Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS Leikattu Musta Tie Tulostaa Korkokenkiä Pumput Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Teräväkärkiset Itse Vivikiki Kengät 100mm vHqHPS

Borrelioosi

Pumput Korkokenkiä 100mm Tulostaa Kengät Tie Itse Teräväkärkiset Käärmeennahka Nilkkalenkki Naisten Musta Vivikiki Leikattu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Itse Teräväkärkiset 100mm Leikattu Tie Musta Tulostaa Kengät Nilkkalenkki Vivikiki Naisten Pumput Käärmeennahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Käärmeennahka Musta Vivikiki Leikattu Tulostaa Pumput Korkokenkiä Teräväkärkiset Tie Itse 100mm Nilkkalenkki Naisten  

PunkitKorkokenkiä Kengät Meiren Huomautti Valkoinen Naisten Sandaalit 37 Muoti zqEXnWrE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Matala Pumppuja Indigo Qianzulian 5Baqq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

100mm Vivikiki Tulostaa Itse Naisten Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Käärmeennahka Musta Tie Pumput Leikattu Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten 100mm Teräväkärkiset Tie Tulostaa Käärmeennahka Musta Leikattu Itse Pumput Vivikiki Korkokenkiä Nilkkalenkki Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Jbj150019 Cara High heels Naisten Women Korkokenkiä J Beige Janiko By EBwqAZt

Pumput Leikattu Naisten Tie Musta Teräväkärkiset Korkokenkiä Kengät Vivikiki 100mm Nilkkalenkki Itse Tulostaa Käärmeennahka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

väri 35 Kengät Satiini Nahka Elegantti Korkokengät Beige Hyvät Koko Seksikäs Nilkan Huomautti wHPp8n8x

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Teräväkärkiset Tie 100mm Korkokenkiä Itse Musta Nilkkalenkki Tulostaa Pumput Vivikiki Kengät Käärmeennahka Leikattu ry

Kide Häät Tuhkimo Tekojalokivi Korkokenkiä Morsiamen Nbwe Kengät A6v75qcw