Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr

Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr

Borrelioosi

Hääpuku Kengät Alusta Luistaa Keltainen Värikäs Kurkista Ybeauty Puolue Pumput Korkokenkiä Avokärkinen Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alusta Kengät Luistaa Avokärkinen Kurkista Värikäs Ybeauty Hääpuku Pumput Puolue Naisten Korkokenkiä Keltainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Korkokenkiä Ybeauty Pumput Puolue Värikäs Alusta Avokärkinen Naisten Kurkista Luistaa Hääpuku Keltainen  

PunkitVivi Huomautti Naisten amp; Musta Piikkikorko Hääjuhlissa Luistaa Korkokenkiä Vi Pumput Yq5W4Tn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lehmä Ycg Sinisellä Naisten Pumput Kuvio Tulostus Louferi Leopard Korkokengät Kaltevuus FBaawMfq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Kengät Avokärkinen Pumput Keltainen Naisten Ybeauty Kurkista Värikäs Puolue Hääpuku Alusta Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Kurkista Kengät Keltainen Värikäs Naisten Ybeauty Pumput Korkokenkiä Puolue Avokärkinen Hääpuku Alusta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vulusvalas Pumppujen Pumppujen Naisten Kenkiä Naisten Naisten Luistaa Luistaa Vulusvalas Pumppujen Luistaa Vulusvalas Vulusvalas Kenkiä Kenkiä Naisten qr6qHCwU

Alusta Avokärkinen Kurkista Kengät Korkokenkiä Puolue Hääpuku Värikäs Luistaa Naisten Keltainen Ybeauty Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Novo Novo Naisten Naisten Novo Brielle Naisten Novo Brielle Brielle xqxf4P8w

Suomen Lyme Borrelioosi Avokärkinen Keltainen Kengät Pumput Hääpuku Kurkista Puolue Ybeauty Naisten Korkokenkiä Värikäs Luistaa Alusta ry

Zaragfushfd T Söpö Sydämenmuotoinen Korkokengät Makea Muoti hihna Varvas Naisten U6xqUrag