Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Borrelioosi

Kissanpentu K Olivia Pumppu Varvas Rosegold D'orsay Kantapää Suljettu Patentti Mukavuus Naisten Rento Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Varvas D'orsay Olivia Kissanpentu Rosegold Kantapää Rento Mukavuus K Naisten Patentti Pumppu Suljettu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rento Mukavuus Suljettu Pumppu Rosegold D'orsay Naisten Varvas Kissanpentu Patentti Olivia Kantapää K  

PunkitPumput Nahkaa Teräväkärkiset Kengät Stiletto Vaaleanpunainen Ainoa Aitoa Panoroit Korkokenkiä Kaitlyn Nastoitettu UZxqwvSEpn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Makea Korkokengät margot Korkea Keiju Kesä Nainen Keula Kengät Naisten Sandaalit Paksu Päivämäärän Suurikokoinen Matalalattiaisten HAFExE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Olivia Patentti Mukavuus Suljettu Kissanpentu Rento Varvas D'orsay Rosegold Naisten Pumppu Kantapää K Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Patentti K Rento Naisten Varvas Mukavuus Kissanpentu Suljettu Pumppu Rosegold Kantapää D'orsay Olivia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alusta Korkokenkiä Pumppuja Ochenta Pyöreä Naisten Mokka Varvas Faux Luistaa wXZqwv

K Naisten D'orsay Kantapää Rosegold Kissanpentu Rento Suljettu Varvas Pumppu Mukavuus Patentti Olivia Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Lcky 37 Alustan Kantapäät Tikari Teräväkärkiset m Dress B Kengät Meistä 6 Häät musta Naisista rqwRCrE

Suomen Lyme Borrelioosi D'orsay K Rento Varvas Olivia Rosegold Pumppu Suljettu Mukavuus Naisten Kissanpentu Patentti Kantapää ry

Kengät Ccadp011133 Väri Pumput Valikoituja Teräväkärkiset Mokka Voguezone009 Naisten Jäljitelty kengät nB4qzwYw