Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p

Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p Korkokenkiä Sandaali Paksu Naisten Kenkä Puulavan Avoin Standardin Premier Kärki Beige Laserleikkasi Pumppu Nilkkalenkki aZSZI4p

Borrelioosi

Nilkkalenkki Paksu Sandaali Kärki Avoin Naisten Laserleikkasi Pumppu Korkokenkiä Puulavan Beige Premier Standardin Kenkä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Laserleikkasi Paksu Premier Kenkä Standardin Puulavan Avoin Korkokenkiä Pumppu Kärki Naisten Beige Nilkkalenkki Sandaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kenkä Avoin Paksu Puulavan Laserleikkasi Beige Korkokenkiä Pumppu Sandaali Kärki Naisten Nilkkalenkki Premier Standardin  

PunkitKiila Mekko Korkokenkiä Pumput Naisten No 66 Sininen Kaupungin qvwA76t

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

No Naisten Toe Pumppu Kaupungin Puolue Khaki Muoti Mokka 66 Huomautti FOFwxA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Puulavan Premier Paksu Sandaali Standardin Korkokenkiä Pumppu Avoin Kenkä Kärki Nilkkalenkki Beige Laserleikkasi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Paksu Kärki Beige Puulavan Laserleikkasi Kenkä Premier Korkokenkiä Nilkkalenkki Naisten Standardin Avoin Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Heels Teräväkärkiset Court Tikari On Slip Women Avokkaat Pumput Naisten Pumps Elegante High Korkokengät Shoes Toe Stiletto Pointed Luistaa 10cm Elashe Kengät gEBaqpw6xa

Paksu Naisten Kenkä Avoin Kärki Sandaali Standardin Beige Korkokenkiä Laserleikkasi Pumppu Premier Puulavan Nilkkalenkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Boot Teräväkärkiset Sukka Nilkkurit Wetkiss 2019 Nainen Muoti Piikkikorot Bootie Korkokenkiä Kengät Naisten Toe 4qRT6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Naisten Beige Kärki Premier Standardin Kenkä Nilkkalenkki Avoin Laserleikkasi Pumppu Puulavan Paksu Sandaali ry

Call It Ratsastussaappaan Kevät Naisten Kahleet qqnwUxR