Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr

Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr Luistaa Ybeauty Pumput Keltainen Puolue Avokärkinen Alusta Värikäs Naisten Kurkista Kengät Korkokenkiä Hääpuku aYwaAqr

Borrelioosi

Pumput Hääpuku Ybeauty Puolue Kurkista Värikäs Luistaa Alusta Naisten Keltainen Avokärkinen Korkokenkiä Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ybeauty Naisten Puolue Korkokenkiä Värikäs Pumput Luistaa Hääpuku Kurkista Avokärkinen Keltainen Kengät Alusta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alusta Kengät Pumput Kurkista Ybeauty Puolue Värikäs Avokärkinen Keltainen Naisten Luistaa Korkokenkiä Hääpuku  

PunkitPukeutuminen Kengät Naisten Lcky Tyylikäs Tikari Herkkä Sandaalit Himmeä Häät w40BFZPBxq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iltamat Pumput Strappy Kengät Naisten Satiini Kimallus Morsiamen Korkokenkiä Miyoopark x86UtnWSC6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alusta Kurkista Kengät Naisten Keltainen Korkokenkiä Puolue Värikäs Avokärkinen Ybeauty Pumput Hääpuku Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Hääpuku Värikäs Kurkista Ybeauty Alusta Puolue Korkokenkiä Keltainen Avokärkinen Luistaa Naisten Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sam Pumppu Naisten Edelman Pähkinäpensas Pukeutuminen xqwFXap4qT

Ybeauty Värikäs Hääpuku Avokärkinen Kurkista Alusta Korkokenkiä Puolue Luistaa Pumput Kengät Naisten Keltainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Croco Sorkat Dora Naisten Pumppu Sorkat Naisten Naisten Dora Croco Sorkat Pumppu qqwSZ1

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Keltainen Kengät Naisten Pumput Luistaa Avokärkinen Kurkista Puolue Alusta Värikäs Hääpuku Ybeauty ry

7 Alustan Eksoottisia Nilkkalenkki 308 Kantapää Tankotanssi Pleaser Sky Sandaali Kenkiä xqRY1Ra