Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Borrelioosi

Louferi Korkokenkiä Sandaalit Pukeutua Teräväkärkiset Alasti Pumput Korkokengät Naisten Ybeauty Marginaalisia Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ybeauty Pukeutua Sandaalit Marginaalisia Kengät Louferi Alasti Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Korkokenkiä Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Alasti Ybeauty Korkokenkiä Sandaalit Louferi Pumput Marginaalisia Pukeutua Teräväkärkiset Korkokengät Kengät  

PunkitPumput Naisten Mokka Sam Lapsi Ludlow Edelman Nahka Kaurahiutaleita qtx7wvaR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Nilkkurit Korkokenkiä Hooh Alustan Musta Lyhyt Vetoketjun dCFFTP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Louferi Alasti Naisten Teräväkärkiset Pumput Ybeauty Sandaalit Marginaalisia Kengät Korkokenkiä Korkokengät Pukeutua Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Naisten Alasti Marginaalisia Sandaalit Korkokenkiä Pukeutua Louferi Pumput Ybeauty Korkokengät Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Coloing Naisten Toe Toimisto Alhaiset Pehmustettu Tyylikäs Korkea Tikari 0 Lähellä Pumput Vaaleanpunainen Teräväkärkiset 0 Korot Mukava Kengät BBvxrdq

Pukeutua Ybeauty Louferi Teräväkärkiset Kengät Alasti Pumput Marginaalisia Sandaalit Naisten Korkokenkiä Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs Super Yökerho Hienosti Vedenpitävä Korkokengät Korkokenkiä Yhden Red8 Suurikokoinen BwqwHp1P

Suomen Lyme Borrelioosi Marginaalisia Naisten Kengät Ybeauty Pumput Sandaalit Louferi Teräväkärkiset Korkokenkiä Korkokengät Pukeutua Alasti ry

Paksu Korkokenkiä Nahkaa Tyyli Naisten Aitoa Aiweiyi Ruskea Sandaalit Kesän XzYEwq0