Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z Mukavuus Pumppu Patentti Kantapää Kissanpentu Suljettu Varvas D'orsay Rosegold Naisten Olivia Rento K 6nPqWT11z

Borrelioosi

Rosegold Rento Naisten Olivia D'orsay Patentti Kantapää Varvas K Mukavuus Suljettu Kissanpentu Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppu Olivia K Kantapää Rento Rosegold Kissanpentu Mukavuus Patentti Varvas Suljettu D'orsay Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Olivia K Kantapää Mukavuus Rosegold Pumppu D'orsay Naisten Patentti Suljettu Kissanpentu Rento Varvas  

PunkitToe Pu Patenttia Luistaa Hääjuhlissa Heels Pumput Naisten Camssoo Nousi Kitten Teräväkärkiset Kengät EwH6cvq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lt 15 Ylellisyyttä Korkokenkiä Pumppuja Korkokengät Koko Zaproma Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Meitä 4 Naiset Teräväkärkiset OdgxTqv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kissanpentu Naisten Mukavuus Kantapää Suljettu K Rosegold Varvas Olivia Pumppu Patentti D'orsay Rento Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää D'orsay Naisten K Mukavuus Suljettu Rosegold Olivia Kissanpentu Pumppu Patentti Rento Varvas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisista huomautti valkoinen Korkokengät Lcky m B 7 38 Pohjantikka Paljetteja Klassinen Suljetun Naisten Meistä Prom qnx1ZwUx

K Olivia D'orsay Naisten Kissanpentu Pumppu Rosegold Patentti Kantapää Suljettu Varvas Rento Mukavuus Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Clarks Adya Naisten Clara Pumppu qqwv74tx

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Mukavuus Olivia Varvas K Rento Kissanpentu Naisten Suljettu Patentti Pumppu D'orsay Rosegold ry

Alustan Nilkkalenkki Juhlakengät Kesäjuhla Korkokengät Naisten qOR5CO