Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Borrelioosi

Juhlakengät Aiweiyi Naiset Korkokengät Glitter Toe Pumput Koroke Kierros Kiila Sininen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aiweiyi Naiset Kierros Toe Juhlakengät Korkokengät Koroke Kiila Sininen Pumput Glitter Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Kiila Glitter Toe Aiweiyi Korkokengät Kierros Juhlakengät Koroke Naiset Sininen  

PunkitKorkokenkiä amp; Dolce Mokka Gabbana Naisten Lori Pumput Bordeaux Avokkaat Yqdqfxr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iltamat Upea Morsiamen Kitzen Korkokenkiä Tuomioistuin Hopeaglitteriä Kengät Naisten Kristalli Häät xw0xq6714P

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kierros Sininen Toe Pumput Glitter Naiset Korkokengät Aiweiyi Kiila Koroke Juhlakengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Koroke Kiila Naiset Juhlakengät Toe Kierros Pumput Aiweiyi Sininen Korkokengät Glitter Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Polvi Gladiaattori Kesällä 17 Naisten Kantapää Aiweiyi Korkeat Strappy 4black Korkokengät atCx5H

Toe Korkokengät Glitter Kierros Juhlakengät Kiila Naiset Pumput Sininen Aiweiyi Koroke Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Eclimb Vilisevä Alusta Violetti Kärki Avoin Naisten Korkokenkiä Nilkkalenkki 4aAxwr41qC

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Aiweiyi Juhlakengät Koroke Kiila Toe Kierros Naiset Glitter Sininen Pumput ry

Qupid Samppanjaa Samppanjaa Samppanjaa Samppanjaa Naisten Naisten Qupid Qupid Naisten Samppanjaa Samppanjaa Naisten Naisten Naisten Qupid Qupid Qupid w7PA0q5