Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx

Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx

Borrelioosi

Korkokengät Kovertaa Kengät Selkä Naisten Martin Denim Lyhyt Saappaat Minikata Punainen Vetoketjun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kengät Vetoketjun Kovertaa Denim Korkokengät Saappaat Martin Selkä Lyhyt Minikata Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Saappaat Minikata Kengät Lyhyt Vetoketjun Punainen Kovertaa Selkä Naisten Martin Korkokengät Denim  

PunkitCap Stilettos Toe Womens Wedding Tapahtuma Kärki Läpinäkyvä Korkokengät Teräväkärkiset Eldof Dress Heel Event Vihreä Pumps Shoes Pumput Korkokenkiä Pointed Green Kengät Hääpuku Transparent Pvc 10cm Korkki Naisten High OqPx6dv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Solki Pu Pumput Naisten Beige Pyöreä Korkokengät Kiinteä Kengät Toe Allhqfashion x1tZAwS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kovertaa Naisten Kengät Selkä Lyhyt Vetoketjun Saappaat Martin Punainen Korkokengät Minikata Denim Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vetoketjun Denim Korkokengät Lyhyt Naisten Punainen Martin Minikata Saappaat Selkä Kovertaa Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

No Sandaali Kengät Mekko Pumppu Nilkkalenkki Korkokenkiä Naisten Musta Kaupungin 66 UxwnqHUS4T

Naisten Selkä Korkokengät Kovertaa Martin Vetoketjun Kengät Denim Minikata Saappaat Punainen Lyhyt Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Peep Kiiltonahkakenkiä Korkokenkiä Kiinteä Ybeauty Harmaa Saappaat Leikattu Auki Naisten Sandaalit Toe qEZwwI4R

Suomen Lyme Borrelioosi Saappaat Vetoketjun Denim Minikata Naisten Martin Punainen Kovertaa Lyhyt Selkä Kengät Korkokengät ry

Korkokenkiä 6041 Valkoinen Fanciest Peep Helmiä Kengät Morsiamen Hääjuhlissa 04 Toe Naisten Ilta Pumppu CwnZxqTa0U