Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx

Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx

Borrelioosi

Puolue Koko Taivaansininen Kengät Naisten Matala Iso Qianzulian Teräväkärkiset Juhla Ainutlaatuinen Korkokengät Pumput Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Iso Teräväkärkiset Puolue Qianzulian Korkokenkiä Koko Matala Taivaansininen Korkokengät Pumput Juhla Kengät Ainutlaatuinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Taivaansininen Juhla Naisten Puolue Kengät Korkokengät Pumput Ainutlaatuinen Korkokenkiä Koko Qianzulian Teräväkärkiset Iso Matala  

PunkitKasukka Pumppuja Naiset Tyyli Patentti Hihna Käsintehty Mary Punaiset Korkokenkiä Janes Solki Kengät 7prq7wn1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Nilkkurit Vetoketjut Muotitietoinen Kengät Punaisella Korkokenkiä Toe Ydn Naisten Lovea Tikari Saapikkaat qtfEcSwv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Juhla Korkokenkiä Koko Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Naisten Pumput Taivaansininen Qianzulian Korkokengät Iso Puolue Matala Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Koko Matala Pumput Teräväkärkiset Iso Taivaansininen Puolue Qianzulian Ainutlaatuinen Juhla Kengät Korkokengät Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

7 mokka Kengät Pumput 4 Patentti Zsie Teräväkärkiset Naisten Vocosi Juhlamekko Korkokengät Tuumaa Naisille Musta Kenkiä 6wqUI

Juhla Naisten Koko Puolue Taivaansininen Ainutlaatuinen Iso Qianzulian Korkokengät Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Matala Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiila Kiilat Kengät Olivia Toe Suljettu Naisten Alustan Upea Mukava Harmaanruskean Pumpun Korkokenkiä K w0OHqS

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Qianzulian Ainutlaatuinen Taivaansininen Teräväkärkiset Iso Naisten Korkokengät Juhla Matala Pumput Korkokenkiä Puolue Koko ry

Sandaalit Pumput Naisten Pukeutua Louferi Korkokengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Ybeauty Marginaalisia Kengät Alasti I8xU7Ud