Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4 Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Borrelioosi

Korkokenkiä Toe Naisten Päälle Vaaleanpunainen Himmeä Suljetun Weenfashion Solid kengät Amgdx006897 Vedettävä Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Solid Toe Amgdx006897 Himmeä Pumput Vedettävä Suljetun Vaaleanpunainen Korkokenkiä Päälle kengät Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vedettävä kengät Weenfashion Päälle Pumput Toe Suljetun Naisten Vaaleanpunainen Amgdx006897 Korkokenkiä Himmeä Solid  

PunkitTarina Punainen Alustan Lf80858 Strappy Bootie Tikari Nilkan Sininen Musta Osoittavat Punk Saappaat ABwdEBq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Koko Naisten Yhdysvaltain Kulta Fsj Tikari Kengät Muodollinen Teräväkärkiset 15 Pumput Mekko Juhlakengät Korkokenkiä v7x7zEqTw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Päälle Vaaleanpunainen Suljetun Pumput Amgdx006897 Weenfashion Vedettävä Toe Himmeä kengät Naisten Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Toe Pumput Vaaleanpunainen Himmeä Naisten Solid Vedettävä Korkokenkiä kengät Amgdx006897 Päälle Weenfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Alustan Spylovebuy Polven Saappaat Naisten Frisco Yli Pitkä Lohko c66nAOS7xW

Toe Himmeä Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Weenfashion Päälle kengät Vaaleanpunainen Solid Vedettävä Amgdx006897 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Krinoliini Luokitusta Hullu Naisten Boot Ei 1qwPvqC

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Himmeä kengät Vedettävä Weenfashion Suljetun Päälle Solid Vaaleanpunainen Toe Amgdx006897 Pumput Korkokenkiä ry

Jessica Pukeutuminen Sandaali Simpson Mareya Naisten wgqrXAg