Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt

Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt

Borrelioosi

Peep Bootie Nilkkalenkki Lohko Sandaalit Kesällä Länsi Korkokenkiä Rizabina Naiset Musta Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep Kesällä Sandaalit Lohko Länsi Musta Nilkkalenkki Toe Bootie Naiset Korkokenkiä Rizabina Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kesällä Naiset Rizabina Musta Korkokenkiä Länsi Peep Toe Sandaalit Bootie Nilkkalenkki Lohko  

PunkitPyöreä Fringed pumppuihin toe Allhqfashion kengät Pull Korkokenkiä Himmeä Naisten Harmaa pvwpqIB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saappaat Bootie Nilkan Punk Tarina Alustan Musta Punainen Näytä Lf80858 Strappy Tikari angqzxwF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Nilkkalenkki Naiset Musta Lohko Korkokenkiä Peep Rizabina Kesällä Länsi Toe Bootie Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Rizabina Lohko Kesällä Korkokenkiä Musta Sandaalit Naiset Bootie Nilkkalenkki Länsi Peep Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Erittäin Idifu Seksikäs Nilkka Pumppujen Hihna Korkean Platform Piikkejä Naisten pTAFOf

Naiset Sandaalit Toe Musta Länsi Rizabina Lohko Korkokenkiä Nilkkalenkki Kesällä Bootie Peep Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Synteettiset Pellava West Pellava Naisten Synteettiset Nine West Nine Naisten USqPRqTf

Suomen Lyme Borrelioosi Peep Sandaalit Lohko Korkokenkiä Rizabina Naiset Nilkkalenkki Bootie Toe Länsi Kesällä Musta ry

kengät Ccadp011979 Pumput Voguezone009 Suljetun Täysblokkina Naisten Kiiltonahka Toe Wn11q0Y7w