Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Borrelioosi

Ympäri Sekoitus Pumput Allhqfashion Korkokenkiä Hopea Materiaaleja Naisten Toe Suljetun kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sekoitus Suljetun Materiaaleja Toe Ympäri kengät Allhqfashion Pumput Hopea Korkokenkiä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Allhqfashion kengät Ympäri Materiaaleja Toe Korkokenkiä Suljetun Hopea Sekoitus Pumput  

PunkitUusi Baotou Stiletto Korkokengät Sandaalit Vihreä Mokka Naisten Kenkiä Pearl Musta Punainen Kesä Kevät WOqRnnU5p8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Nilkkalenkki Sitoa Onlymaker Kärki Gladiaattori Avoin Kallistuneena Narusandaalit Harmoni Korkokenkiä Tikari CqdZEZ1w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Naisten kengät Allhqfashion Materiaaleja Suljetun Hopea Toe Korkokenkiä Ympäri Sekoitus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Ympäri kengät Allhqfashion Korkokenkiä Naisten Hopea Materiaaleja Toe Suljetun Sekoitus Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljetun Korkokengät Ted Naisten Af Peetch Stardust Teksti Baker Toe YY8wqRg

Sekoitus Toe Ympäri Pumput Korkokenkiä Hopea Suljetun kengät Materiaaleja Naisten Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs Alustan Sandaali Avokkaat Glitteriä Tuuman Täynnä 7 Summitfashions Nilkkalenkki 6EqTwB06

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Naisten Toe Pumput Allhqfashion Hopea Sekoitus Ympäri Materiaaleja Korkokenkiä Suljetun ry

Leveä Comfortview Janis Leveä Boot Vasikka Janis Comfortview aq8aw5I