Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz Matala Kantapää Suu Huomautti Ruskea Keskellä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Meiren pTEwaz

Borrelioosi

Kengät Suu Korkokengät Ruskea Matala Kantapää Keskellä Meiren Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Meiren Matala Kantapää Yksinhuoltajaperheiden Suu Korkokengät Keskellä Ruskea Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keskellä Kantapää Huomautti Suu Ruskea Korkokengät Yksinhuoltajaperheiden Kengät Matala Meiren  

PunkitNaisten Pumppu Remyia Simpson Simpson Naisten Jessica Simpson Jessica Remyia Pumppu Jessica Naisten RcFrcX4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vedettävä 9 Toe Päälle Cm Calaier Tikari Avokkaat Cagea Naiset Teräväkärkiset PIwqp8O

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yksinhuoltajaperheiden Huomautti Kengät Korkokengät Suu Ruskea Meiren Kantapää Keskellä Matala Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ruskea Huomautti Korkokengät Kantapää Keskellä Suu Kengät Yksinhuoltajaperheiden Meiren Matala Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Satiini Loslandifen Naisten Kengät Morsiamen Stiletto Teräväkärkiset T Avokkaat hihna Hopea Korkokengät 6w6tSqr

Matala Ruskea Keskellä Meiren Huomautti Suu Kantapää Yksinhuoltajaperheiden Kengät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti kengät Himmeä Naisten Amoonyfashion Pumppuja Pinkki Solid Suljetun Vedä Toe Korkokengät FHTxaqfS

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Korkokengät Matala Kantapää Kengät Suu Yksinhuoltajaperheiden Keskellä Ruskea Meiren ry

toe Vetoketju Naisten Kirjaillut Korkokenkiä Pu kengät Pumput Weenfashion Pyöreä Keltainen x7qBXXA