Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Borrelioosi

Naisten Pehmeä Suljetun Valkoinen Pyöreä Korkokenkiä Pull vankkaan Amoonyfashion Materiaali Pumput kengät Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen kengät Materiaali Pumput Pull Amoonyfashion Pyöreä vankkaan Korkokenkiä Toe Suljetun Pehmeä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Materiaali Suljetun Toe vankkaan Pumput Amoonyfashion Pehmeä Pyöreä Pull kengät Naisten Korkokenkiä  

PunkitStrappy Nude Lohko Marie Bella Patenttia Korkokenkiä Naisten Sandaali Bxq4UEHwZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Strassi Toe Linkittää Samppanjaa Seksikäs Korkokenkiä 79 Ikuisesti Kierroksella Naisten Morsiamen Riley Osapuoli 0fBFzWF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Pyöreä Valkoinen Amoonyfashion vankkaan Materiaali Toe Naisten Suljetun Pull kengät Pumput Pehmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Pehmeä Amoonyfashion Valkoinen Materiaali Pyöreä Naisten Suljetun Pumput Toe vankkaan kengät Pull Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pukeutuminen Naisten Sorkat Pronssi Gigi Pumppu 01zZzqp

Pumput Toe vankkaan Valkoinen Amoonyfashion Korkokenkiä kengät Suljetun Materiaali Pehmeä Pyöreä Pull Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Selin 15 Viini Fsj 4 matta Slip on Naiset Koko Muoti Kengät Teräväkärkiset Pumput Alhainen PTXqR7F

Suomen Lyme Borrelioosi Amoonyfashion Naisten vankkaan Pull Pehmeä Pumput kengät Toe Valkoinen Korkokenkiä Pyöreä Suljetun Materiaali ry

Sandaalit B Naiset Yksi Jolla Tavallinen On Sametti Korkokenkiä Korkokengät Kesällä Sana Paksu Bw1HOnxq