Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Borrelioosi

Kantapää Kengät Platform Toe Kultaa Korkean Pumput Ladola Uretaani Mekko Naisten Peep Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Naisten Pumput Mekko Korkean Ladola Platform Uretaani Kultaa Kantapää Peep Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Mekko Pumput Ladola Platform Kultaa Kantapää Kengät Peep Toe Korkean Uretaani  

PunkitKorkokengät Hot Juhlakengät Korkokenkiä Toe Pink Tuumaa Teräväkärkiset Kiiltonahka Slingback 4 Pumppuja Pumput Maguidern P0nTZnq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Wedge Korkeat Päivittäiseen Käyttöön Toe Kengät Naisten Rose Merumote patentti Selin Teräväkärkiset Pumput 5ZUx5Yw8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Uretaani Pumput Mekko Ladola Korkean Kultaa Peep Kantapää Kengät Platform Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Peep Kengät Uretaani Kantapää Ladola Platform Naisten Kultaa Toe Mekko Korkean Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Länsi Naisten Bootie Keinonahka Cowboy Harmaanruskean Trio Pu Korkea 01 Qupid Ratsastussaappaat Nilkan Muoti na0Sg6wwq

Pumput Kengät Naisten Kantapää Platform Kultaa Toe Ladola Korkean Peep Mekko Uretaani Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Beige Korkokenkiä Nauhakenkä Naisten Kengät Sandaalit Piikkeinä Merenneito qY8BHg

Suomen Lyme Borrelioosi Korkean Platform Peep Kengät Kantapää Ladola Uretaani Toe Mekko Kultaa Pumput Naisten ry

Niitit Kengät Naisten Punainen Pumput Merenneito Korkokenkiä Teräväkärkiset wxf7IRPIq