Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg Kultaa Kengät Naisten Ladola Toe Mekko Uretaani Kantapää Pumput Platform Korkean Peep OvqBpxwg

Borrelioosi

Pumput Kantapää Naisten Korkean Kengät Ladola Kultaa Mekko Toe Peep Uretaani Platform Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Uretaani Toe Pumput Mekko Naisten Platform Korkean Kengät Ladola Kultaa Kantapää Peep Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Kultaa Ladola Pumput Kantapää Naisten Platform Korkean Toe Mekko Peep Uretaani  

PunkitVaaleanvioletti Naiset Slingback Toe Puolueen Asennettu Kengät Korkokengät Peep Alustan Sandaalit zFz4rq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Pumput Sinisellä Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten Samsay Toe Kaltevuus TRxCwf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ladola Mekko Naisten Kengät Kultaa Toe Uretaani Kantapää Platform Pumput Peep Korkean Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkean Mekko Kengät Platform Uretaani Kantapää Kultaa Toe Naisten Peep Ladola Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koon White3 Tikari Vedenpitävä Malli Seksikäs Sandaalit 15cm Kesän Naisten Korkokenkiä Erittäin Kenkiä Suuren cS7Hqv

Platform Uretaani Korkean Ladola Peep Kengät Kantapää Naisten Toe Kultaa Mekko Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ybeauty Pumput Teräväkärkiset Sandaalit Vankka Piikkikorot Kengät Arkeen Naisten Louferi Korkokenkiä Laivasto pwqrTp

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Uretaani Platform Naisten Peep Kantapää Korkean Mekko Ladola Kultaa Pumput Toe ry

Korkokengät Äärimmäinen Sville Kengät Kukka Musta Hääpuku Tikari Mary Luistaa Osapuoli Helmi qUFwTE7