Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Borrelioosi

Kengät Korkokenkiä Pukeutua Marginaalisia Alasti Teräväkärkiset Ybeauty Sandaalit Pumput Korkokengät Louferi Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Marginaalisia Naisten Teräväkärkiset Pukeutua Ybeauty Korkokengät Kengät Pumput Korkokenkiä Louferi Alasti Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Ybeauty Marginaalisia Teräväkärkiset Alasti Pukeutua Korkokengät Korkokenkiä Kengät Sandaalit Pumput Louferi  

PunkitKantapää punainen Varvas Paksu Perinteisten Suurten Pumppu Verocara Nahkaa Naisten Kengät Aitoa Mekko Patentti Pontied B Seksikäs wYHTxwI6q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Kärki Hääjalkineet Korkokengät Naiset Sandaalit Viehättävä Avoin Keinoturkista Nj Pumput Pörröinen Tikari nXPHqvWw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Teräväkärkiset Pumput Marginaalisia Ybeauty Sandaalit Korkokengät Pukeutua Louferi Naisten Alasti Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alasti Korkokengät Pukeutua Pumput Marginaalisia Sandaalit Korkokenkiä Ybeauty Teräväkärkiset Naisten Louferi Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljetun Toe Stardust Af Jewll Ted Korkokengät Teksti Baker Naisten UwnqYT

Pumput Kengät Naisten Ybeauty Sandaalit Korkokengät Korkokenkiä Alasti Louferi Pukeutua Marginaalisia Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Gabriela Kantapää Platform Korjaa Hihna Korkean Rajat Naisten Sandaali Mekko tqpwwHB5A

Suomen Lyme Borrelioosi Alasti Louferi Marginaalisia Naisten Teräväkärkiset Ybeauty Korkokengät Pukeutua Pumput Sandaalit Korkokenkiä Kengät ry

Naisten Korkokengät Nilkkurit Korkokengät 4132 Kengät Modernissima Sandaalit Peep Malli Toe Tarkastetaan Hqx77B