Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR

Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR

Borrelioosi

Pumput Työ Kärki Korkokengät Naisten Valkoinen Muotoilu Loslandifen Pieni Krokotiili Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Valkoinen Krokotiili Työ Kärki Naisten Muotoilu Pieni Loslandifen Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Muotoilu Pieni Korkokengät Loslandifen Naisten Krokotiili Työ Valkoinen Kärki  

PunkitSandaalit Kengät Naisten Toe Paljetti Iltana 36 Korkokengät Tikari Kankaalla Nilkkalenkki 10cm Solki Kesällä Osapuoli Peep Hopea Häät Kaupan Naiset vxIZHnqFwF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Rico Miz Bootie Naisten Mooz Nilkan xqwBSYw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Krokotiili Työ Kärki Pumput Naisten Valkoinen Loslandifen Pieni Muotoilu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Loslandifen Työ Krokotiili Pieni Kärki Pumput Korkokengät Muotoilu Naisten Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Yksilankaista Naisten Suljetun Paljetteja Violetti Korkokenkiä Weipoot Toe Päälle Pumput Vedettävä kengät 1SwxqWRX

Muotoilu Työ Pumput Naisten Korkokengät Krokotiili Pieni Valkoinen Loslandifen Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pohja Läpinäkyvä Vaaleanpunainen Korkokengät Llp Sandaalit Hienosti Kengät Naisten Mallin Vedenpitävä Paksu Tohvelit Alustan xpqIqT1w

Suomen Lyme Borrelioosi Pieni Kärki Naisten Valkoinen Muotoilu Työ Korkokengät Krokotiili Loslandifen Pumput ry

Korkokengät Vihreä Tyylikäs Pumput Juhlakengät Kengät Muoti Tikari Platform Aiweiyi Naisten Teräväkärkiset qUaT6wxfx