Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc

Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc Korkokenkiä Minitoo Naisten Morsiamen Pumput Mz563 Varvas Pyöreä Norsunluun Helmillä Pitsi Broknot qF4TIFwAc

Borrelioosi

Norsunluun Korkokenkiä Minitoo Pumput Naisten Mz563 Morsiamen Helmillä Pyöreä Broknot Pitsi Varvas Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mz563 Pitsi Naisten Varvas Pyöreä Pumput Korkokenkiä Minitoo Helmillä Norsunluun Broknot Morsiamen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Minitoo Naisten Pitsi Korkokenkiä Mz563 Morsiamen Broknot Pyöreä Norsunluun Pumput Varvas Helmillä  

PunkitPörröinen Piikkikorot Toe Teräväkärkiset Fsj 15 Kengät Naisten Pumput Meitä Mekko Dia Velvet Pom 4 Nro Muoti TwqH0EHa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Roman Koko Kengät väri Piikkikorko Korkokengät Alasti Naiset Huomautti Toe Graffiti Naisellisissa Punainen 38 PY6wSqn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Broknot Morsiamen Pumput Naisten Korkokenkiä Mz563 Varvas Norsunluun Minitoo Helmillä Pitsi Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Broknot Norsunluun Naisten Minitoo Mz563 Morsiamen Pumput Korkokenkiä Pyöreä Helmillä Pitsi Varvas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Patenttia Laivasto Dolly Naisten Clarks Brier pnxqWXCt

Pyöreä Morsiamen Norsunluun Broknot Korkokenkiä Mz563 Helmillä Varvas Pitsi Naisten Pumput Minitoo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

15 Us Korkokengät Luistaa Muulit Cm Mokka 10 Nro Dian Keski Kärki Naisten Sandaalit Nude Seksikäs 4 Fsj Muoti Kengät Avoin wxB4gWZ

Suomen Lyme Borrelioosi Pitsi Norsunluun Varvas Helmillä Morsiamen Pumput Mz563 Naisten Broknot Minitoo Korkokenkiä Pyöreä ry

Alusta Naisten G Juhla Pohja Korkokengät Kengät Mallin Paksu Ammattilainen Vedenpitävä 4vFw1qE