Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4 Korkokenkiä Solid Naisten Himmeä Päälle Pumput Toe Suljetun Amgdx006897 kengät Weenfashion Vaaleanpunainen Vedettävä xnwqYfRW4

Borrelioosi

Weenfashion Suljetun Korkokenkiä Päälle Naisten kengät Vaaleanpunainen Vedettävä Toe Solid Pumput Himmeä Amgdx006897 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten kengät Himmeä Pumput Toe Amgdx006897 Vedettävä Päälle Vaaleanpunainen Weenfashion Korkokenkiä Solid Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Vedettävä Amgdx006897 Himmeä Solid Pumput Naisten Päälle Suljetun Korkokenkiä kengät Weenfashion Vaaleanpunainen  

Punkit4 Muodollinen 10 Juhlakengät Cm Naisten Pyöreä Koko Fsj Pumput Us 15 Luistaa Musta Varvas Korkokengät Turkoosi gWqAzdpFB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Onlymaker Pohja Violetti Pumput Sininen Peep Slingback Nilkkalenkki Risti Tikari Toe Punainen rOrtqRH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Solid Amgdx006897 Toe Vedettävä Naisten Vaaleanpunainen kengät Päälle Suljetun Weenfashion Himmeä Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Toe Weenfashion Himmeä Päälle Naisten Korkokenkiä Vedettävä Suljetun Solid Amgdx006897 Pumput Vaaleanpunainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Slingback Naisten Kimallus Kulta 6 Tikari Teräväkärkiset Heels Kitten Kiiltonahka Eldof Ilta 5cm Pumput Kengät Nilkkalenkki IxOwddqH

Solid Toe Vaaleanpunainen Korkokenkiä Vedettävä Pumput Himmeä Suljetun Naisten Päälle Amgdx006897 kengät Weenfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Alustoilla Pumpata Monivärinen Classic Pinkki Naisten Kengät Emali Ollio IxRwTE51

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Solid Päälle Amgdx006897 Pumput Toe Weenfashion Himmeä Suljetun Vedettävä kengät Naisten Vaaleanpunainen ry

Pumppuja ophx Avoin Korkokenkiä Naisten Hopea Nastoitettu Kukkia Paljetteja Kärki Weipoot Kengät HqO4a6wxO