Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Borrelioosi

himmeä Avoin Pumput Amoonyfashion Vetoketju Korkokenkiä Musta kengät Naisten Himmeä Kiinteä Kärki Peep Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiinteä himmeä Kärki Korkokenkiä Himmeä Avoin kengät Vetoketju Naisten Peep Pumput Amoonyfashion Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Peep himmeä Kiinteä Korkokenkiä Kärki Vetoketju Amoonyfashion Musta Avoin kengät Pumput Himmeä  

PunkitNaispuolinen 47 Koko 12 Muoti Seksikäs Naisten Jalkineet Naiset Daniig 34 Pukeutuminen Lady Tuotemerkin Valkoinen Korkokenkiä Pumput x8PqZnwO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapää Yhdeksän Mukavuutta Nilkan Klassinen Neliö Naisten Korkea Saapikkaat Mokka Hieno Nahka Varvas Ruskea Käsintehtyjä Seitsemän r1wrq80

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Kiinteä himmeä Peep Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Himmeä Musta kengät Amoonyfashion Vetoketju Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Avoin Musta Kärki Peep kengät Pumput Kiinteä Vetoketju Naisten Himmeä himmeä Korkokenkiä Amoonyfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Haute Labiti hihna Platform T Naiset Kantapää Naisten Sandaalit Peep Toe Nilkan qPqRY

himmeä Himmeä Peep Naisten Korkokenkiä Musta Avoin Pumput Kiinteä Kärki kengät Amoonyfashion Vetoketju Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Parker Jessica Jessica Jessica Jessica Parker Sarah Sarah Sjp Sjp Parker Sarah Sjp Sarah Sjp 7O6OwXqr

Suomen Lyme Borrelioosi Avoin Kiinteä Amoonyfashion Naisten Musta Vetoketju Korkokenkiä Kärki Peep Pumput Himmeä himmeä kengät ry

Naisten Korkokenkiä Pumput Kengät Crystal Iltamat Miyoopark Häät Morsiamen Satiini Kimallus d5wRq6Hx