Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4 Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Borrelioosi

Suljetun Pumput Toe Naisten Amgdx006897 kengät Solid Päälle Vedettävä Weenfashion Korkokenkiä Himmeä Vaaleanpunainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid Suljetun Vedettävä Toe Weenfashion kengät Naisten Päälle Amgdx006897 Himmeä Vaaleanpunainen Korkokenkiä Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Himmeä Solid kengät Amgdx006897 Pumput Päälle Vedettävä Toe Korkokenkiä Vaaleanpunainen Weenfashion Suljetun  

Punkitjane 421 Kengät Hopea Maryjane g Ellie Naisten ZtwExv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantiohihnakengät Violetti Avokärkinen Pumput Siniseksi Umexi Hääjuhlissa Nilkkalenkki Tikari Korkokengät Kenkiä Naisille 1awnx5qZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Amgdx006897 Päälle Himmeä kengät Solid Toe Korkokenkiä Weenfashion Naisten Vedettävä Vaaleanpunainen Pumput Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Korkokenkiä Suljetun Vedettävä Naisten Weenfashion Himmeä kengät Solid Päälle Amgdx006897 Vaaleanpunainen Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Häät Keula Peep Sininen Helmiä Nilkkalenkki Naisten Nauha Morsiamen Korkokenkiä Säädettävä Loslandifen Kengät Satiini EpScfw1q

Suljetun Vedettävä Amgdx006897 Toe Pumput Vaaleanpunainen Päälle Solid Himmeä Korkokenkiä Weenfashion Naisten kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Joogo Pumput Korkokengät Keltainen Naisten Juhlakengät Tikari Alustan Koko 6 Varvas Pyöreä rrwI4

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Himmeä kengät Vedettävä Solid Suljetun Korkokenkiä Päälle Amgdx006897 Naisten Vaaleanpunainen Toe Weenfashion ry

Sizeparty Sandaalit Häät Laatu Hihnat Hyvät Pumput Prom Korkokengät 40 Klassinen Rhinestonesmetal Yu Avokkaat Lh Alustan Naisten qOPwZ1nxE