä Naisten Pyöreä SnRRqwxfpA

Korkokenkiä 41 Pumput Musta Solki Weipoot Pu toe kengät Kiinteä Naisten Pyöreä SnRRqwxfpA Korkokenkiä 41 Pumput Musta Solki Weipoot Pu toe kengät Kiinteä Naisten Pyöreä SnRRqwxfpA Korkokenkiä 41 Pumput Musta Solki Weipoot Pu toe kengät Kiinteä Naisten Pyöreä SnRRqwxfpA

Borrelioosi

Naisten Weipoot Korkokenkiä Pumput Pyöreä 41 Pu toe Musta kengät Kiinteä Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

41 Korkokenkiä Pu kengät Solki Kiinteä Weipoot Musta Pumput toe Pyöreä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät toe Kiinteä Weipoot Solki Naisten Pumput Pu 41 Musta Pyöreä Korkokenkiä  

PunkitSolki Kesäsandaalit Naisten Hyvät Kengät Stiletto Huomautti Pumput Korkokengät Toe Illalla Seksikäs Älykäs Morsiamen pxZZOXqdw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Snfgoij Puitteen 8 Nainen Uk Musta Yökerho 5cm 5 Työtä Avokkaat Muoti Mustat Puolue eu 37 Solki Seksikäs Naisten Keskipitkän 4 Korkokengät rx4xvCqwZ0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Solki Pumput Pyöreä Pu Weipoot Kiinteä toe 41 Naisten Korkokenkiä kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weipoot Pyöreä Naisten Musta Kiinteä Pu Korkokenkiä toe kengät Pumput Solki 41 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Heel Savoy Kenkä Vetoketju Boot Virtaviivainen Ankle Mokka Shoe Classic Nilkka Ylös By Chunky Korkokenkiä Toe Peep Tan Sleek Zip J Bootie Olennaista High Adams Up Paksu Suede Essential qZ8FwF

Naisten toe Kiinteä Pu Solki Weipoot Musta Pyöreä kengät Korkokenkiä 41 Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Platform Ympäri Himmeä Pumput Naisten Keula Toe Korkokengät Paksu Suljetun Korkea Weipoot Sininen OBW4qnxZFn

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Weipoot Solki Pumput Pyöreä kengät 41 Musta toe Naisten Kiinteä Korkokenkiä ry

Vankka Naisten Musta kengät Korkokenkiä Toe Pull pumppuihin Ympäri Pu Jousin Allhqfashion Suljetun UgA5CnxqAw