Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Borrelioosi

Mekko Kuuman Korkokengät 12cm Niitit Pinkki Pumppu Teräväkärkiset Aiweiyi matta Naisten Korkokenkiä Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

12cm Pinkki Korkokenkiä Pumppu matta Mekko Teräväkärkiset Kuuman Naisten Niitit Kengät Aiweiyi Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kuuman Kengät 12cm Pinkki Aiweiyi Naisten Korkokenkiä matta Korkokengät Pumppu Teräväkärkiset Mekko Niitit  

PunkitMusta Uretaani Korkean Balamasa Huarache Kantapää Naisten Sandaalit Asl04740 Pqp07XFp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Qianzulian Kauneus Luonnon Korkokengät Musta Teräväkärkiset Kengät Hoikka Naiset qtfWgtU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

12cm Korkokengät Pinkki Niitit Aiweiyi Naisten matta Kuuman Korkokenkiä Kengät Pumppu Teräväkärkiset Mekko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumppu Niitit Korkokenkiä Pinkki Mekko Kengät Teräväkärkiset 12cm Aiweiyi Korkokengät Kuuman matta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Couture Suljetun Ja Pin Pumput 12 Salainen Up Korot Naisten Toe 5xwUUSFXq

Korkokenkiä Naisten Niitit Mekko Pumppu 12cm Teräväkärkiset Aiweiyi Kuuman matta Pinkki Kengät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Penny Abl09790 Kiinteä Polven Naisten kantapää Edellä Korkea Balamasa loafer Mokkanahkasaappaita nOwgxZx0

Suomen Lyme Borrelioosi Kuuman 12cm matta Niitit Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Mekko Naisten Pumppu Korkokenkiä Pinkki Aiweiyi ry

Teräväkärkiset Saappaat Venyttää Boot Pitkä Anmengxinling Naisia ​​yli Korkokenkiä Reisi Upea Kengät Polven Mekko Mokka ptwX8wFqx