Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p

Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p

Borrelioosi

Kärki Puulavan Korkokenkiä Kenkä Beige Paksu Standardin Nilkkalenkki Avoin Sandaali Pumppu Premier Naisten Laserleikkasi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Laserleikkasi Nilkkalenkki Pumppu Paksu Korkokenkiä Naisten Standardin Avoin Premier Beige Kärki Kenkä Puulavan Sandaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Beige Avoin Pumppu Sandaali Korkokenkiä Laserleikkasi Nilkkalenkki Premier Puulavan Kärki Naisten Kenkä Standardin Paksu  

PunkitTuumaa Luistaa 5 Naisten Pyöreä Maguidern Seksikäs Kärki Korkokengät Pumput Kiiltonahkaa Kengät Juhlamekko Violetti Tikari aIZywgyq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sitoa Naisten Pumppuja Pehmeä Toe Solid Suljetun Ympäri kengät Amoonyfashion Pinkki Materiaali Korkokengät OdtzTOq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kenkä Korkokenkiä Standardin Avoin Beige Pumppu Kärki Naisten Sandaali Nilkkalenkki Paksu Puulavan Premier Laserleikkasi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Puulavan Pumppu Kenkä Beige Avoin Paksu Korkokenkiä Nilkkalenkki Naisten Standardin Laserleikkasi Premier Kärki Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

1 Janes 2 4 Kenkiä Kerman Mary Kantapää Musta Tai Punainen On Putket Naisten Tuuman fwqt81

Naisten Laserleikkasi Kärki Puulavan Korkokenkiä Paksu Avoin Kenkä Beige Standardin Nilkkalenkki Premier Pumppu Sandaali Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mary Pumppu 20 Nilkkaremmi Naisten Suunnittelu Jane Up Pin W Kantapää Lyönyt Couture Leikattu 4 8tHxv4

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppu Puulavan Paksu Nilkkalenkki Naisten Kärki Premier Standardin Sandaali Kenkä Korkokenkiä Laserleikkasi Beige Avoin ry

Tuuman Korkokenkiä Seksikäs 5 Pumput Patentti Hot Korot Naisten Pink Klassikko Pukeutua wz5w1q