Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077

Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077

Borrelioosi

Pumput Seksikäs Häät Suljettu Naisten Huomautti Btrada Tikari Mekko Muoti Varvas Korkokenkiä Sandaalit Kengät Nainen Valkoinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tikari Naisten Pumput Mekko Suljettu Huomautti Muoti Nainen Sandaalit Varvas Valkoinen Häät Korkokenkiä Seksikäs Kengät Btrada Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Pumput Valkoinen Tikari Kengät Btrada Nainen Seksikäs Varvas Naisten Suljettu Sandaalit Häät Huomautti Mekko Muoti  

PunkitStiletto 5 Naisten Jessi 2 Alas Pumput Tarvitsevat 1 Koko Punainen Maiernisi Miesten Teräväkärkiset naiset Turvavyöt Kengät Korkokenkiä nSX7Up7xw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

5 Kenkä Marabou Musta Tohvelin Tuuman Kokoa Naisten Kantapää BxWFwqB8ar

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Huomautti Häät Valkoinen Tikari Mekko Nainen Suljettu Muoti Seksikäs Sandaalit Btrada Pumput Kengät Varvas Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Huomautti Suljettu Naisten Mekko Tikari Korkokenkiä Seksikäs Btrada Nainen Muoti Sandaalit Häät Kengät Varvas Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Musta Olivia Naturalizer Naturalizer Naisten 4qET1vPqWw

Tikari Huomautti Mekko Häät Varvas Naisten Btrada Sandaalit Korkokenkiä Suljettu Muoti Valkoinen Nainen Pumput Kengät Seksikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Alustan Slingback Raidallinen Seksikäs Kaksinkertainen Tarina Lf80902 Pumppu Peeptoe Näytä FSXw7xgqF

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Mekko Muoti Korkokenkiä Nainen Btrada Tikari Häät Pumput Valkoinen Varvas Huomautti Naisten Seksikäs Kengät Sandaalit ry

Tarina Lf80870bk39 Taso Illalla Osapuoli Avoin Piilotettu Punk 8 Katkaisu Keula Valkoinen Musta Pumput Au Osoittavat Piikkikorko Vaikutus Pitsi Kärki Korkokenkiä TAdqSZ