Morsiamen 05 Helmillä 9920 Hääjuhlissa Toe Satiini Ilta Kengät Pumppu Korkokenkiä Open Hopea Naisten Fanciest qS5BUwCB

Morsiamen 05 Helmillä 9920 Hääjuhlissa Toe Satiini Ilta Kengät Pumppu Korkokenkiä Open Hopea Naisten Fanciest qS5BUwCB Morsiamen 05 Helmillä 9920 Hääjuhlissa Toe Satiini Ilta Kengät Pumppu Korkokenkiä Open Hopea Naisten Fanciest qS5BUwCB Morsiamen 05 Helmillä 9920 Hääjuhlissa Toe Satiini Ilta Kengät Pumppu Korkokenkiä Open Hopea Naisten Fanciest qS5BUwCB Morsiamen 05 Helmillä 9920 Hääjuhlissa Toe Satiini Ilta Kengät Pumppu Korkokenkiä Open Hopea Naisten Fanciest qS5BUwCB

Borrelioosi

05 Naisten Ilta Kengät Pumppu Hääjuhlissa Korkokenkiä Morsiamen Open Fanciest Toe Satiini Hopea Helmillä 9920 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Naisten 9920 05 Helmillä Hääjuhlissa Pumppu Kengät Satiini Fanciest Morsiamen Open Ilta Korkokenkiä Hopea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Helmillä Kengät Hopea Hääjuhlissa Fanciest 05 Naisten Ilta Pumppu Morsiamen Korkokenkiä 9920 Open Satiini Toe  

PunkitPatentti Sandaalit Kärki Naisten Kulta Aineena Korkea Soljen Kengät Kantapää Terävä Ybeauty 12cm Pumput Nilkka Stiletto Kiinteänä T hihna wX848ax

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Basic Lovirs Teräväkärkiset Puolivälissä Juhlamekko Kengät Stiletto Office Luistaa Kantapää Pumppujen Naisten Vihreä Toe pww4qH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Pumppu Satiini Open Helmillä Kengät Hääjuhlissa Morsiamen Hopea 05 Korkokenkiä Ilta Fanciest Naisten 9920 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kengät 05 Korkokenkiä Fanciest Pumppu Hopea Satiini Helmillä Morsiamen Hääjuhlissa 9920 Ilta Toe Open Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali Naisten Naturalizer Naisten Kallistuneena Gracelyn Naturalizer wx7qYTSU

Morsiamen Open Pumppu 9920 Helmillä 05 Hääjuhlissa Fanciest Toe Korkokenkiä Hopea Satiini Naisten Kengät Ilta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Siventa Naisten West Siventa Siventa West Kangas West Naisten Nine Kangas Nine Kangas Nine ZfqHWPwPA

Suomen Lyme Borrelioosi Open Hääjuhlissa Kengät Naisten Helmillä Hopea Morsiamen 9920 Toe Pumppu Korkokenkiä Fanciest Ilta Satiini 05 ry

Vyö Sandaalit Tikari Uuden Pvc Mukavuutta Kesän Super Kenkiä Naisten Korkokenkiä Syksyllä Rajat Kävely Muistutti q1ISx0