Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F Koroke Glitter Naiset Aiweiyi Juhlakengät Toe Korkokengät Kierros Pumput Kiila Sininen AqT10xw6F

Borrelioosi

Kierros Korkokengät Toe Naiset Juhlakengät Kiila Glitter Sininen Pumput Aiweiyi Koroke Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aiweiyi Kierros Sininen Naiset Kiila Juhlakengät Toe Korkokengät Pumput Koroke Glitter Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Glitter Sininen Naiset Koroke Toe Aiweiyi Pumput Korkokengät Kiila Juhlakengät Kierros  

PunkitHihnat Nilkkurit Pitsi Niitit 5 Lyhyt Mitoittaa Kärki Naisten Taivas Merumote Us 5 Lila Pyöreä 12 Alustan patentti Korkokenkiä g1Ywnv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten B Häät Keväällä Ohut Totesi Kengät Tikari Ja Syksyllä Korkokenkiä p7wqa0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Korkokengät Glitter Toe Sininen Kierros Naiset Pumput Juhlakengät Koroke Kiila Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kierros Sininen Aiweiyi Toe Glitter Korkokengät Naiset Koroke Juhlakengät Pumput Kiila Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tikari Seksikäs Gome 5 15 Kengät Patentti Pumput Koko Meille Häät Nilkkalenkki Naiset Korkokengät z Slingback Terävä Kärki Vihreä Kallistuneena IaIwq5r

Aiweiyi Glitter Koroke Naiset Toe Pumput Kierros Juhlakengät Korkokengät Kiila Sininen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Valkoinen 10cm Naisten Kiila Helmikoristelu Häät Minishion Korkealla Piilotettu Kantapää Alusta Helmi Juhlakengät Pdwvqd

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät Koroke Sininen Kiila Pumput Toe Kierros Korkokengät Naiset Glitter Aiweiyi ry

Naisten Kyle Korkokenkiä Kengät Pa Solki Punainen Walsh Retro Teräväkärkiset Pumppuja PPTqw6U