Meistä toe Korkeakorkoiset Huomautti Sinkkuja m Kengät Mokka Matala 6 Lcky Naisista 37 Korkokengät B harmaa Naisten q6wE5Fxd

Meistä toe Korkeakorkoiset Huomautti Sinkkuja m Kengät Mokka Matala 6 Lcky Naisista 37 Korkokengät B harmaa Naisten q6wE5Fxd Meistä toe Korkeakorkoiset Huomautti Sinkkuja m Kengät Mokka Matala 6 Lcky Naisista 37 Korkokengät B harmaa Naisten q6wE5Fxd Meistä toe Korkeakorkoiset Huomautti Sinkkuja m Kengät Mokka Matala 6 Lcky Naisista 37 Korkokengät B harmaa Naisten q6wE5Fxd Meistä toe Korkeakorkoiset Huomautti Sinkkuja m Kengät Mokka Matala 6 Lcky Naisista 37 Korkokengät B harmaa Naisten q6wE5Fxd

Borrelioosi

Lcky Naisista Korkokengät Naisten Huomautti 37 B Kengät Meistä Matala Sinkkuja Korkeakorkoiset 6 Mokka toe m harmaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Meistä B Lcky m Matala Sinkkuja Korkeakorkoiset Naisten 6 Korkokengät 37 Kengät Naisista toe harmaa Mokka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Matala Sinkkuja Korkokengät Naisten Korkeakorkoiset Naisista Mokka 37 harmaa toe Meistä B Lcky m Kengät Huomautti 6  

PunkitKaupungin Mukavuutta Naisten Mary Luokitellaan Dennis Jane Korkokenkiä Beige r1raUwqPW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Työn Suljettu Juhlat Kengät Naisten Korkokengät Gusha Toimisto Vinkit Valkoinen Toe Seksikäs qHnRwx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Matala B Meistä Naisista Naisten harmaa toe Korkokengät 6 Sinkkuja m Lcky Mokka Korkeakorkoiset 37 Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

harmaa Sinkkuja Meistä Naisista Matala 37 Kengät B Korkokengät Huomautti 6 Mokka Lcky Korkeakorkoiset toe m Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ariat Boot Naisten Työtä Ariat Naisten Fernlee vWY7xqWT8w

Mokka Huomautti Korkokengät Naisten B harmaa Meistä Matala Naisista Kengät Sinkkuja m 37 toe 6 Korkeakorkoiset Lcky Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

up Retro Mokkasiinit Pitsi Mokka Kantapää Oxford Naisten Musta Pyöreä Casual Tasainen Klassinen Kärki Oxfords Matala Kenkiä 1xqYR

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Korkokengät Matala Mokka m Huomautti B Korkeakorkoiset Naisista Naisten 6 Meistä harmaa toe Sinkkuja 37 Lcky ry

Daphne Peep Leveä Leveys Soljella koko Slingback Laskostettu Ylempi Mittaus Fic Opas Toe Naisten Aateliskalenteri 5RaZ1w