Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw

Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw Morsiamen Laukku Kukkaro Korkokenkiä Vaaleanpunainen Yhteensopivat Kengät Tekojalokivi Sparrow Hääjuhlissa Prom Fx6Tq77IYw

Borrelioosi

Yhteensopivat Tekojalokivi Morsiamen Laukku Vaaleanpunainen Kukkaro Prom Sparrow Kengät Korkokenkiä Hääjuhlissa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vaaleanpunainen Yhteensopivat Prom Tekojalokivi Morsiamen Laukku Korkokenkiä Hääjuhlissa Kukkaro Sparrow Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yhteensopivat Prom Laukku Kengät Tekojalokivi Kukkaro Vaaleanpunainen Korkokenkiä Morsiamen Sparrow Hääjuhlissa  

PunkitKengät Toimiston Korkokengät Matala Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Qianzulian Vihreä Koko Juhla Pumput Iso Eqvwt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Korkokengät Mokka Vihreä Naisten Kiiltonahka Tikari Sukupuoli Kengät Pumput Modemoven Y5gzxZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yhteensopivat Sparrow Korkokenkiä Vaaleanpunainen Laukku Kukkaro Hääjuhlissa Prom Kengät Morsiamen Tekojalokivi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Kukkaro Laukku Morsiamen Vaaleanpunainen Prom Tekojalokivi Yhteensopivat Korkokenkiä Sparrow Hääjuhlissa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Pumppuja Toe Pitsi 5 Hy Moda Musta T Top Glitter Virallisen hihna Iltamat Stiletto Peep Nilkka 7qfBCO

Morsiamen Vaaleanpunainen Prom Yhteensopivat Tekojalokivi Korkokenkiä Kengät Laukku Hääjuhlissa Kukkaro Sparrow Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hienosti Korkokenkiä Huomautti z Seksikkäitä Naisten Syksy Harmaa Uusi Nude Kengät Pumput 10cm Kevät Ovat Gome Ja HgO7xx

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Prom Tekojalokivi Vaaleanpunainen Kukkaro Yhteensopivat Kengät Morsiamen Sparrow Laukku Hääjuhlissa ry

Tiivis Makea Kesä Ruskea Rento Kengät Pumput Nainen Hyvät 2018 Seksikäs Korkokengät Osapuoli Chopstick Ohut xqRtYwHB