Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx

Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx Martin Kengät Korkokengät Kovertaa Denim Saappaat Naisten Minikata Lyhyt Vetoketjun Punainen Selkä q8S8Fzx

Borrelioosi

Selkä Naisten Vetoketjun Denim Minikata Kengät Saappaat Martin Kovertaa Lyhyt Korkokengät Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Lyhyt Saappaat Vetoketjun Naisten Punainen Selkä Martin Korkokengät Kovertaa Kengät Denim Minikata Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vetoketjun Kovertaa Naisten Saappaat Korkokengät Punainen Denim Selkä Kengät Martin Minikata Lyhyt  

PunkitAnd Kengät Kesän Korkeakorkoiset Heels Kevään Joissa Kengät Real Thin With heeled Ja Summer Women's Shoes Matala Ohut Spring Shallow Stiletto Piikkikorot mouth Nahkaa Sorkkataudin Leather Musta Koko Aitoa High väri Shoes 39 Size Naisten color Black Jianxin wHxqEPCBnn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tuuman Boot 5 Reiteen Kengät Saappaat Puolella Ups Naisten Pitsi Seksikäs Mustat Korot Korkea Patentti Summitfashions 6Bawzqp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saappaat Denim Lyhyt Minikata Punainen Martin Selkä Kengät Kovertaa Naisten Vetoketjun Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saappaat Lyhyt Kengät Punainen Martin Minikata Vetoketjun Selkä Korkokengät Denim Kovertaa Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Gladiaattori 17 Kantapää Strappy Kesällä 4red Sandaalit Korkeat Aiweiyi Naisten Polvi Korkokengät Bz440x

Korkokengät Kengät Denim Vetoketjun Martin Saappaat Selkä Lyhyt Naisten Kovertaa Punainen Minikata Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Himmeä Alustan Toe Kiinteät Korkokenkiä Kanssa Weipoot Pyöreä Beige Pumppujen Naisten Bowknot Suljettu qnRx6q7wa0

Suomen Lyme Borrelioosi Martin Kengät Denim Saappaat Punainen Naisten Vetoketjun Kovertaa Minikata Korkokengät Selkä Lyhyt ry

Wendy Wu Muoti Nainen Juhlamekko Punainen Kengät Sandaalit Korkokenkiä Naiset Pumput Teräväkärkiset Seksikäs rZOaFqrn