Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw

Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw Merenneito Korkea Sandalit Takaisin Naisten Kärki Kierroksella Kengät Nude Rintareppu OFxgaqO4rw

Borrelioosi

Takaisin Nude Naisten Kengät Merenneito Sandalit Korkea Rintareppu Kärki Kierroksella Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkea Rintareppu Merenneito Kierroksella Takaisin Nude Kärki Sandalit Naisten Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Kengät Kierroksella Naisten Sandalit Korkea Nude Rintareppu Takaisin Merenneito  

PunkitPumput Naisten Allhqfashion kengät Pu Valikoituja Huomautti Toe Solki Korkokenkiä Suljetun Väri Punainen zRdg7qw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Nj Pumput Naisten Sininen Korkokengät Kengät Muoti D'orsay Tikari Nilkkalenkki 1qxYrwZUqB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandalit Takaisin Kengät Korkea Kärki Kierroksella Nude Naisten Merenneito Rintareppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nude Rintareppu Kierroksella Korkea Naisten Kengät Takaisin Kärki Sandalit Merenneito Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Viini Nainen Pumput Korkokengät Pohja Naisten Aitoa Kengät Nahkaa Punainen Teräväkärkiset gUqZzwP

Kärki Kierroksella Rintareppu Merenneito Naisten Sandalit Takaisin Korkea Kengät Nude Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Satiini Kengät Alustan Tuuman Toe Ohukainen Suunnittelu Stiletto Viiden Yooprettyz Häät Kierroksella Korkokengät Viiniä w4OqCnWx6E

Suomen Lyme Borrelioosi Takaisin Sandalit Naisten Rintareppu Kierroksella Kengät Kärki Nude Korkea Merenneito ry

Aineena 6 Weipoot Kiinteänä Naisten Timantti m Musta 5 Pu Korkea Lasi Pumput Pyöreä Meille Kantapää Himmeä Kärki Suljettu B gzn6qrwg