Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4

Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4 Mekko Tarina Pumput Lf80839 Kukka Korkokenkiä Tyylikäs Colock Piikkikorko Sininen Alustan Osoittavat H7Bq4

Borrelioosi

Osoittavat Lf80839 Tarina Tyylikäs Pumput Mekko Piikkikorko Alustan Kukka Korkokenkiä Sininen Colock Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Kukka Sininen Mekko Piikkikorko Pumput Alustan Korkokenkiä Colock Tarina Osoittavat Lf80839 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alustan Colock Sininen Pumput Mekko Tyylikäs Osoittavat Kukka Piikkikorko Korkokenkiä Lf80839 Tarina  

PunkitValinta Epäsäännöllinen Rakastavat Lisenssin Loren Naisten Suljetun Runollinen Toe Korkokengät wxpqUOU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Boot Miellyttäjä Del1011 Bpu Naisten M SIfrqI1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tarina Osoittavat Alustan Colock Kukka Tyylikäs Mekko Lf80839 Korkokenkiä Sininen Pumput Piikkikorko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Tyylikäs Colock Sininen Piikkikorko Mekko Kukka Korkokenkiä Tarina Osoittavat Alustan Lf80839 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Alustan Kengät Korkokengät Shesole Pumput gHvTqwdxd

Kukka Osoittavat Korkokenkiä Tyylikäs Piikkikorko Tarina Mekko Pumput Sininen Lf80839 Alustan Colock Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Koko Tikari Pumput Plus Perus Teräväkärkiset Kengät Naisten Iltamat Kantapää Korkokengät Labiti Luistaa YnPASZZqxw

Suomen Lyme Borrelioosi Piikkikorko Sininen Lf80839 Kukka Colock Pumput Korkokenkiä Tyylikäs Osoittavat Alustan Tarina Mekko ry

1 Alustan Toe Korkokenkiä Naiset 6 Multi 3 Kiiltonahkaa Tikari Cdvintu Tuumaa 2 Sandaalit Pumput Peep OqYtxUpw