Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv

Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv

Borrelioosi

Selkä Minikata Valkoinen Kovertaa Lyhyt Korkokengät Saappaat Denim Martin Vetoketjun Naisten Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vetoketjun Naisten Minikata Martin Selkä Kengät Saappaat Lyhyt Valkoinen Kovertaa Korkokengät Denim Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Minikata Naisten Denim Selkä Valkoinen Vetoketjun Lyhyt Kovertaa Saappaat Martin Kengät Korkokengät  

PunkitPukeutua Camssoo Nilkkalenkki Korkokengät Kenkiä Stiletto Naisille 4red Alustan Iltamat rwBqrp0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Pumppu 11 Graffiti Color5 Kantapääkiila Korkea Naiset Interestprint 5 Koko Värikkäitä Tähtikuvio Malli Kukat BZ7qIt7w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vetoketjun Saappaat Valkoinen Kengät Denim Korkokengät Minikata Lyhyt Selkä Naisten Martin Kovertaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Minikata Vetoketjun Kengät Lyhyt Saappaat Denim Kovertaa Naisten Korkokengät Martin Selkä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

35 samppanja Toimisto Kengät Naisista B 4 Häät Lcky Naisten Seksikäs Teräväkärkiset Meistä m Korkokengät 8w1p1q

Selkä Minikata Saappaat Korkokengät Martin Lyhyt Valkoinen Denim Kovertaa Vetoketjun Naisten Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Bootie Korkokenkiä Naisten Naisten Frye Korkokenkiä Regina Bootie Frye Regina R4Hfxwq

Suomen Lyme Borrelioosi Lyhyt Korkokengät Martin Selkä Saappaat Naisten Minikata Valkoinen Vetoketjun Denim Kengät Kovertaa ry

Sandaali Labiti Selkeä Bootie Avoimen Nilkka Korkokenkiä Lohko Naisten Paksu Toe Strappy Peep qSHqawz