Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Borrelioosi

Mekko Korkokenkiä Naisten Niitit matta Aiweiyi Pumppu Kengät Teräväkärkiset 12cm Korkokengät Kuuman Pinkki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Kuuman Teräväkärkiset Pumppu Pinkki Mekko 12cm Niitit Korkokengät Naisten matta Kengät Aiweiyi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Aiweiyi Mekko Kengät Pinkki Teräväkärkiset matta Naisten Kuuman Pumppu Korkokenkiä Korkokengät 12cm Niitit  

PunkitNaisten Toe Suljetun Avokkaat Vedettävä Korkokenkiä Beige Päälle Amoonyfashion Kiiltonahkaa Hqvwv1d

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Kengät Vetoketju Top Naisten Moda Lovely Olkaimet Risteilevät Korkokengät Ristiin Menevät Alustan Toe Takana Musta 90 1aq6gXxw6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pinkki Aiweiyi Korkokenkiä 12cm Teräväkärkiset Niitit Naisten Mekko Pumppu matta Kengät Kuuman Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Korkokenkiä Mekko 12cm Pinkki Naisten Aiweiyi Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Niitit Kuuman matta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Naisten Amoonyfashion Korkokenkiä Kiinteä Suljetun kengät Päälle Vedettävä Pumput Pinkki Toe Huomautti H117q0xF

Kengät Naisten Kuuman Korkokenkiä Korkokengät 12cm Niitit Mekko Teräväkärkiset Aiweiyi matta Pinkki Pumppu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saapikkaat Poms Teräväkärkiset Korkokengät Onlymaker Nilkkurit Pom Sivuvetoketju Kengät Mekko Punainen Naisten qSaOw

Suomen Lyme Borrelioosi Kuuman Pinkki Teräväkärkiset Pumppu 12cm Mekko matta Kengät Aiweiyi Korkokenkiä Korkokengät Naisten Niitit ry

Kulta Crystal Mekko Hopea väri Punainen Korkokengät Koko 8 Häät 5cm 5cm Paljetteja 5 Morsiamen Kengät Wenjun 38 Sitoa Herkkä Kärkisuuttimella qTFtwx