Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH

Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH Korkokenkiä Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Mokka Sivuvetoketju Musta Yhdeksän Pukusaappaat Nilkka Kengät Nahka Paksu v0qwHSH

Borrelioosi

Pukusaappaat Teräväkärkiset Seitsemän Kengät Käsintehtyjä Nahka Mokka Naisten Korkokenkiä Yhdeksän Musta Sivuvetoketju Nilkka Saapikkaat Paksu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkka Kengät Pukusaappaat Seitsemän Saapikkaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Paksu Nahka Musta Yhdeksän Naisten Käsintehtyjä Mokka Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Paksu Saapikkaat Sivuvetoketju Naisten Mokka Teräväkärkiset Nilkka Yhdeksän Nahka Seitsemän Musta Korkokenkiä Pukusaappaat Käsintehtyjä  

PunkitKengät Korkokenkiä Kenkiä 3 Tikari Maypie Avokkaat Mekko Teräväkärkiset Tuuman Naisten Seksikäs Iqwnt4O

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Irrotettava Selin Sandalit Alustan Naisten Akselin Nilkkasaappaat Valkoinen Suuri Summitfashions 6 pItYnqwtz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Seitsemän Nilkka Korkokenkiä Käsintehtyjä Mokka Kengät Pukusaappaat Sivuvetoketju Paksu Nahka Yhdeksän Musta Teräväkärkiset Saapikkaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Teräväkärkiset Nilkka Saapikkaat Yhdeksän Musta Korkokenkiä Pukusaappaat Seitsemän Nahka Kengät Käsintehtyjä Paksu Mokka Sivuvetoketju Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

15cm Koon Kesän Black12 Erittäin Naisten Korkokenkiä Sandaalit Vedenpitävä Seksikäs Kenkiä Tikari Malli Suuren wv0qq7t

Musta Käsintehtyjä Saapikkaat Korkokenkiä Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Sivuvetoketju Mokka Seitsemän Teräväkärkiset Nilkka Paksu Nahka Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Varvas Vaaleanpunainen Bowknot Punos Kengät Kuorrutus Pyöreitä Lähellä Pumput Naisten Weenfashion XqFxwUpw

Suomen Lyme Borrelioosi Pukusaappaat Kengät Nahka Korkokenkiä Naisten Musta Seitsemän Saapikkaat Teräväkärkiset Nilkka Mokka Sivuvetoketju Paksu Yhdeksän Käsintehtyjä ry

Täysin Matching Naisten Käsilaukun Strassit Kadanting Erittäin Korkokengät Sininen Sarjaa gqYxftpn