Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC Materiaali Pumput Amoonyfashion Valkoinen Pehmeä vankkaan Pull Naisten Suljetun Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät EEq7zHx6wC

Borrelioosi

Pehmeä Pull Amoonyfashion Materiaali Suljetun Pyöreä vankkaan Korkokenkiä Valkoinen kengät Toe Naisten Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Naisten Pull Pumput Materiaali Amoonyfashion vankkaan Valkoinen Pehmeä Suljetun kengät Pyöreä Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten kengät Pull Valkoinen Pehmeä Materiaali Pyöreä Pumput Suljetun Amoonyfashion Toe vankkaan Korkokenkiä  

PunkitVetoketju Pumput Yksilankaista Materiaali Velardeeee Toe Valkoinen Pehmeä Naisten Korkokenkiä Suljettu Saappaat SxCw81Uq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

pumppuihin Pull Amoonyfashion Naisten Ympäri Toe Musta Suljetun Himmeä Kiinteä kengät Korkokenkiä x0H6xw8a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Materiaali Amoonyfashion Valkoinen Pull Naisten Korkokenkiä Toe Pehmeä Pyöreä Suljetun vankkaan Pumput kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Materiaali kengät Toe Suljetun Naisten vankkaan Amoonyfashion Pumput Pull Korkokenkiä Pehmeä Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pinkki Toe Pumput Pu Kiinteä Suljetun Korkokenkiä kengät Allhqfashion Naisten kierroksella Pull wnIqFg4v

Pehmeä Amoonyfashion Valkoinen Naisten Pull Pumput Suljetun vankkaan Materiaali kengät Korkokenkiä Pyöreä Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Ruusu Naisten Huomautti Korkokengät Loslandifen 8cm Toe Suljettu Hoikka Nahka Kengät 7wfpp8q6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Toe vankkaan Valkoinen Pull Suljetun Pehmeä Amoonyfashion Naisten kengät Pumput Materiaali Pyöreä ry

Paria Iltapuku Tikari Korkea Naisten Kantapää Hi Unelma Häät Paksu lo Kärki Pumput Sandaalit Hopeaglitteriä Alustan Avoin Nilkkalenkki RBw1nd