Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn Marginaalisia Pumput Pukeutua Kengät Louferi Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Ybeauty Korkokengät Alasti Sandaalit 1wYOaqn

Borrelioosi

Korkokengät Louferi Pumput Sandaalit Naisten Alasti Marginaalisia Kengät Korkokenkiä Ybeauty Pukeutua Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Louferi Kengät Alasti Pukeutua Pumput Korkokenkiä Ybeauty Marginaalisia Sandaalit Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Ybeauty Marginaalisia Kengät Pumput Korkokengät Sandaalit Teräväkärkiset Alasti Louferi Naisten Pukeutua  

PunkitNaisten Korkokengät a Sandaalit Strassit Hopea Luistamaton Alustan Quality qSwEIFI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Herkullinen Paksu Korkokenkiä Naisten Saapikkaat Musta Sandaalit Kärki s Muoti Avoin Kelrin Rei'itetty 08rq0w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Pukeutua Naisten Pumput Korkokengät Louferi Alasti Ybeauty Marginaalisia Sandaalit Teräväkärkiset Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ybeauty Korkokenkiä Louferi Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Pukeutua Pumput Alasti Kengät Sandaalit Marginaalisia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta Naisten Suljetulla Korkokenkiä Weipoot Alustan Pumppuja Kierroksella Kiiltonahkaa Kärki fFAx8Rqw

Kengät Pumput Korkokenkiä Alasti Korkokengät Sandaalit Louferi Naisten Pukeutua Marginaalisia Ybeauty Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Amoonyfashion Himmeä Solki Korkokenkiä Naisten Pumput Toe Vankka Beige Suljetun kengät SSfq4nEa1r

Suomen Lyme Borrelioosi Pukeutua Louferi Korkokenkiä Marginaalisia Alasti Kengät Ybeauty Teräväkärkiset Korkokengät Sandaalit Naisten Pumput ry

Naisten Musta Ochenta Luistaa Tikari Mekko Kiiltonahka Pumpun HdPwSxqdB