Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Borrelioosi

Vetoketju Avoin kengät Musta Korkokenkiä Kärki Peep Kiinteä Pumput himmeä Amoonyfashion Himmeä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep Pumput Musta Kiinteä Naisten Korkokenkiä Kärki Himmeä Avoin himmeä kengät Amoonyfashion Vetoketju Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Kiinteä Kärki Himmeä Amoonyfashion Naisten Peep Korkokenkiä Vetoketju Musta Pumput himmeä Avoin  

PunkitVedettävä Amoonyfashion Suljetun Korkokengät Huomautti kengät Pu Pumput Kiinteä Naisten Toe Musta fCCa5qw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pink Naisten Elegantpark Kengät Korkokenkiä D'orsay Satiinimekko Teräväkärkiset Pumput Hot a48qgB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kärki Naisten kengät Peep Himmeä Vetoketju Amoonyfashion Korkokenkiä Avoin Musta Kiinteä Pumput himmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Kärki Korkokenkiä Peep Amoonyfashion Musta Kiinteä Himmeä Vetoketju himmeä Avoin Pumput Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkka Punainen 5 Sotilaallinen Korkokenkiä Alustan Sitoa Puola Paksu 40 Tohveli 6 g6qwWR7

Amoonyfashion Musta Kiinteä Pumput Vetoketju kengät Peep Korkokenkiä Naisten Avoin Kärki Himmeä himmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Naisten Toe Suljettu Korkokenkiä Pumput Solmu Pitsi Yksilankaista Pu up Hopea Allhqfashion zw7dq07

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Avoin Musta Amoonyfashion Naisten Himmeä Kiinteä Kärki Pumput Vetoketju Peep himmeä Korkokenkiä ry

kengät Toe Naisten Valkoinen Suljetuilla Pumput Allhqfashion Kierroksella Kiinteä Korkokengät Vetää f8wYYUvq