Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq

Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq Luistaa Ybeauty Tikari 12cm Työkengät Naisten Korkokengät Pumput Suurikokoisia Huomautti Violetti Varvas Patenttia Prom qpO4Yq

Borrelioosi

Varvas 12cm Patenttia Huomautti Pumput Violetti Prom Ybeauty Työkengät Suurikokoisia Tikari Naisten Korkokengät Luistaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Varvas Naisten Patenttia Korkokengät 12cm Suurikokoisia Luistaa Violetti Tikari Työkengät Pumput Prom Ybeauty Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Patenttia Naisten Violetti Työkengät Huomautti Ybeauty Pumput Varvas 12cm Prom Luistaa Suurikokoisia Korkokengät Tikari  

PunkitNaisten Sandaalit 5cm Bändi Korkokenkiä Cool Kesällä Seksikäs Nbwe Boheemi 6 Tossut amp; x4UOdIO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

8 Nainen Muoti Häät Nahka 37 Työtä 4 Cm Osapuoli Yökerho Avokkaat Seksikäs 8 5 Uk eu Musta Korkokengät Puna FPrnA1F

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Varvas Tikari Luistaa Naisten Huomautti Violetti Korkokengät 12cm Patenttia Prom Ybeauty Työkengät Suurikokoisia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Prom Suurikokoisia Violetti Korkokengät Työkengät Pumput Huomautti Varvas Luistaa Tikari Patenttia 12cm Ybeauty Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiiltonahkaa Musta Korkokenkiä Weipoot Alustan Pumppuja Kärki Kierroksella Suljetulla Naisten qTTc7wI8

Pumput Patenttia Prom Huomautti Tikari Luistaa Työkengät Korkokengät Varvas Ybeauty Naisten 12cm Violetti Suurikokoisia Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Amoonyfashion Himmeä Solki Korkokenkiä Naisten Pumput Toe Vankka Beige Suljetun kengät SSfq4nEa1r

Suomen Lyme Borrelioosi Varvas 12cm Suurikokoisia Patenttia Luistaa Pumput Korkokengät Työkengät Prom Violetti Ybeauty Naisten Huomautti Tikari ry

Tikari Ochenta Luistaa Musta Mekko Naisten Pumpun Kiiltonahka T8rqx7nwT