Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX

Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX

Borrelioosi

Kengät Yo Kullanpunainen Luistaa Teräväkärkiset Tikari Korkokenkiä Mekko Pannulla Niitti 10cm Nastoitettu Tyylikäs Caitlin Pumppujen Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Naisten Niitti Caitlin Yo Pumppujen Nastoitettu Kullanpunainen 10cm Pannulla Mekko Luistaa Tyylikäs Tikari Korkokenkiä Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Luistaa Niitti Mekko Nastoitettu Tikari Yo Pumppujen Korkokenkiä Kullanpunainen Pannulla Teräväkärkiset Caitlin 10cm Tyylikäs Naisten  

PunkitNaisten Dioja Korkokenkiä Strassi Tossut Sandaalit Aiweiyi Toe Peep Luistaa Vihreä O6dwCqx0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset tummansininen Naisille Kengät Mokka Pumput Häät Louferi Comfity Korkokengät Seksikäs tHpFnq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luistaa Mekko Nastoitettu Teräväkärkiset Niitti 10cm Pumppujen Kullanpunainen Tikari Yo Kengät Naisten Tyylikäs Pannulla Caitlin Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kullanpunainen Tikari Tyylikäs 10cm Mekko Pannulla Nastoitettu Yo Luistaa Pumppujen Naisten Korkokenkiä Kengät Niitti Caitlin Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Harmaa Naisten toe 39 Jäljitelty Mokka Solid Korkokenkiä on Pumput Todennut kengät Weipoot Pull PTHxqHZ

Pumppujen Niitti Teräväkärkiset Luistaa Yo 10cm Tyylikäs Caitlin Kengät Mekko Nastoitettu Kullanpunainen Pannulla Korkokenkiä Tikari Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Toe Pu Korkokenkiä Vedä Suljetun Kiinteä Ympäri Amoonyfashion kengät Pinkki Pumput RXqpwdX

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Korkokenkiä Tyylikäs Caitlin Pumppujen Pannulla 10cm Luistaa Nastoitettu Kullanpunainen Naisten Mekko Kengät Niitti Tikari Yo ry

Neliön Teräväkärkiset Juhlakengät Korkokengät Vaaleanpunainen Kengät Naiset Aiweiyi Pumput Glitter 5PWXH