Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Borrelioosi

Valkoinen Pumput Toe Amoonyfashion Pyöreä vankkaan Materiaali Korkokenkiä Naisten Suljetun kengät Pull Pehmeä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun Pumput Pehmeä Valkoinen vankkaan Pyöreä Materiaali Korkokenkiä Naisten kengät Toe Amoonyfashion Pull Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Valkoinen kengät Pumput Materiaali Naisten Suljetun vankkaan Pull Amoonyfashion Toe Pehmeä Pyöreä  

PunkitAmoonyfashion Pumput Materiaali Toe Pehmeä Pull kengät Sininen Suljetun vankkaan Korkokenkiä Pyöreä Naisten rnfxzr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muoti Teräväkärkiset Mokka Pumput Ottelun Vedenpitävä Kaikki Suuhun Kengät Matala Keltainen Korkokengät dt711Xwxq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Pumput Pyöreä vankkaan Valkoinen kengät Suljetun Korkokenkiä Amoonyfashion Materiaali Pull Pehmeä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Materiaali vankkaan Suljetun kengät Pehmeä Pyöreä Valkoinen Naisten Korkokenkiä Pull Toe Amoonyfashion Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hopea Korkokenkiä Allhqfashion on kengät Naisten Pumput Pull Vankka Paljetteja Suljettu toe wpUTtqvpnx

Valkoinen Pehmeä Amoonyfashion Korkokenkiä Pull Pumput vankkaan Pyöreä Materiaali kengät Toe Naisten Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solid kengät Mokka Pumput Solki Huomautti Naisten Korkokenkiä Musta Toe Jäljitelty Amoonyfashion Suljettu wqv0faEE

Suomen Lyme Borrelioosi Amoonyfashion Suljetun Pull Naisten kengät Materiaali vankkaan Korkokenkiä Valkoinen Pumput Pyöreä Toe Pehmeä ry

Iso Länsimaisen Osapuoli Pumput Pinkki Ohut Stewart Punainen Naista Naisten Korkokenkiä Beverly Teräväkärkiset 43 Tiivis Uutta Häät 34 Kengät Koko zq6BxnH