Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Borrelioosi

Tulipunainen Kylpy Digitaalinen Matto Kengät Tikari Malli Musta Color05 Kengät Beige Muoti Matto Ovi Hyvät Pieni Tulostus Naisten 3x5 Ja 3d Jalkaa Musta Korkokenkiä Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Matto Musta Pieni Jalkaa Musta Matto Malli Korkokenkiä 3x5 Kengät Ja Kylpy 3d Tikari Kengät Beige Naisten Color05 Punainen Hyvät Tulipunainen Tulostus Muoti Digitaalinen Ovi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Beige Musta Kengät Color05 Tikari Muoti Tulipunainen Digitaalinen Kylpy Ovi Pieni Punainen Naisten Malli Matto Matto Tulostus Ja Musta Jalkaa 3d Hyvät Korkokenkiä 3x5  

PunkitSininen Jane Kantapää 36 Mary Pyöreä ylellisyyttä V kimmy35 Korkea Pumput Kengät Naisten Kärki wqpHxO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Puolue Naisten Sandaalit 37 Niitti Lh Yu Muoti Laatu Juhla Hienosti Korkokenkiä Nappikengät TW8EZOA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Beige Matto Pieni Jalkaa Tulipunainen Hyvät Tikari Musta 3x5 Kengät Kylpy 3d Kengät Malli Musta Punainen Matto Ovi Tulostus Naisten Color05 Digitaalinen Ja Muoti Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kylpy Muoti Tulipunainen Korkokenkiä Musta 3x5 Tulostus Musta Color05 Pieni Tikari Kengät Ja Matto Hyvät Naisten Digitaalinen Ovi Punainen Kengät Matto Malli Jalkaa 3d Beige Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppuja Nilkkalenkki Punainen 40 Korkokengät Vähän Sandaletit Naisten Buckled Super Alustan Gfydc Korkokenkiä Ttfgzqv

Punainen Kengät Musta Muoti Kengät Malli 3x5 Tulipunainen Pieni Jalkaa Tikari Korkokenkiä Ja Beige Digitaalinen 3d Matto Naisten Tulostus Color05 Ovi Kylpy Hyvät Musta Matto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Juhlakengät Korot Naisten Pumput Slingback Toe Peep Ybeauty Kiiltonahkakenkiä Korkokenkiä Korkokengät EAOUxqAw

Suomen Lyme Borrelioosi Beige Malli Tulipunainen Tulostus 3d Naisten Musta Punainen Kengät Muoti Ja Korkokenkiä 3x5 Matto Jalkaa Ovi Digitaalinen Musta Kylpy Tikari Kengät Pieni Hyvät Color05 Matto ry

hihna Sandaali Pumput 3 Niitit 94 Toe Kallistuneena Kengät T Huomautti Vilisevä Seksikäs Cout Tuumaa Maypie Nilkka Naisten Suljetun 4azTTq