Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Borrelioosi

Kierros Kiila Koroke Naiset Toe Sininen Pumput Korkokengät Aiweiyi Juhlakengät Glitter Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Glitter Kiila Aiweiyi Sininen Toe Korkokengät Juhlakengät Kierros Koroke Naiset Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Juhlakengät Kiila Kierros Aiweiyi Korkokengät Sininen Glitter Toe Pumput Koroke Naiset  

PunkitMokka Nahka Teräväkärkiset Aprikoosi Käsintehtyjä Korkokenkiä Nilkkalenkki Pumput Kengät Nineseven Naisten Bv6naOxq6w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Jalkineet C Lohko Teräväkärkiset Pumput Kengät Kantapää Naisten kaakao Verocara Mukavuutta Nahka Korkea Kiinteä gq4wp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Juhlakengät Kiila Sininen Glitter Toe Kierros Korkokengät Aiweiyi Koroke Pumput Naiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Koroke Aiweiyi Sininen Kiila Korkokengät Glitter Toe Pumput Juhlakengät Naiset Kierros Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nainen Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Häät Pilke Pumput Sininen Seksikäs Kengät Silkki Tekojalokivi Uu qnwXYaxBY8

Aiweiyi Toe Juhlakengät Naiset Glitter Kiila Kierros Koroke Korkokengät Pumput Sininen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Koko Korkokenkiä Naispuolinen Pumput Tuotemerkin Naisten Seksikäs Pukeutuminen Jalkineet Punainen Naiset Lady 34 47 6 Muoti Daniig PWFq845xw4

Suomen Lyme Borrelioosi Naiset Korkokengät Juhlakengät Aiweiyi Sininen Kiila Koroke Glitter Pumput Toe Kierros ry

Musta Hush Kengät Naisten Gail Nahka Puppies qqwp6I