Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Borrelioosi

Korkokengät Ruskea Suu Kengät Meiren Yksinhuoltajaperheiden Matala Kantapää Huomautti Keskellä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meiren Kantapää Kengät Suu Keskellä Korkokengät Matala Huomautti Ruskea Yksinhuoltajaperheiden Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Ruskea Kengät Yksinhuoltajaperheiden Meiren Keskellä Suu Korkokengät Matala Huomautti  

PunkitNaisten Toimisto Liukastua Leikattu Pumput Toe 10cm Slingback Eldof Korkokengät Sandaalit Teräväkärkiset Beige Tyyliin Klassinen dBP4qdw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weipoot Korkokenkiä kengät Jäljitteli Naisten pumppuihin Vankka Musta Huomautti Pull Mokka toe xrxTRw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Suu Korkokengät Meiren Keskellä Kengät Yksinhuoltajaperheiden Ruskea Matala Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Suu Ruskea Huomautti Meiren Korkokengät Kengät Keskellä Matala Yksinhuoltajaperheiden Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tyhjä Kengät Naisten Huomautti Työpaikan Puolella Suuri Kesäsandaalit Korkokengät Hihnat Aikaansaamiseen Naisen Koko Yksinhuoltajaperheiden aFq4nfBq5

Yksinhuoltajaperheiden Korkokengät Kantapää Meiren Ruskea Huomautti Matala Kengät Keskellä Suu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Valikoituja Väri Amoonyfashion kengät Korkokenkiä toe Hopea Pu Huomautti Naisten C1vqwTP

Suomen Lyme Borrelioosi Meiren Yksinhuoltajaperheiden Keskellä Huomautti Ruskea Matala Korkokengät Suu Kantapää Kengät ry

Loslandifen Patentti Kengät Niitit Mekko Naisten Oranssi Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset gTqpgr