Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Borrelioosi

Käärmeennahka Pumput Kengät Nilkkalenkki 100mm Tulostaa Leikattu Naisten Vivikiki Tie Itse Teräväkärkiset Musta Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tulostaa Itse Naisten Nilkkalenkki Tie Musta Vivikiki Korkokenkiä Leikattu Pumput Käärmeennahka Teräväkärkiset 100mm Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

100mm Kengät Nilkkalenkki Pumput Tie Käärmeennahka Leikattu Musta Korkokenkiä Tulostaa Teräväkärkiset Vivikiki Naisten Itse  

PunkitNaiset Nilkka Mustalla Paksu Työ Zip Korkokengät Solki Strappy Saapikkaat Syksyllä 55aUwqr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Suljetun Korkokengät Boots Naisten Sitoa Kierroksella Laolaooo Pu Ruskea Kiinteä Kengät 6YxUfU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Käärmeennahka Teräväkärkiset Kengät Vivikiki Itse Tie Nilkkalenkki Tulostaa Leikattu 100mm Musta Naisten Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkalenkki 100mm Naisten Tulostaa Leikattu Itse Korkokenkiä Musta Kengät Tie Pumput Teräväkärkiset Vivikiki Käärmeennahka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Amoonyfashion Kiinteä Päälle kengät Kengät Musta Korkokenkiä Vedettävä Naisten Teräväkärkiset Himmeä 4r4xFA8

Tie Vivikiki 100mm Käärmeennahka Naisten Itse Nilkkalenkki Musta Kengät Leikattu Pumput Tulostaa Korkokenkiä Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

pu Toe Amoonyfashion kengät Naisten Valkoinen Korkokenkiä Huomautti Solid Suljetun Pull Pumput XRwESqxwZ

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Vivikiki 100mm Naisten Kengät Nilkkalenkki Teräväkärkiset Tie Tulostaa Käärmeennahka Musta Itse Pumput Leikattu ry

Puola Saapikkaat Korkokenkiä 10 Strappy Alustan Puola Koko Nilkka Kantapää Musta Naisten Kärki Nubuck Sotilaallinen 47 Ts Paksu Avoin Sitoa qpWw6IY