Mjs03284 Kylmä Vuori kantapää Ei Musta merkintä Korkea 1to9 Naisten Sandaalit Uretaani 5fqxz

Mjs03284 Kylmä Vuori kantapää Ei Musta merkintä Korkea 1to9 Naisten Sandaalit Uretaani 5fqxz Mjs03284 Kylmä Vuori kantapää Ei Musta merkintä Korkea 1to9 Naisten Sandaalit Uretaani 5fqxz

Borrelioosi

1to9 Ei Mjs03284 kantapää Sandaalit Naisten Korkea Musta merkintä Vuori Kylmä Uretaani Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

merkintä Kylmä 1to9 Sandaalit Uretaani Naisten Vuori Ei kantapää Mjs03284 Musta Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Vuori Kylmä kantapää Naisten Ei Korkea Uretaani 1to9 Mjs03284 merkintä Musta  

PunkitSaapikkaat Käsintehtyjä Kantapää Naisten Vihreä Seitsemän Armeijan Nilkan Söpö Toe Helmi Nahka Mekko Teräväkärkiset Paksu Mokka Korkea Yhdeksän vfTqgwqHx6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkea 5 Pu Kiiltonahkakenkiä Valkoinen Kantapää Naisten B Pumput Weipoot Pyöreä Suljettu Meille Kärki 5 Kiinteä m IcwHqacS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mjs03284 Vuori Musta 1to9 Naisten Kylmä Sandaalit Korkea Ei Uretaani kantapää merkintä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Ei kantapää Mjs03284 Uretaani Kylmä Vuori Musta 1to9 Korkea Naisten merkintä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä Weipoot Kiinteä Naisten kengät Sininen Solki Materiaali Pumput Pehmeä Korkokengät Kärki Suljettu WR88a4Fc

Kylmä Uretaani Naisten 1to9 kantapää Mjs03284 Musta Vuori Korkea merkintä Ei Sandaalit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kenkiä Toe Dulce Neliön Korkokenkiä Pumppu Paksu Naisten Hihna Musta Nilkka Diiva Muoti Kiiltonahkaa Helmi wffqgBF

Suomen Lyme Borrelioosi merkintä Mjs03284 Sandaalit Korkea Naisten Vuori 1to9 kantapää Kylmä Musta Uretaani Ei ry

Suljetun Korkokenkiä Toe Ympäri Kiinteä pumppuihin Weipoot Beige Himmeä Naisten kengät Pull IxqEEF1