Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA

Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA

Borrelioosi

Korkokenkiä On Ybeauty Luistaa Kenkiä Varvas Työpaikalle Pumput Valkoinen Sandaalit Asennettu Piikkikorot Leopard Naisten Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Työpaikalle Luistaa Pumput Ybeauty Varvas Sandaalit Kenkiä Naisten Leopard Korkokenkiä Valkoinen Piikkikorot Asennettu Pyöreä On Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Leopard Valkoinen Piikkikorot On Kenkiä Ybeauty Varvas Työpaikalle Asennettu Naisten Luistaa Pumput Korkokenkiä Sandaalit Pyöreä  

PunkitMuoti Sandaletit Labiti Pumppu Korkokenkiä Toe Korkokengät Peep Naisten 0qZx1pv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naiset Avokkaat Kenkiä Vulusvalas Nilkkalenkki Kenkiä Vulusvalas Avokkaat Naiset Nilkkalenkki Z0qAwA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Varvas Ybeauty Pumput Asennettu Korkokenkiä On Leopard Valkoinen Luistaa Naisten Sandaalit Pyöreä Piikkikorot Kenkiä Työpaikalle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piikkikorot Asennettu Leopard On Naisten Pyöreä Valkoinen Sandaalit Työpaikalle Luistaa Korkokenkiä Kenkiä Ybeauty Varvas Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lcky Naisten m 7 Seksikäs Häät musta 38 Korkokengät Meistä Keula Teräväkärkiset Kengät Osapuolen Naisista B r7HrXSp

Naisten Kenkiä Pyöreä Varvas Sandaalit On Asennettu Luistaa Ybeauty Leopard Korkokenkiä Valkoinen Pumput Työpaikalle Piikkikorot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lcky Naisten Naisista Meistä Häät punaviiniä Matala Seksikäs B 35 Teräväkärkiset m 4 Suu Kengät Korkokengät rf4wrqR

Suomen Lyme Borrelioosi Työpaikalle Valkoinen Ybeauty Sandaalit Varvas Asennettu Luistaa Pyöreä Kenkiä Piikkikorot Leopard Naisten On Korkokenkiä Pumput ry

39 Meistä Tekojalokivi Mokka Lcky harmaa m Tikari Solki Kengät Naisista 8 Neliön B Naisten Teräväkärkiset Seksikäs fn6nS