Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Borrelioosi

Varvas Patentti Suljettu K Pumppu Mukavuus Kantapää Naisten D'orsay Rosegold Kissanpentu Rento Olivia Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu Pumppu Varvas Olivia Kissanpentu Kantapää Mukavuus K D'orsay Patentti Naisten Rento Rosegold Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Rento Kissanpentu Naisten Pumppu Olivia D'orsay Rosegold K Mukavuus Patentti Suljettu Varvas  

PunkitNahkaa Seitsemän Kengät Muotitietoinen Musta Osapuoli Teräväkärkiset Muoti Naisten Korkokenkiä Nilkan Saapikkaat Stiletto Aitoa Yhdeksän Käsintehtyjä qgwXdEq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Ydn Pumppujen Luistaa Chic Teräväkärkiset Kengät Toimisto Sininen Risaisen Korkokenkiä 4BxaZdB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Patentti Olivia Rosegold D'orsay Varvas Rento K Naisten Kantapää Kissanpentu Suljettu Mukavuus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Kissanpentu Suljettu Rento Olivia K Varvas Naisten Mukavuus Patentti Rosegold Pumppu D'orsay Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Teräväkärkiset Puolivälissä Amarantos Korkeat Kengät Saappaat Naisille Syksy Polvi Vedä Seksikäs Talvi TAqAR6Uf

Pumppu Olivia K Varvas Kissanpentu Kantapää Patentti Mukavuus Rento Suljettu Rosegold Naisten D'orsay Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Bootie Valkeavuoren Nilkan Havana Naisten Valkeavuoren Naisten xwx7ZqzX6

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Mukavuus Rento Patentti Pumppu Rosegold Kissanpentu Olivia K Naisten Suljettu Varvas D'orsay ry

Mootsies Elementti Boot Tyyli Kenkä Tootsies Korkokenkiä Naisten rpP0nqr