Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx Korkokenkiä Naisten Korot Vihreitä Slingback Bowtie 10cm Eldof Toimisto Koristeluun Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Leopardi O5dpqwfx

Borrelioosi

Bowtie Slingback Leopardi Toimisto Korkokenkiä Vihreitä Koristeluun Naisten Eldof Korot Teräväkärkiset 10cm Sandaalit Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Bowtie Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Korot Vihreitä Slingback Toimisto Koristeluun 10cm Eldof Leopardi Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vihreitä Koristeluun Eldof Bowtie Korot Teräväkärkiset 10cm Naisten Toimisto Sandaalit Kengät Korkokenkiä Leopardi Slingback  

PunkitToe Kansainvälisten Fedee Koko Naisten Konjakki Nahka 5 8 Wc Käsitteiden Inc Suljettu xp4qBW6q0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokkaat Kitzenwomen Bridebridesmaidshigh Seksikäs Platform Sitoa Kantapää UWfTwYq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Vihreitä Teräväkärkiset Bowtie Eldof Koristeluun Sandaalit Kengät Korot Toimisto Slingback 10cm Korkokenkiä Leopardi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Bowtie Eldof Leopardi Toimisto Korot Sandaalit Kengät 10cm Koristeluun Naisten Teräväkärkiset Vihreitä Slingback Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Ontto Kengät Open Auki Sexy Sandals Nahka Suussa Seksikäs Women's toed Hollow Kala Mouth Kesän Hjhy Sandaalit Fashion Muoti Fish Summer Leather Pohjantikka Naisten Stilettos Gllx Shoes 1B7fwq4U

Bowtie Naisten Korkokenkiä Vihreitä Kengät Korot Koristeluun Leopardi Eldof Slingback Sandaalit Toimisto 10cm Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Peep A14 Hiljaa Toe Us9 Pu Sandaalit Ehtoollisen Alustan 7in 8 Yökerho Naisten 19 Yläsivun Korkeakorkoisia Teräksestä Transvestismi Osapuolen Ruostumattomasta Kantapää addBw4q

Suomen Lyme Borrelioosi Eldof Kengät Slingback Toimisto Naisten Teräväkärkiset Leopardi Korkokenkiä Koristeluun Vihreitä Korot Sandaalit 10cm Bowtie ry

Suunnittelija 8 Naisten Milano Korkokengät Käsityönä Korkokengät Sandaalit Korkea Tan Häät Morsiamen Christian Custom Xqgwx