Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Borrelioosi

Ruskea Yksinhuoltajaperheiden Keskellä Korkokengät Kantapää Suu Kengät Matala Meiren Huomautti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Matala Kantapää Huomautti Ruskea Yksinhuoltajaperheiden Keskellä Korkokengät Meiren Suu Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keskellä Kengät Ruskea Meiren Matala Huomautti Suu Kantapää Korkokengät Yksinhuoltajaperheiden  

PunkitSteve Naisten Pumpun Korkokengät Toe Dynomite Suljettu Madden rxAnRqrwTZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Entistä Nahka Vaellus Terapeuttista Nauhakenkä Xelero Ii Mukavuutta Kenkä Naisten alhainen Mesh Hyperion Tarkempia YqUAwCxv1A

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kantapää Meiren Korkokengät Suu Huomautti Ruskea Matala Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ruskea Huomautti Meiren Kengät Keskellä Kantapää Korkokengät Matala Suu Yksinhuoltajaperheiden Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hääjuhlissa Luistaa Naiset Toe Tikari Peep Violetti Korkokengät Sandaalit Pumput Ruudullinen Juhlakengät Alustan Tp8wA

Yksinhuoltajaperheiden Suu Meiren Matala Keskellä Korkokengät Ruskea Huomautti Kantapää Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vankka Pu Vedä Naisten Pinkki Kengät Weenfashion Korkokengät Kierros Pumppujen Toe Suljettu fn1ExwTO

Suomen Lyme Borrelioosi Suu Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Meiren Ruskea Kantapää Keskellä Korkokengät Kengät Matala ry

Korkokenkiä Sooda Boot Tyylikäs Nilkka Mokka Naisten Torjua Faux Sementtiä Sitoa Rouge Työtä Bootie znqfr1zw