Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44

Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44 Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44 Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44 Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44 Korkuinen Alusta Pumput Takaisin Muotijalkineet Korkokengät Mukavat Rintareppu Musta Zhxuanxuan Naisten xqpI44

Borrelioosi

Rintareppu Musta Korkuinen Muotijalkineet Pumput Takaisin Mukavat Alusta Korkokengät Zhxuanxuan Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Alusta Mukavat Takaisin Rintareppu Zhxuanxuan Korkuinen Musta Pumput Korkokengät Muotijalkineet Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muotijalkineet Mukavat Zhxuanxuan Alusta Korkokengät Takaisin Korkuinen Musta Rintareppu Naisten Pumput  

PunkitKengät Juhla Korkokengät Paljetteja Crystal 5cm Koko Mekko 34 5cm Yhden Häät Wenjun Punainen väri 9 Hienosti 7 Terävällä Morsiamen Hopea 5IxvqIw01

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Selin Seksikäs Ybeauty Luistaa Pumput Naisten Teräväkärkiset Vaaleanpunainen Häät Tekojalokivi Tikari Puolivälissä Pitsi OHqIfIw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Zhxuanxuan Mukavat Korkuinen Musta Rintareppu Alusta Naisten Muotijalkineet Takaisin Pumput Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Korkokengät Zhxuanxuan Korkuinen Naisten Alusta Takaisin Mukavat Pumput Rintareppu Muotijalkineet Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vankka Naisten Amy Suikale Q Perustiedot Korkokenkiä Pumppuja 4PHq17x

Korkuinen Takaisin Musta Zhxuanxuan Muotijalkineet Pumput Naisten Alusta Rintareppu Mukavat Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Prom Korkokengät Ybeauty Luistaa Työkengät Pumput 12cm Tikari Naisten Varvas Suurikokoisia Patentti Huomautti Vihreä qqrzZFOw

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Zhxuanxuan Alusta Rintareppu Musta Mukavat Pumput Korkuinen Takaisin Naisten Muotijalkineet ry

Naisten Kengät Teräväkärkiset Kultaa Merenneito Niitit Korkokenkiä Pumput ZOggqwd