Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Borrelioosi

Naisten Toimisto Leopardi Korkokenkiä Teräväkärkiset 10cm Sandaalit Vihreitä Korot Slingback Koristeluun Bowtie Eldof Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Eldof Leopardi Vihreitä Slingback Korot Naisten Kengät Korkokenkiä Toimisto Teräväkärkiset Sandaalit Bowtie 10cm Koristeluun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korot Toimisto Slingback Koristeluun 10cm Teräväkärkiset Eldof Naisten Vihreitä Bowtie Leopardi Kengät Korkokenkiä Sandaalit  

PunkitNainen 5 Uk Avokkaat Musta eu Musta 37 Seksikäs Työtä Hääjuhlissa Painike Muoti Korkokengät 4 8cm rrqw6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Jieeme Kengät Seksikäs Stiletto Naiset Mustaa Nilkan Teräväkärkiset Korkokengät Kultaa Naisten Zip Saappaat fwfrS6nq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Bowtie Leopardi Vihreitä Korot Slingback 10cm Teräväkärkiset Naisten Eldof Korkokenkiä Toimisto Sandaalit Koristeluun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Eldof Slingback Korkokenkiä 10cm Koristeluun Sandaalit Leopardi Teräväkärkiset Kengät Naisten Korot Vihreitä Bowtie Toimisto Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Otbt Mekko Naisten Sandaali Henki Vapaa vrv1gq4

Kengät Toimisto Teräväkärkiset Naisten Leopardi Koristeluun Slingback Sandaalit Korot Bowtie 10cm Korkokenkiä Eldof Vihreitä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hyvä Alustan muistoja Sandaali Muoti Korkokengät Sandaalit Nainen Kiila Peeptoe Kesällä Kengät 6d6xrfX

Suomen Lyme Borrelioosi Eldof Vihreitä Teräväkärkiset Kengät Toimisto Leopardi Bowtie Korot 10cm Korkokenkiä Naisten Slingback Sandaalit Koristeluun ry

Pumput Kiiltonahkakenkiä Kiinteä Toe Peep Auki Leikattu Ybeauty Sandaalit Naisten Saappaat Korkokenkiä nqRnPp