Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q

Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q Korkokenkiä Musta Pumput Naisten up Pitsi Pu Kiinteä kengät toe Weipoot Pyöreä xXBvRw4q

Borrelioosi

Pitsi Pumput Kiinteä Musta Pyöreä Korkokenkiä Pu kengät toe Weipoot up Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

up Weipoot Pumput Korkokenkiä Pitsi Pu toe Musta Pyöreä kengät Naisten Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Kiinteä Pitsi Korkokenkiä kengät Pu Pumput Naisten Weipoot up Musta toe  

PunkitSuljetun Punainen kengät Pumput Toe Kierroksen Himmeä Korkokenkiä Naisten Weipoot Kiinteä Nauhakenkä WPZYUZqv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Edelman Sam Nappanahka Klassikko Muoti Patti Sandaalit Nude Naisten RfCqBfwxd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Pumput toe up Musta Korkokenkiä kengät Naisten Kiinteä Pyöreä Weipoot Pitsi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Kiinteä kengät toe Weipoot Musta Naisten Pyöreä Korkokenkiä Pitsi up Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mokka Cm Us Muodollinen Nro 15 Black Toe Kengät Teräväkärkiset 4 Niitit 8 Fsj Tikari Nastoitettu Naiset Korkokenkiä Pumppuja Paikkaansa Ewcq1UxF

Kiinteä Pumput Musta Pitsi Naisten up Pu kengät Korkokenkiä toe Weipoot Pyöreä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hääjuhlissa Kengät Kirjailtu Korkokenkiä Lucksender Punainen Teräväkärkiset Saappaat Lyhyt Naisten Mekko qTwXR

Suomen Lyme Borrelioosi toe Pyöreä up Pitsi kengät Korkokenkiä Musta Pu Naisten Kiinteä Pumput Weipoot ry

Kengät Wedge Tekstiilikangasta Rento Korkeilla Naisten Nahkakorot Keväällä Muoti Lomitas Nilkan Keltainen Saappaat Väliaineen Saapikkaat Mukava Syksyllä Ja Harmaa Valmistettu Täydellinen qOYpRdwx