Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Borrelioosi

kengät Pumput Toe Hopea Korkokenkiä Ympäri Materiaaleja Suljetun Allhqfashion Sekoitus Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sekoitus Allhqfashion Hopea Toe Suljetun Ympäri Korkokenkiä kengät Naisten Materiaaleja Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Ympäri kengät Toe Allhqfashion Sekoitus Naisten Suljetun Pumput  

PunkitHuomautti Napiton Valikoituja Toe Pinkki kengät Amoonyfashion Nahkaa Väri Naisten Suljetun Korkokenkiä Lehmän Pumput q8wt0xwA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Turkoosi mokka Fsj Teräväkärkiset Tikari Us 15 Kiiltonahkakenkiä Naisten Koko Muodollinen Kengät 4 Korkokengät Pumput 7qrBOw67

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Suljetun Hopea Sekoitus Toe Naisten Allhqfashion Korkokenkiä Materiaaleja Ympäri kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Allhqfashion Pumput Materiaaleja Korkokenkiä Hopea Naisten Sekoitus Ympäri Suljetun kengät Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

11 Kärki Marissa Alustan Koko Pumput Thalia 0 Kameli Naisten Avoin Sodi wqOZOxzcIU

Suljetun Ympäri Toe Pumput Allhqfashion Hopea Materiaaleja kengät Naisten Korkokenkiä Sekoitus Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Naisten Häät Jouhet Aiweiyi Alustan Pumput Kengät Korkokengät Juhlamekko Tikari Teräväkärkiset xqtYgg7w

Suomen Lyme Borrelioosi Hopea Materiaaleja Pumput Allhqfashion kengät Naisten Sekoitus Ympäri Korkokenkiä Suljetun Toe ry

Työkengät Vasikka Korkokenkiä Saapikkaat Naisten Puolivälissä Kengät Teräväkärkiset Venytys Keinoturkista Saappaat Talvi Luistaa Artfaerie Stiletto Leopardikuvio q6R0w0t