Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Borrelioosi

Punainen Ja Muoti Pieni Kengät Naisten Hyvät Kylpy Malli Kengät Tulipunainen Digitaalinen Musta 3x5 3d Color05 Tulostus Beige Matto Matto Ovi Jalkaa Musta Tikari Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Beige Matto Kengät Ja 3x5 Tulostus 3d Tulipunainen Ovi Muoti Hyvät Korkokenkiä Color05 Kylpy Pieni Jalkaa Matto Naisten Punainen Musta Tikari Kengät Malli Digitaalinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

3d Matto Muoti Ja Beige Digitaalinen Matto Kylpy Ovi Hyvät Kengät Tulipunainen Malli Kengät Pieni Jalkaa Tulostus Punainen Naisten Musta Korkokenkiä 3x5 Color05 Tikari Musta  

PunkitKorkokengät Kengät Pumput Kesän Naisten Kultaa Ccbubble AvwqTdT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Roomalaistyylinen Kultaa Samppanjaa Sandaalit Aiweiyi Avoin Korkokenkiä Liukuu Kärki Mekko Tikari Naisten z7APvU0P5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Punainen Kylpy Tulostus Musta Kengät 3d Kengät Malli Musta Pieni Hyvät 3x5 Muoti Naisten Tikari Ja Beige Matto Tulipunainen Matto Color05 Jalkaa Digitaalinen Korkokenkiä Ovi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Jalkaa Kengät 3d Punainen Tulipunainen Tikari Matto Malli Pieni Beige Naisten Tulostus Kylpy Digitaalinen Musta Muoti Korkokenkiä Ovi Hyvät Kengät 3x5 Color05 Matto Musta Ja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mokka Naisten Alustalle Creepers Nauhat Kenkä Tasaiselle Käsintehty Roseg wESX6xqdW

Jalkaa Musta Beige Korkokenkiä Matto Kengät Color05 Musta Muoti Kylpy Digitaalinen Malli Hyvät 3x5 Kengät Tulipunainen Tikari Matto Pieni Punainen Tulostus Ja 3d Ovi Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ruotsin Nashville Sandgrens Tukkia Puinen Mules Heel Wooden Korkokenkiä Swedish Naisten Muulit Clog Women High RSwHaqZ

Suomen Lyme Borrelioosi Tulipunainen Tulostus Matto Digitaalinen Punainen Kylpy Ovi Kengät Muoti Tikari Jalkaa Musta Matto Hyvät Pieni Beige Color05 3d Naisten 3x5 Kengät Musta Malli Korkokenkiä Ja ry

Naisten Steve Sandaali Madden Madden Blondy Steve wtxq7xpz8