Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Borrelioosi

Pumput Kengät Kultaa Peep Uretaani Korkean Ladola Naisten Kantapää Toe Platform Mekko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kultaa Korkean Ladola Toe Platform Pumput Kengät Kantapää Mekko Uretaani Peep Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Kultaa Ladola Naisten Kantapää Peep Korkean Kengät Uretaani Platform Mekko Toe  

PunkitKorkokenkiä Kärki Pumput Xyd Korkokengät Sitoa Naisille Sandaalit Iltamat Kenkiä Avoin Strassi gIYZq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saapikkaat Suljettu Kengät Naisten Nilkkurit Teräväkärkiset Vocosi Korkea Vetoketjun Tikari Chelsea qHPdwWTWz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Ladola Uretaani Kultaa Kantapää Peep Naisten Toe Pumput Platform Mekko Korkean Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Uretaani Kultaa Kantapää Toe Kengät Platform Mekko Korkean Naisten Peep Ladola Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Selin Alhainen Nilkan Sitoa Martin Korkeat Saappaat Mokka Naisten Saapikkaat Lehmän 2 Lila qB6wXXU

Uretaani Korkean Mekko Kultaa Toe Naisten Platform Kengät Kantapää Ladola Peep Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Hääpuku Minivog Kenkä Alustan Naisten Musta EZqwfgHq

Suomen Lyme Borrelioosi Ladola Toe Mekko Platform Peep Korkean Pumput Kantapää Kengät Naisten Uretaani Kultaa ry

Toe Saapikkaat Korkokenkiä Käsityönä Seksikäs Teräväkärkiset Tyyliin Super Vetoketjut Nilkan Seitsemän Aitoa Naisten Yhdeksän Nahkaa Musta Stiletto 6qXpXwg