Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Borrelioosi

Kengät Naisten Slingback Eldof Vihreitä Bowtie Toimisto Koristeluun Korot Leopardi Sandaalit Teräväkärkiset Korkokenkiä 10cm Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Vihreitä Korot Naisten Eldof Teräväkärkiset Slingback 10cm Leopardi Toimisto Kengät Koristeluun Bowtie Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vihreitä Korkokenkiä Koristeluun Slingback Naisten Teräväkärkiset Bowtie Leopardi Sandaalit Korot Toimisto Eldof Kengät 10cm  

PunkitKiila Valkoinen Sneaker Kesän Korkokengät Hengittävä Rento Muoti Korokekenkien Zarbrina Naisten Syksyn Luistaa Pw171E

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Amoonyfashion Sekoitus Solki Kengät Huomautti Pumput Suljetun Kiinteä Materiaaleja Toe Punainen Naisten rEqEwa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vihreitä 10cm Sandaalit Bowtie Toimisto Koristeluun Eldof Kengät Slingback Korot Korkokenkiä Leopardi Naisten Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Eldof Kengät Slingback Korot Sandaalit Korkokenkiä Vihreitä Toimisto 10cm Naisten Leopardi Bowtie Koristeluun Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 Uk Avokkaat eu Seksikäs Strassit 38 Häät Mokka Nainen Työtä Yökerho Snfgoij Punaiset Yhden Korkokengät Muoti 9cm Puna 5 Osapuoli q1TwUx

Naisten Leopardi Toimisto Korkokenkiä Eldof Koristeluun Vihreitä Slingback Sandaalit 10cm Teräväkärkiset Kengät Bowtie Korot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nahkainen Häät 11cm Avokkaat Nainen Kantapää Uk Yksi Musta Korkokengät eu Hieno 4 Naudannahkaa Työtä Muoti Musta Yökerho Seksikäs 36 g6v6RF0q

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Korot Slingback Teräväkärkiset Vihreitä Sandaalit Leopardi Naisten Koristeluun Toimisto Bowtie Korkokenkiä 10cm Eldof ry

Toe Morsian Satiini Kengät Wedge D'orsay Naisten Peep Mw494 Pleating Morsiamen Wedopus Häät qxUwApBnT