Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR

Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR Loslandifen Naisten Muotoilu Pumput Pieni Krokotiili Kärki Valkoinen Korkokengät Työ w6THqxwR

Borrelioosi

Muotoilu Naisten Krokotiili Pieni Työ Valkoinen Kärki Korkokengät Pumput Loslandifen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Krokotiili Työ Korkokengät Pieni Valkoinen Pumput Kärki Muotoilu Loslandifen Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Työ Kärki Muotoilu Naisten Loslandifen Pumput Krokotiili Pieni Korkokengät  

PunkitKorkokenkiä Vedettävä Pehmeä Väri Suljetuilla Naisten Sandaalit Materiaali Vaaleanpunainen Toe Amoonyfashion Valikoituja wqY6SRx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Suljetun Korkokenkiä Nahka Uretaani Lämmin Pumput Ulkona 1to9 Mns02672 Pehmusteena Sileä Zip kengät Pumput Kengät Musta Naisten Tie Vuori Ihmisen ZxRwtZp7I

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Työ Pumput Muotoilu Kärki Korkokengät Krokotiili Valkoinen Naisten Loslandifen Pieni Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Naisten Pieni Pumput Korkokengät Työ Muotoilu Valkoinen Loslandifen Krokotiili Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koko Kengät Naisten Plus Hopea Glitter Pumput Mavirs Slip Toe on Juhlamekko Korkokengät Teräväkärkiset Cymn Tikari fxqzHSPv

Naisten Muotoilu Loslandifen Korkokengät Pumput Kärki Työ Pieni Krokotiili Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Camssoo Stiletto Nilkkalenkki Alustan Iltamat 614 Naisille Kenkiä Pukeutua Punainen Korkokengät PXqtPIr

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Muotoilu Työ Krokotiili Naisten Pumput Loslandifen Valkoinen Pieni Korkokengät ry

Pu Pumput Korkea m Kiiltonahkakenkiä Suljettu Musta Kantapää Naisten Pyöreä 5 B Kiinteä Kärki Meille Lehmä Amoonyfashion q8vax