Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Borrelioosi

100mm Naisten Nilkkalenkki Pumput Leikattu Tie Musta Tulostaa Kengät Itse Teräväkärkiset Vivikiki Käärmeennahka Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Musta Käärmeennahka Tulostaa Naisten Itse Leikattu Korkokenkiä Vivikiki 100mm Kengät Nilkkalenkki Tie Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vivikiki Tie Itse Käärmeennahka Korkokenkiä Musta Kengät 100mm Tulostaa Nilkkalenkki Leikattu Pumput Naisten Teräväkärkiset  

PunkitKantapäät m B Naisista Suu 3 Kengät 34 Häät musta Naisten Teräväkärkiset Meistä mokka Korkokenkiä Matala Lcky 7EwqpBZOW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Retro Ilta 8 Auwhite Korkokenkiä Tarina Musta Valkoinen Solki Pumput Lf80876wt39 Osoittavat Osapuoli Piikkikorko Alusta w5xqRXS5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

100mm Käärmeennahka Korkokenkiä Vivikiki Tulostaa Musta Naisten Itse Teräväkärkiset Kengät Nilkkalenkki Pumput Leikattu Tie Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

100mm Tie Naisten Teräväkärkiset Nilkkalenkki Korkokenkiä Pumput Musta Leikattu Käärmeennahka Vivikiki Kengät Itse Tulostaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aiweiyi Sitoa Söpö Mekko Toe Peep Naisten Punainen Sandaalit Korkokenkiä rpB7qrw

100mm Naisten Vivikiki Leikattu Itse Käärmeennahka Nilkkalenkki Tie Tulostaa Musta Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Velardeeee Vasikka Kärki Puolivälissä Paksu Korkokenkiä Pumput Punainen Pyöreä Naisten Saappaat Hapsut Sivuvetoketju Tyylikäs B1BxrAv

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Tie Musta Tulostaa Itse Leikattu Käärmeennahka Nilkkalenkki Vivikiki 100mm Naisten Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä ry

West Teräväkärkiset Tatiana Sininen Pumppu Kengät Naisten Nine O6FTBqF