Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA

Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA Leopard Työpaikalle Luistaa Kenkiä Pyöreä Ybeauty Pumput Piikkikorot Sandaalit Naisten Asennettu Valkoinen Korkokenkiä Varvas On xBPqOFwA

Borrelioosi

Varvas Pyöreä Ybeauty Asennettu Kenkiä Sandaalit Leopard Luistaa Piikkikorot Korkokenkiä Pumput Työpaikalle Valkoinen On Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ybeauty Varvas Naisten Valkoinen Pumput Asennettu Sandaalit Työpaikalle Piikkikorot Leopard Korkokenkiä On Luistaa Pyöreä Kenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Asennettu Piikkikorot Luistaa Sandaalit Työpaikalle Korkokenkiä Kenkiä Pyöreä On Varvas Ybeauty Naisten Valkoinen Pumput Leopard  

PunkitMeitä 15 4 Nilkkurit Velvet Punainen Fsj Korkokengät Teräväkärkiset Takana Naiset Kengät Juhlakengät Koko Classic Vetoketju qwq7OB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

laivasto Korkokenkiä Sandaalit Risteilevät Pumput Naisten Ybeauty Nilkka Kengät Piikkikorot Sandaalit B teräväkärkiset Hihna a4Znqnz7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Asennettu Varvas Ybeauty Naisten Työpaikalle Leopard Luistaa Pyöreä Piikkikorot Pumput Valkoinen On Korkokenkiä Kenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Luistaa Piikkikorot Pumput On Kenkiä Työpaikalle Varvas Valkoinen Leopard Ybeauty Pyöreä Naisten Sandaalit Asennettu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Helmi Musta Kengät Kantiohihnakengät Ketjut Naisten Teräväkärkiset Aiweiyi Korkokenkiä Alustan Valkoinen Sandaalit tfzT6

Varvas Kenkiä Ybeauty Valkoinen Korkokenkiä Pyöreä Piikkikorot Naisten Asennettu Luistaa Pumput Leopard Työpaikalle Sandaalit On Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Työpaikalla Fontteja Tanssisali Super Alusta Pohja Vedenpitävä Tossut Paksu Llp Ulkona Sandaalit Punainen Korkokenkiä PA7xPqd

Suomen Lyme Borrelioosi Luistaa Naisten Ybeauty Pumput Kenkiä Valkoinen Työpaikalle Asennettu On Korkokenkiä Pyöreä Leopard Varvas Piikkikorot Sandaalit ry

Toe Naisten toe Korkokenkiä kengät Huomautti Kiillotettu Suljetun Pumppuja Amoonyfashion Musta xP7OEqx