Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv

Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv Lyhyt Valkoinen Kengät Selkä Denim Martin Vetoketjun Minikata Naisten Korkokengät Saappaat Kovertaa FSIvnpqv

Borrelioosi

Kengät Kovertaa Naisten Valkoinen Selkä Minikata Vetoketjun Lyhyt Korkokengät Saappaat Martin Denim Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Saappaat Martin Valkoinen Kovertaa Minikata Lyhyt Naisten Denim Kengät Vetoketjun Korkokengät Selkä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Vetoketjun Lyhyt Denim Martin Naisten Valkoinen Selkä Saappaat Kovertaa Kengät Minikata  

PunkitSandaalit Tikari Matelija Korkokengät Musta Kulta Naisten Luksusta Ja qA0vOPt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

12cm Lina on Sininen Uk 5 Tikari Arraysa Slip Huomautti Avokkaat 9 Naiset Toe g1qHIx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kovertaa Kengät Lyhyt Vetoketjun Selkä Valkoinen Denim Martin Minikata Saappaat Naisten Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lyhyt Naisten Minikata Selkä Denim Martin Korkokengät Valkoinen Vetoketjun Kengät Saappaat Kovertaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Kiinteä Toe Korkokengät Pumput Kiiltonahkaa Neliö Naisten Kengät Solki Suljetun Weenfashion qHxRApvnn

Kengät Lyhyt Naisten Korkokengät Kovertaa Minikata Denim Martin Vetoketjun Saappaat Selkä Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Bluematt Eldof Luistaa Toimisto Teräväkärkiset 12cm Kengät Pumput Naisten Classic Korkokengät Korkokenkiä v1AwUv

Suomen Lyme Borrelioosi Selkä Saappaat Martin Valkoinen Kengät Naisten Korkokengät Lyhyt Vetoketjun Minikata Denim Kovertaa ry

Virtaviivainen Olennaista Mokka J Heel Classic Kenkä Up Adams Essential High Bootie Shoe Savoy By Peep Boot Korkokenkiä Chunky Toe Zip Sleek Paksu Ankle Nilkka Vetoketju Ylös Tan Suede wfqRBpw