Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077

Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077 Korkokenkiä Seksikäs Varvas Valkoinen Häät Tikari Sandaalit Kengät Naisten Pumput Mekko Huomautti Suljettu Btrada Muoti Nainen FZqcIt077

Borrelioosi

Pumput Häät Sandaalit Mekko Muoti Suljettu Huomautti Korkokenkiä Tikari Seksikäs Btrada Valkoinen Varvas Nainen Kengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen Häät Nainen Seksikäs Varvas Mekko Btrada Suljettu Huomautti Pumput Kengät Naisten Tikari Korkokenkiä Sandaalit Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Häät Valkoinen Mekko Seksikäs Korkokenkiä Kengät Nainen Huomautti Varvas Tikari Sandaalit Suljettu Btrada Pumput Muoti  

PunkitNaisten Kirjaillut Vetoketju Pu toe kengät Pyöreä Korkokenkiä Pumput Sininen Weenfashion gqZwd4q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiinteä Sitoa Punainen Allhqfashion Suljetun Kengät Korkokengät Kierros Pumput Pu Toe Naisten Wggq0ZY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nainen Muoti Btrada Pumput Korkokenkiä Suljettu Huomautti Kengät Naisten Mekko Häät Sandaalit Valkoinen Tikari Seksikäs Varvas Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Naisten Korkokenkiä Valkoinen Muoti Häät Seksikäs Varvas Suljettu Huomautti Nainen Btrada Sandaalit Pumput Mekko Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput 4 Naisten Suljettu Kengät Teräväkärkiset Seksikäs Korkokengät Mekko Klassinen Maypie Korkokenkiä Patenttia Musta Tuumaa PqnxYdw

Varvas Mekko Btrada Naisten Huomautti Muoti Pumput Häät Nainen Tikari Seksikäs Kengät Sandaalit Suljettu Korkokenkiä Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

pumppuihin Suljetun Korkokenkiä Allhqfashion kengät Kiinteä Pull Naisten Materiaali Vihreä Huomautti Pehmeä Toe 4wxzUHq

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Seksikäs Kengät Btrada Valkoinen Pumput Häät Mekko Tikari Korkokenkiä Muoti Nainen Naisten Huomautti Sandaalit Varvas ry

Korkokenkiä 4 Teräväkärkiset Kengät Oranssi 15 Dress Nilkka Saapikkaat Tyylikäs Fsj Muodollinen Meitä Nro Naisten Toe qwPPYUR