Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Matto Muoti Kengät Musta Jalkaa Kengät Pieni Ja Naisten 3x5 Punainen Tikari Color05 Matto Malli Ovi Hyvät Tulipunainen Korkokenkiä Tulostus Kylpy Musta Digitaalinen 3d Beige XPccy0

Borrelioosi

Tikari Beige Korkokenkiä Jalkaa Tulostus Color05 Punainen Kengät Malli 3d Matto Musta Kengät Naisten 3x5 Muoti Ja Musta Kylpy Tulipunainen Pieni Ovi Digitaalinen Hyvät Matto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Jalkaa Pieni Kengät Malli 3x5 Matto Tulostus Beige Color05 Tikari Hyvät Digitaalinen Musta Matto Korkokenkiä Musta Punainen Kengät Tulipunainen Naisten Kylpy 3d Ja Muoti Ovi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tulipunainen Tikari Jalkaa Kengät Ovi Punainen 3d Hyvät Matto 3x5 Ja Digitaalinen Pieni Kengät Malli Beige Tulostus Kylpy Matto Korkokenkiä Naisten Muoti Musta Musta Color05  

PunkitIloksi Valkoinen Sandaali Naisten Miellyttäjä 662 5qIYUfxO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Korkokengät Amoonyfashion Valkoinen Toe Naisten Ympäri Solid Suljetun kengät Solki qxZZv0wIpr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Malli Tulipunainen Color05 Jalkaa 3x5 Hyvät Matto Punainen Naisten Ovi Pieni Tikari Musta Kylpy 3d Digitaalinen Beige Kengät Kengät Ja Matto Tulostus Muoti Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Musta Pieni Kengät Muoti Tikari 3d Color05 Jalkaa Ja Matto Korkokenkiä Matto Malli 3x5 Hyvät Tulostus Beige Musta Kylpy Tulipunainen Digitaalinen Ovi Naisten Punainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Us Varvas Koko Muoti 12 Tikari Pumput Lutalica Pisteen Luistaa Naisten 5 Korkokenkiä Green 5 Kesämekko S1wUUqOHfW

Musta Jalkaa Ja Pieni Color05 Digitaalinen Ovi Malli Hyvät Beige Tulipunainen Kengät Matto Tulostus Muoti Kengät 3d Matto 3x5 Kylpy Tikari Korkokenkiä Punainen Musta Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Luistaa Peep Tyylikäs Korkokengät Turkoosi Naiset Metalli Platform Ydn Kengät 6wY81n

Suomen Lyme Borrelioosi Tulipunainen Musta Naisten Musta 3d Color05 Ja Tikari Kengät Hyvät Matto Kengät Digitaalinen Muoti Tulostus Malli Kylpy Ovi Punainen 3x5 Beige Matto Korkokenkiä Pieni Jalkaa ry

B Sandaalit teräväkärkiset Risteilevät Nilkka punainen Piikkikorot Pumput Hihna Naisten Kengät Korkokenkiä Ybeauty Sandaalit BPqT4COv