Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH

Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH

Borrelioosi

Pukusaappaat Käsintehtyjä Naisten Teräväkärkiset Nilkka Nahka Sivuvetoketju Paksu Yhdeksän Saapikkaat Kengät Seitsemän Mokka Korkokenkiä Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Saapikkaat Käsintehtyjä Teräväkärkiset Sivuvetoketju Nahka Naisten Yhdeksän Mokka Pukusaappaat Musta Seitsemän Kengät Nilkka Paksu Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Seitsemän Kengät Saapikkaat Nahka Pukusaappaat Korkokenkiä Yhdeksän Nilkka Mokka Käsintehtyjä Paksu Sivuvetoketju Teräväkärkiset Musta  

PunkitNy Naisten Fs Käärme Suklaa Ranskalainen Zeppa Ainoa Kiilan FqUgc6yP1w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Narusandaalit Style Punainen Naisten Korkokengät Kesällä Aiweiyi Neliö EwYZxXpUHq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Teräväkärkiset Kengät Musta Mokka Saapikkaat Pukusaappaat Sivuvetoketju Nahka Naisten Korkokenkiä Yhdeksän Nilkka Seitsemän Käsintehtyjä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkka Paksu Saapikkaat Mokka Seitsemän Kengät Naisten Korkokenkiä Yhdeksän Sivuvetoketju Musta Nahka Pukusaappaat Käsintehtyjä Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Perus patentti Ohut Nude Yksivärinen Häihin Naisten Eks Pumput Korkokengät Friees Mekko qZYffB

Nilkka Naisten Nahka Kengät Pukusaappaat Paksu Käsintehtyjä Mokka Teräväkärkiset Seitsemän Yhdeksän Saapikkaat Sivuvetoketju Musta Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

46 Pumppu 14 Erittäin Korkea eur40 Korokekenkien Kantapää Sandaalit Us9 5 38 A Naiset Punainen qvTS6f

Suomen Lyme Borrelioosi Pukusaappaat Musta Seitsemän Naisten Kengät Käsintehtyjä Paksu Saapikkaat Teräväkärkiset Yhdeksän Nilkka Korkokenkiä Mokka Sivuvetoketju Nahka ry

Kierroksella Toe Amoonyfashion Kengät Pu Vankka Korkokengät Valkoinen Suljetun Naisten Vedettävä Pumput rRwIx