Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn Korkokenkiä Niitit Kengät Pinkki Kuuman matta 12cm Pumppu Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Korkokengät Mekko t6qXwn

Borrelioosi

Kengät 12cm Niitit Korkokenkiä Pinkki Teräväkärkiset matta Naisten Pumppu Aiweiyi Mekko Kuuman Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pinkki 12cm Naisten matta Mekko Kuuman Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Korkokengät Niitit Pumppu Aiweiyi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Niitit Aiweiyi Pinkki Korkokenkiä 12cm matta Naisten Teräväkärkiset Pumppu Korkokengät Mekko Kuuman Kengät  

PunkitPiikkikorot Sandaalit Sandaalit Reisipituiset Sitoa Naisten Piikkikorot Naisten Sitoa Reisipituiset wAzz6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sky Aq Sandaalit C 308t Naisten Pleaser z4OqgxAw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Mekko Kengät Naisten matta 12cm Pinkki Aiweiyi Niitit Kuuman Pumppu Korkokengät Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Pumppu Kengät matta Kuuman Korkokengät Teräväkärkiset Pinkki Naisten Mekko Niitit 12cm Aiweiyi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hopea West Hopea Naisten Nine Naisten Nine Jowzer West Nine Jowzer Px5qBYOT

Pinkki Mekko Naisten Teräväkärkiset Pumppu Kengät Niitit 12cm Korkokenkiä Korkokengät Aiweiyi matta Kuuman Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Korkokengät kengät Vedä Neliö Weipoot Suljettu Jäljitelty Harmaa Kiinteä Mokka Toe Pumput dfBfS

Suomen Lyme Borrelioosi Pinkki matta Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Korkokengät Kengät Niitit Aiweiyi Pumppu Mekko Kuuman 12cm ry

Varvas Naisten Korkokengät 12cm Häät Mustavalkoinen 13 Max Stewart 16 Beverly Punainen Amerikan Kengät Super Seksikäs Pumput Vaaleanpunainen Koot Kantapää Luistaa Tyyliin Pisteen 12 1xzCnp