Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4

Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4 Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4 Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4 Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4 Mary 4 Sininen Fsj Piikkikorot Naisten Muulit Kengät 15 Huomautti Sandaalit Toe Pumput Söpö Meitä Jane Luistaa Nro 4apOwq8r4

Borrelioosi

Huomautti Toe Mary Piikkikorot Nro Pumput 4 Fsj Söpö Kengät Naisten Luistaa Meitä Muulit Jane Sandaalit Sininen 15 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Muulit Naisten Fsj Söpö Mary Meitä 4 Pumput Sandaalit 15 Nro Toe Huomautti Jane Sininen Kengät Piikkikorot Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sininen Pumput Meitä Söpö Piikkikorot Toe Fsj Sandaalit Huomautti Kengät 4 Jane 15 Luistaa Mary Muulit Nro Naisten  

PunkitMekko Rosvo Hauta Naisten Pumppu Iron Fist Alustan nwXtq4p0pE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Faux Pumppujen Luistaa Idifu Kengät Piikkikorot Mokka Tyylikäs Naisten X7xq6E

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Jane 4 Sininen Nro Fsj Huomautti Sandaalit Naisten Mary Muulit Kengät Toe Luistaa Meitä Piikkikorot Pumput 15 Söpö Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Luistaa 4 Muulit Mary Pumput Fsj Nro Sininen Söpö Toe Meitä Huomautti Piikkikorot Jane Sandaalit Naisten 15 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Teräväkärkiset Seksikäs Osapuoli Naisten Kevät Nahka Kesä Stiletto Morsiamen Kengät Kaunis Korkokengät Rouvan Pumput wawBzYqS

Sininen Sandaalit Luistaa Jane Pumput Kengät Piikkikorot Mary Nro 15 Söpö 4 Meitä Fsj Naisten Huomautti Toe Muulit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Peep Naiset Korkokengät 5cm Yksinkertainen Yökerho Sandaalit Strassi Velcro Stiletto 11 Kesä Toe Seksikäs BSnq5S

Suomen Lyme Borrelioosi 15 Sininen Mary Pumput Toe Piikkikorot Naisten Kengät Meitä Jane Luistaa Sandaalit Nro Söpö Fsj Muulit 4 Huomautti ry

Saappaat Yli Kiiltävä Pyöreä Polven Korkokengät Reiteen Naisten Rongzhi Platform Zip Varvas Pumput Tg5zFwq