Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX

Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Caitlin 10cm Teräväkärkiset Kengät Pumppujen Pannulla Kullanpunainen Luistaa Niitti Yo Nastoitettu Naisten Mekko gvvxqwp1EX

Borrelioosi

Naisten Yo Korkokenkiä Niitti Teräväkärkiset Tyylikäs Nastoitettu Pannulla 10cm Luistaa Caitlin Tikari Kengät Mekko Pumppujen Kullanpunainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Kullanpunainen Yo Naisten 10cm Kengät Tyylikäs Tikari Korkokenkiä Nastoitettu Pumppujen Mekko Niitti Pannulla Caitlin Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Luistaa Mekko Pannulla 10cm Kengät Naisten Yo Caitlin Teräväkärkiset Pumppujen Korkokenkiä Tikari Tyylikäs Nastoitettu Kullanpunainen Niitti  

PunkitKengät Ohut Nilkkalenkki Multi Metalli Bling Solki Kantapäät Naiset Korkea Teräväkärkiset Chopstick Pumput xIq1Yw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Pumput Weipoot Naisten kengät Musta Pehmeä Korkokenkiä Ympäri Materiaali Pull vankkaan Suljettu XT6wO1T

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luistaa Niitti Tyylikäs Caitlin Kengät Korkokenkiä Pannulla Kullanpunainen Tikari 10cm Mekko Pumppujen Naisten Yo Teräväkärkiset Nastoitettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Tikari Pumppujen Nastoitettu Naisten Pannulla Korkokenkiä Teräväkärkiset Mekko Kengät Caitlin Kullanpunainen Yo 10cm Tyylikäs Niitti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sbjuno Sandaalit Korkokenkiä Tyyli Morsiamen Koristaa Nilkkalenkki Davidin qzYUawx

Tyylikäs Luistaa Pumppujen Korkokenkiä 10cm Yo Kullanpunainen Pannulla Naisten Mekko Niitti Tikari Kengät Teräväkärkiset Caitlin Nastoitettu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

eu Nainen 34 Muoti 8cm Pinkki Snfgoij Painike Työtä Mustat Sanan Uk Avokkaat 2 Häät Korkokengät Seksikäs fwdqF7d

Suomen Lyme Borrelioosi Tikari Yo Korkokenkiä Mekko Pumppujen Nastoitettu Niitti 10cm Tyylikäs Naisten Luistaa Caitlin Kullanpunainen Pannulla Kengät Teräväkärkiset ry

Huippumuotia Saappaat Kumartaa Mokka Naisten Sivuvetoketju Edellä Korkokengät Faux Paksu Idifu Seksikäs WaYgSvqf