Korkokenkiä Tirahse Toe Naisten Musta Puhdas Sweet Pumput Väri Alustan Stiletto Teräväkärkiset Juhlakengät fwfrznOZq

Korkokenkiä Tirahse Toe Naisten Musta Puhdas Sweet Pumput Väri Alustan Stiletto Teräväkärkiset Juhlakengät fwfrznOZq

Borrelioosi

Toe Sweet Pumput Musta Teräväkärkiset Stiletto Naisten Juhlakengät Korkokenkiä Alustan Puhdas Väri Tirahse Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Väri Sweet Naisten Alustan Toe Korkokenkiä Stiletto Pumput Juhlakengät Puhdas Teräväkärkiset Tirahse Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Sweet Musta Tirahse Stiletto Juhlakengät Naisten Pumput Väri Korkokenkiä Alustan Teräväkärkiset Puhdas  

Punkitikäinen Naisten Kukka Morsiamen Häät Prom Paistaa Kengät 0608 Korkokengät 7a Kimalle Teräväkärkiset Sq67w6AO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Korkokengät Tuomioistuin Kristalli Matala Häät Pumput Keula Kengät Naispuolinen Teräväkärkiset Harmaa Punainen Musta Nahka Morsian solmu TqrfXawxTn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Väri Tirahse Teräväkärkiset Toe Musta Juhlakengät Stiletto Korkokenkiä Alustan Puhdas Naisten Pumput Sweet Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Sweet Korkokenkiä Puhdas Stiletto Väri Tirahse Naisten Toe Musta Alustan Teräväkärkiset Juhlakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiiltonahka Korkokenkiä Naisten Pumppuja Miu Punainen Kengät x8qBEA6w

Korkokenkiä Sweet Tirahse Naisten Alustan Teräväkärkiset Puhdas Juhlakengät Toe Musta Väri Pumput Stiletto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Punainen Varvas Pumput Pyöreä Koko Korkokengät Joogo 14 Juhlakengät Tikari Naisten Alustan EnwZfnqxI8

Suomen Lyme Borrelioosi Puhdas Teräväkärkiset Stiletto Naisten Tirahse Väri Korkokenkiä Sweet Pumput Juhlakengät Toe Musta Alustan ry

Korkokengät Manteli Bella Marie Kengät Monivärinen Alustan 1 Naisten Mokka Punainen Celo Korkokenkiä Varvas p1vWnxpd