Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx

Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx Matala Teräväkärkiset Ainutlaatuinen Koko Juhla Korkokenkiä Kengät Naisten Qianzulian Taivaansininen Puolue Korkokengät Iso Pumput wpZqIYx

Borrelioosi

Qianzulian Korkokenkiä Naisten Taivaansininen Iso Puolue Matala Ainutlaatuinen Pumput Juhla Koko Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Koko Korkokengät Matala Qianzulian Taivaansininen Korkokenkiä Ainutlaatuinen Puolue Iso Pumput Juhla Kengät Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Koko Kengät Iso Juhla Teräväkärkiset Matala Taivaansininen Qianzulian Korkokengät Korkokenkiä Puolue Pumput Ainutlaatuinen Naisten  

PunkitKäsintehtyjä Stiletto Teräväkärkiset Kengät Siro Yhdeksän Musta Pumppu Luistaa Aitoa Naisten Nahkaa Seitsemän D'orsay Korkokenkiä WqwUzRYZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Fsj Keski Heels Naisten Teräväkärkiset Korkea 15 Koko Pumput 4 Violetti Kukkapainatus Kengät Kitten Toe rB1aqrwFx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Juhla Taivaansininen Qianzulian Koko Matala Ainutlaatuinen Korkokenkiä Kengät Pumput Korkokengät Puolue Teräväkärkiset Naisten Iso Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhla Korkokengät Naisten Iso Matala Ainutlaatuinen Puolue Pumput Taivaansininen Koko Kengät Qianzulian Korkokenkiä Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Hääjuhlissa Kengät Musta 31 Morsiamen 0255 Pumppu Pitsi Ilta Fanciest Korkokenkiä ZqdwEPZ

Juhla Koko Taivaansininen Matala Kengät Pumput Korkokenkiä Naisten Qianzulian Ainutlaatuinen Korkokengät Teräväkärkiset Puolue Iso Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sininen Naisten Nine Pumput West Tyler I57qwwY60

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Pumput Puolue Korkokenkiä Naisten Matala Juhla Kengät Qianzulian Ainutlaatuinen Iso Koko Taivaansininen Teräväkärkiset ry

Cm Seksikäs Kenkiä 6 Hienosti Työ korkeus Juhla Cm Jokeri Samppanjaa Koko Naisten Häät Satiini Korkokengät Wenjun Ammatti Kuninkaallinen väri Kärki 35 qzRff0