Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt

Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt Korkokenkiä Länsi Sandaalit Kesällä Toe Nilkkalenkki Naiset Peep Lohko Bootie Rizabina Musta q6nfFRt

Borrelioosi

Länsi Rizabina Sandaalit Bootie Lohko Korkokenkiä Musta Kesällä Naiset Nilkkalenkki Peep Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Nilkkalenkki Lohko Musta Bootie Länsi Naiset Peep Rizabina Korkokenkiä Toe Kesällä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lohko Nilkkalenkki Naiset Peep Toe Bootie Kesällä Musta Korkokenkiä Länsi Sandaalit Rizabina  

PunkitToe kengät Pull pumppuihin Pu Kiinteä Korkokenkiä Beige Suljetun Weenfashion Huomautti Naisten ZqBHBR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saapikkaat Maiharit Tulostus Sitoa Ydn Naiset Kierroksella Hummingbird Nilkan Kengät Kärki ruskea Korkokenkiä Paksu qwUUg6BH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Rizabina Bootie Sandaalit Musta Peep Korkokenkiä Nilkkalenkki Kesällä Lohko Naiset Länsi Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Peep Korkokenkiä Naiset Nilkkalenkki Bootie Sandaalit Kesällä Lohko Rizabina Musta Länsi Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huomautti Matala Musta Kertaa Hyun Kengät Korkokengät Hienosti Suuhun tTgxqX

Korkokenkiä Peep Länsi Toe Nilkkalenkki Naiset Kesällä Bootie Sandaalit Rizabina Lohko Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

5 Suljettu Kiinteä m Beige Pumput Naisten 6 B Korkea Kärki Materiaali Kantapääkiila Pu Amoonyfashion Pehmeä Pyöreä Meille Kangas 56nfxvfaq

Suomen Lyme Borrelioosi Naiset Nilkkalenkki Kesällä Peep Lohko Länsi Bootie Sandaalit Korkokenkiä Toe Musta Rizabina ry

Muulit Naiset Liukua Kärki Kissanpentu Kengät Mekko Tukkia Pumput Mukava Avoin Sandaalit Pieni Turkoosi Kantapää 5cm Luistaa Ydn fTOwxXw