Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq

Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq

Borrelioosi

Prom Naisten Pumput Suurikokoisia Tikari Luistaa Huomautti Ybeauty Korkokengät Työkengät Varvas Violetti 12cm Patenttia Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

12cm Luistaa Huomautti Korkokengät Varvas Naisten Työkengät Pumput Patenttia Suurikokoisia Ybeauty Violetti Tikari Prom Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suurikokoisia Prom Korkokengät Huomautti Luistaa Varvas Patenttia Työkengät Tikari 12cm Naisten Ybeauty Pumput Violetti  

PunkitPisteen Naisten Monivärinen Ollio Kenkä Laivasto Faux Pumppu Varvas Mokka Korkokenkiä w7wxZH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Terästä Bandolino Naisten Naisten Bandolino Grenow pIBI0g

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Ybeauty Korkokengät Violetti Suurikokoisia Prom Työkengät 12cm Varvas Tikari Huomautti Patenttia Luistaa Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Huomautti Naisten Tikari Luistaa Pumput Työkengät Prom Patenttia Violetti Varvas Suurikokoisia 12cm Korkokengät Ybeauty Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kanssa Meille Korkea Kiiltonahkakenkiä Aineena Musta B Naisten Alustan m Pu Weipoot Paksu 7 Suljettu Sequ2015 Pyöreä Pumppujen Kantapää Kiinteänä 5 Kärki gBxnORqw

Tikari Prom Työkengät Korkokengät Suurikokoisia Pumput 12cm Violetti Ybeauty Varvas Naisten Patenttia Huomautti Luistaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiilan Ny Ainoa Ranskalainen Zeppa Fs Luonnonvalkoinen Naisten wz7ASXqB

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Huomautti Luistaa Ybeauty Prom Violetti Suurikokoisia Naisten Tikari Varvas Työkengät Patenttia Pumput 12cm ry

Saapikkaat Pu Työpaikka 8013fd Alustan Mokka Osoittavat Saappaat Leimingshoe Vedenpitävä Naisten Syksy Talvi Korkokengät Nilkka Korkea ZBOx0