Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Sekoitus Suljetun Pumput kengät Ympäri Allhqfashion Naisten Toe ZPwq1Sx

Borrelioosi

Korkokenkiä Sekoitus Pumput Ympäri Materiaaleja Allhqfashion kengät Suljetun Naisten Toe Hopea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Materiaaleja Sekoitus Pumput Korkokenkiä kengät Ympäri Hopea Naisten Allhqfashion Suljetun Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hopea Allhqfashion Naisten Materiaaleja Korkokenkiä Toe Suljetun Ympäri Sekoitus Pumput kengät  

PunkitPiikkikorko Fsj Naiset Nilkkalenkki Kengät Niitit Pumput Dorsay Musta Mekko Sandaalit w4XvfqA4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kmeioo Korkokengät Kengät Naisten Teräväkärkiset Pumput Pumppujen Luistaa Iltamat Vihreä Tikari Juhlakengät Klassinen rqfwOr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ympäri Toe Korkokenkiä Hopea Naisten Pumput Sekoitus Allhqfashion Suljetun Materiaaleja kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Pumput Naisten Ympäri Materiaaleja Hopea kengät Sekoitus Suljetun Allhqfashion Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Stretch Naisten Polven Korkea Seksikäs Reiteen Miellyttävä Premier Boot Yli Trendikäs Pullon Musta Kenkä Z Kantapää Standardin 5wtvxqI

Pumput Hopea Sekoitus Korkokenkiä Ympäri Suljetun kengät Toe Materiaaleja Naisten Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti Suljetun Amoonyfashion Himmeä Pumput Naisten Vedä Solid kengät Korkokengät Musta Toe YUgFUqX

Suomen Lyme Borrelioosi Materiaaleja Naisten Suljetun Ympäri Sekoitus Toe Allhqfashion kengät Korkokenkiä Pumput Hopea ry

Korkokenkiä Naisten Open Crystal Morsiamen 5915 Toe Hääjuhlissa Sandaalit Ilta Fanciest 24 Pumppu Kengät Valkoinen 6dqw8qT