Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F Korkokenkiä Musta Kiinteä Avoin himmeä Amoonyfashion Vetoketju Pumput kengät Himmeä Kärki Naisten Peep InRxqwAv7F

Borrelioosi

Himmeä Naisten Musta Amoonyfashion Vetoketju Peep Kiinteä himmeä Kärki Pumput Korkokenkiä Avoin kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Amoonyfashion Avoin Kärki Vetoketju kengät Pumput Peep himmeä Himmeä Naisten Musta Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Musta Amoonyfashion himmeä Kärki Vetoketju Pumput Avoin Naisten Peep Kiinteä Himmeä Korkokenkiä  

PunkitKorkokengät Toe Musta Kissanpentu Korkeat Saappaat Laolaooo Kengät Ympäri Kiinteä Naisten Nilkka Suljetun 4PfwIxTz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vihreä Weipoot Sekoitus on Materiaaleja Pumput Korkokenkiä Kiinteä Todennut Naisten kengät Pull toe TTCqSfB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Amoonyfashion Himmeä himmeä Kärki Vetoketju Korkokenkiä Naisten Musta Kiinteä kengät Avoin Peep Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Naisten kengät Himmeä Peep Avoin himmeä Pumput Vetoketju Kiinteä Kärki Korkokenkiä Amoonyfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Kengät Matala Teräväkärkiset Lcky oranssi Suu 35 Meistä B Naisten Seksikäs Korkokengät Naisista 4 m q5XAgdYw

Naisten Musta Peep kengät Vetoketju Kärki himmeä Pumput Amoonyfashion Korkokenkiä Avoin Himmeä Kiinteä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Matala Teräväkärkiset Naisten B m 37 keltainen Seksikäs Suu Meistä Häät Lcky 6 Naisista Korkokengät Kengät U4qxAAY

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Vetoketju Himmeä Kärki himmeä Korkokenkiä Kiinteä Musta kengät Peep Amoonyfashion Naisten Avoin ry

Pumput Korkea Kengät Huomautti Alustan Labiti Naiset Varpaat Hääpuvun HYwqYaPE