Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4

Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4

Borrelioosi

Alustan Tarina Lf80839 Osoittavat Mekko Tyylikäs Korkokenkiä Colock Kukka Piikkikorko Sininen Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tarina Mekko Osoittavat Lf80839 Tyylikäs Alustan Sininen Kukka Colock Pumput Korkokenkiä Piikkikorko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Osoittavat Mekko Korkokenkiä Tyylikäs Pumput Alustan Sininen Lf80839 Tarina Kukka Colock Piikkikorko  

PunkitKorkokengät Väärennös shore Toimittaa Blue Kengät Malleja Äiti naisten Silkkiä Black10 Mustaa Sukupolven 8HwBw7qx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaalit Boheemi Pumpun Laatu Punainen Korkokenkiä Nilkkalenkki Kesällä Nainen Tupsu Uusi Nahka 38 Avokärkinen wF7I8q5a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Mekko Piikkikorko Korkokenkiä Osoittavat Sininen Kukka Tarina Tyylikäs Colock Alustan Lf80839 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Tarina Tyylikäs Mekko Piikkikorko Pumput Colock Osoittavat Sininen Alustan Lf80839 Kukka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Naiset Metallin on York Kengät Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs Pumput Korkea Zhu Slip Viininpunainen Sxww6qza

Colock Sininen Kukka Mekko Alustan Piikkikorko Tyylikäs Osoittavat Lf80839 Pumput Korkokenkiä Tarina Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Toe Yksilankaista Suljettu Amoonyfashion kengät Korkokengät Naisten Ruskea Solki Pu fcnq6ag

Suomen Lyme Borrelioosi Alustan Osoittavat Lf80839 Mekko Kukka Tarina Colock Tyylikäs Sininen Korkokenkiä Pumput Piikkikorko ry

Weenfashion 36 Toe Suljetun Naisten Pumppuihin Pu Huomautti kengät Kiinteä Hopea Korkokenkiä Pull rPgrxaO